Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majowoczerwcowa

LIPIEC 2014

Polecane posty

Hej Dziewczynki Pamiętacie mnie jeszcze?. Witam Was gorąco majowoczerwcowa i Ninna widze ze i wam sie nie udało. Przykro mi.Ja tez nie zaciążyłam.... Przestałam też o tym myslec, mam mnóstwo pracy, dostałam awans i ogromny bałagan na swoje barki. Nie mam czasu na nic... nawet na forum....ale w kazdej wolnej chwili bede z Wami jeśli mnie przyjmiecie do siebie a potem do kolejnych topików aż do grudnia:) pozdrawiam

Gość angry_bird
katharina no to możemy przybić sobie piątkę :) u nas co prawda w trzecim dniu cyklu się udało, ale pierwszy cykl to nie był tak na 100% bez zabezpieczenia bo dopiero gdzieś od połowy zaczęliśmy się starać. no i właśnie zastanawiam się czy to trochę nie późno ten 8-my tydzień.. jednak z drugiej strony nie chcę co dwa tygodnie latać do lekarza bo jeszcze będzie za wcześnie i wolałabym pójść jak już wszystko będzie pewne :-) ja z kreseczek cieszę się bardzo, choć też jestem pełna obaw i to czasem takich bardzo trywialnych ;) ale generalnie myślę, że to dobry czas i tak miało być! dzidziuś urodzi się (jak wszystko mam nadzieję będzie ok) na początku lipca (wg kalkulatora termin wychodzi na ok. 2-3/07) - będziemy wtedy ponad 2 lata po ślubie więc troszkę już też się sobą nacieszymy :) dziewczyny zaciążone pytanie do Was: na pierwszą wizytę wybieracie się z partnerami? ja chyba na pierwszą pójdę sama... hmmmm powiedziałaś mężowi? jak to przyjął? :) byłaś już na wizycie bo coś nie doczytałam przyznam szczerze :P

Gość hmmmmmmmhmmm
dobry dzień :) w pon mam wizytę :) zrobiłam kolejny test i znów 2 kreseczki :) innej firmy :) nawet mocniejsza :) mąż nadal nic nie wie :) obmyslam plan jakiś :D strzeli zapewne baranka o ścianę jak się dowie :D

Gość hmmmmmmmhmmm
a na pierwsza wizytę idę sama , mąż to by musiał paczkę fajkę najpierw wypalić :D on gorzej się denerwowal by niż ją :)

Gość hmmmmmmmhmmm
angry_bird i nie denerwuj się tak :) wszystko będzie idealnie, ale widzę że w tym samym roku braliśmy ślub

cześć dziewczyny, cześć Aniu, myślałam sporo o Tobie i o tym że długo cię nie było... Miałam nadzieję, że Ci się udało... :( Aniu ale mimo awansu (Którego Ci gratuluję:) ) kontynuujesz starania? oczywiście, że jesteś tu bardzo mile widziana. Nina nie wiem czy dobrze myślę, ale jak ci przedłużą umowę na 1,5 roku to chyba niewiele to zmienia, bo jak nawet zajdziesz w lutym, to 9 miesięcy ciąży plus rok macierzyńskiego i po nim też mogą nie przedłużyć ci umowy??? A planowałabyś powrót do pracy po porodzie czy raczej jeszcze wychowawczy byś brała? Myślę że twoje ostatnie zdanie w tym temacie _ że zostawiasz to losowi jest chyba najlepszym rozwiązaniem hmmmmmhmmmm :) no to mąż się zdziwi, coś już ci chodzi konkretnego po głowie w sprawie tego planu :)??? na koniec jeszcze o sobie... u mnie okresu nadal brak.... jestem dziś na urlopie i rano zrobiłam siusiu do pojemniczka... (próbka czeka na test) chyba pojadę po test do apteki, bo już nie daję rady...

Gość angry_bird
hmmmmm no to podziwiam Cię, że jeszcze się nie pochwaliłaś mężowi :P ciekawa jestem jak minie pierwsza wizyta - koniecznie daj znać ! ja swojemu pokazałam pierwszy test około trzy dni temu (to się śmiał, że ciąża urojona bo blada kreska), a teraz czekam z kolejnym aż będą wyraźne dwie kreski. dziś wypada termin okresu, a okresu brak i się zastanawiam czy powtórzyć test dziś czy poczekać do jutra.. ;-) bo chcę zobaczyć już wyraźne krechy! :D majowoczerwcowa - rób test i chwal się wynikiem!! :) a tak w ogóle to ile dni @ się spóźnia? (bo tak wnioskuję z kontekstu)

Hej :) majowoczerwcowa Ty biegiem do apteki po ten test !!!!!! choć ja już w myślach sądzę, że Ci się udało :):):) U mnie sprawa nie jest taka prosta. Nie mogła bym iść na rok macierzyńskiego :( o wychowawczym to już nie wspomnę. To znaczy jeśli miała bym zagwarantowane, że dostanę umowę na stałe to w gre wchodzi tylko 6 miesięcy.

angry bird nie wiem ile mi się spóźnia bo cykle mam nieregularne od 28 do 38 dni nawet - tyle miał mój najdłuższy cykl w tym roku. Przeciętnie to jakoś 32 dni będzie czyli wychodzi na to że spóźnia mi się jakoś 6 dni... owulacji w tym cyklu też chyba nie rozpoznałąm do końca, także to był cud, dalej w to nie wierzę :)

Gość rainbowrain
majowoczerwcowa a jednak ci się udało :) to teraz trzeba pójść na bete

Gość hmmmmmmmhmmm
majowoczerwcowa pomysłu brak w jaki sposób , myślałam poczekać 2tyg jak będziemy jechać w Góry i wtedy przedstawić mu małego goralka:) ale nie wiem czy tyle wytrzymam :D a co do tego testu kurcze ją z tabletu korzystam w pracy i nie mogę odczytać i nie chce mi tej strony otworzyć:( ehhh... angry a ją też wytrzymać nie mogę aleeee chce żeby to nie było takie rzucenie mu testu i PATRZ ... :) a jak giną mi potwierdzi że wszystko oki to będę latać chyba ze szczęścia :)

Gość hmmmmmmmhmmm
Ninna uszy do góry :)

Ja myślę, że można Ci już majowoczerwcowa gratulować :):):) strasznie się cieszę, że Ci się udało :):):) To chyba wskoczysz jeszcze na wątek czerwcowy :):):)

dzięki Nina, żałuję tylko, że brakuje w tym wszystkim ciebie i Ani. Trochę mi trudno się cieszyć z tą myślą.... Ale jeśli pozwolicie to wolę zostać tu z Wami. To chyba bardzo wczesna ciąża, bo kreseczka taka blada więc prawdopodobne, że urodzę na początku lipca, jak wszystko dobrze pójdzie. Będę cały czas trzymać za was kciuki, za owocne starania :)

Gość dzikidzik
cześć Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć :) dziś z rana zrobiłam test i wyszedł podobnie jak Majowoczerwcowej :) w poniedziałek mam termin okresu, więc mam nadzieję, że nie przyjdzie :))))) mam 27 lat, to będzie moje pierwsze dziecko, 9 cykl starań Majowoczerwcowa gratulacje :)

Gość angry_bird
majowoczerwcowa ja miałam podobny test wczoraj (1 dzień przed @) - trochę ciemniejsza kreska, ale wciąż nie tak wyraźna jak ta kontrolna i kolejny planuję zrobić dziś/jutro - choć jak wiele dziewczyn pisze nawet niewyraźna kreska się liczy bo testy ponoć w tę stronę się nie mylą ;) ja też nie mam w zasadzie żadnych objawów poza tym, że jestem trochę rozdrażniona i łatwo się wkurzam ;) - właściwie tak jak przed okresem no i moje piersi znaacznie urosły - to był dla mnie pierwszy sygnał, że coś się święci ;) no i gratulacje bo myślę, że można gratulować!! :-)

Gość angry_bird
dzikidzik gratulacje!! pewnie, że dołączaj do nas - witamy :)

Gość czekajacnamalenstwo
Gratuluje dziewczyny!:) ja jeszcze daleko mam do terminu @. Jestesmy w trakcie staran.

dzikidzik witaj!!! i gratulacje serdeczne!!!! długo się staraliście! wow, super że się udało! angry bird też mi się wydaje, że się liczy, test powtórzę może w niedzielę :) mi nic niestety nie urosło ;) może jeszcze urośnie, mąż by się ucieszył ;) dzięki za gratulacje, a jak ci wypada termin porodu z kalkulatora? czekając na maleństwo- trzymamy kciuki za starania ;) któy cykl starań?

Gość rainbowrain
Ale wam zazdorszcze dziewczyny :) oczywiscie pozytywnie :) ja dopiero będę zaczynć starania

Gość dzikidzik
u mnie wychodzi termin porodu wg kalkulatora 5 lipca. Mąż będzie miał prezent urodzinowy, bo sam na początku lipca ma urodziny :)))) Majowoczerwcowa - u nas starania trwały długo, a myślałam szczerze mówiąc, że będą trwały jeszcze dłużej przez chorobę męża. Wydaje mi się, że to jakiś cud, że zaciążyliśmy :))) Póki co jeszcze się boję, że okres przyjdzie w poniedziałek. To chyba będą najdłuższe 3 dni w moim życiu...

Gość angry_bird
majowoczerwcowa licząc od ostatniej @ to termin mi wypada od 02-04/07, a w jednym kalkulatorze 25/06 (gdzie nie podaje się długości cyklu co ma znaczenie) tak więc myślę, że to będzie pocz. lipca :) zawsze chciałam urodzić dzidzię na wiosnę, aby spacerować dużo i korzystać z pogody.. a tego lipca trochę się obawiam (gorąco itd.)... zresztą ja już tak odbiegam daleko, a jeszcze u ginka nie była nawet :P rainbowrain działajcie, działajcie! trzymam kciuki :)

Gość angry_bird
dzikidzik to jak dobrze pójdzie będziemy podobnie rodzić :)

rainbowrain ja zazdrościłam dziewczynom w wątku w maju i czerwcu, no i wreszcie się na lipiec udało, cierpliwości.... wiem, że o nią ciężko w takich dniach, a szczególnie gdy termin@ się zbliża. dzikidzik to super, że mimo choroby męża jest sukces! mam podobne obawy, że jeszcze przyjdzie... ale jest na razie z górki i trzeba myśleć pozytywnie.... angry bird, chyba mamy podobne terminy... ja ostatnią @ miałąm 17 września, cykle mam od 28 do 38 dni, jak założę że 32 dniowe cykle to terminy wypadają mi podobnie jak u Ciebie :) Też chciałam rodzić na wiosnę, no ale cóż tam... ważne że nie w grudniu ;)

Gość gość
majowoczerwcowa Tobie wypada termin na 24 czerwca :) ja póki co czekam, ale jeśli to termin będę miała na 10 lipca

Gość hmmmmmmmhmmm
kochane powiedzcie mi czy to normalne . zmierzylam za dnia temperaturę 37,9 :/ a do tego kuje mnie podbrzusze:(

Gość czekajacnamalenstwo
Ja gdybym zaszla w tym cyklu mialabym termin na ok. 22 lipca. To juz 5 cykl staran. Mam nadzieje, ze do konca tego roku zajde w ciaze.

Gość angry_bird
hmmmm myślę, że jak najbardziej normalne - a przynajmniej tempka :))) a bóle w podbrzuszu to ponoć też norma choć ja póki co jeszcze ich nie doświadczyłam, uff :-) czekajacnamalenstwo - głowa do góry :) nam w 3 cyklu się udało choć powiem szczerze, że po dwóch pierwszych byłam bardzo rozczarowana. w tym 3im cyklu myślałam, że znów się nie udało, kupiłam nawet wiesiołek, żeby zacząć brać teraz od @ bo coś mój śluz jak na złość ostatnio był bardzo skąpy, a do tego postanowiłam obserwować już tak naprawdę rzetelnie swoją temperaturę bo w tym cyklu niby zaczęłam, ale jak już robiłam to codziennie (bo zdarzało się opuszczać niektóre dni - np. weekendy ;P ) to znowu nie zawsze o tej samej porze itd. a ja dziś dziewczynkiz robiłam kolejny (już 3-ci; p.s. czy to normalne? ;) test i druga kreska już prawie tak samo mocna jak kontrolna :)))) a jestem 1 dzień po spodziewanym @. ale się cieszę !!!! i nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 2,5 tyg do wizyty. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :-)) ściskam Was, przesyłam pozytywne fluidy staraczkom i miłej soboty Wam życzę :))