Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majowoczerwcowa

LIPIEC 2014

Polecane posty

ja próbowałam bardzo długo. po wykonaniu badania hsg (droznosc jajowodow), wreszcie sie udalo. Czasami jest tak, ze kontrast podany do jajowodow, przepycha zrosty ktore mogly tam powstac. miesiac pozniej udalo sie zajsc w ciaze. termin lipiec 2014 :) oby tylko udalo sie utrzymac ta ciaze...

cześć dziewczyny. Jestem po usg. Byłam u innej Pani dr, nie wiem czy dobrej bo nie znam się na lekarzach z Łodzi, jestem tu od tygodnia :). Zrobiła mi usg przez brzuch, zdziwiłam się, bo wydawało mi się że pewnie nic nie zobaczy. Jak się okazało widać było dobrze pęcherzyk ciążowy o wielkości 16mm :) do tego kazała mi jeszcze przyjść za tydzień, już bez płacenia za wizytę, bo chciała usłyszeć serduszko a wczoraj było jeszcze na to za wcześnie. Wiek ciąży określiła na 4/5 tygodni. madzior1307 jak tam twój brzuch? Osia jak twoje plamienia? Aniu a powiedz mi czy wynik beta hcg może być odpowiedzią na pytanie, który to tydzień ciąży?

majowowczerwcowa, plamienia są dalej.... wczoraj zadzwoniłam po wynik bety, drugi. Niestety przyrósł tylko o 20 jednostek :( na 10 ide do lekarza... zobaczymy co powie... ale jakoś optymistycznie to nie wygląda :/ Pozdr.

nie znam się zupełnie na beta hcg, nigdy nie robiłam. Mam nadzieję, ze lekarz cię pocieszy. Napisz jak będziesz coś wiedziała. Trzymam kciuki i powodzenia

Hej, już po wizycie... nic sie nie dowiedziałam... Lekarz na usg nic nie widział, mówi że zdecydowanie za wcześnie... Kazał zwiększyć ilość duphastonu i czekać 2 tygodnie. przed wizyta powtorzyć bete. W razie zwiększenia plamień lub krwawienia udać się do szpitala i tyle... Pozostaje mi czekać. Pozdr. :)

Gość Ania1807
Witam Was , majowoczerwcowa wyniki Bety HSG określa tydzień ciąży, ale jest to orientacyjnie, najlepiej wyliczyć sobie wg ostatniej miesiączki, niekiedy wyniki Bety pokrywa się z tym wyliczeniem, a niekiedy są różnice, które o niczym złym nie świadczą. Najważniejszy jest odpowiedni przyrost Bety, bo to on świadczy o prawidłowym wzroście ciąży. W moim przypadku wg @ mam 6 tydzień a wg bety 4/5, jutro idę powtórzyć badanie i w poniedziałek dowiem się czy dobrze przyrasta ten hormon. Osia_83 - faktycznie dziwny masz ten przyrost, ale one podawane są w różnych wartościach więc mam nadzieje, że nie masz się czym martwić. Trzymam kciuki. Oby wszystko było dobrze. Ja też plamię, ale jak dużo leżę to plamienia są bardzo znikome, więc bardzo prawdopodobne, że to sprawka luteiny, którą mam w dużej dawce, a dodatkowo te zastrzyki, które biorę powodują, że mogą występować krwawienia, zatem staram się nie zamartwiać. Rozmawiałam z mężem i stwierdziłam, że jak teraz nie uda mi się szczęśliwie donosić ciąży to już kończę z próbowaniem, bo wiem, że psychicznie nie dam rady. Teraz mam bardzo ciężko......oby było wszystko dobrze. Macie jakieś dolegliwości ciążowe? Bo ja oprócz apetytu kompletnie nic!

Gość Ania1807
Osia_83 - a który to tydzień wg @ Ja byłam 31.10 u lekarza i był to 4 tydzień wg @ i na USG było widać już pęcherzyk (czytaj: czarną kropkę). Mam nadzieje, że 13.11 będę widzieć już coś więcej. Trzymam za Ciebie kciuki! Jedz tabletki i dużo leż!!!

Ania, wg OM to dokłądnie 4 tydzień. USG w gabinecie jest bardzo przedpotopowe, wiec sie nie dziwie, że nic nie widać. Co do bety to była robiona w tym samym lab. więc wątpie aby były różne jednostki. No ale cuda się zdarzają więc pozostaje odpoczywać i czekać. A na za tydzień umówiłam się do innego lekarza prywatnie... Pozostaje mi czekać i odpoczywać :) Pozdr.

Gość Ania1807
Osia_83 No tak jak aparatura przedpotopowa to nie ma się co dziwić, że nie było widać. Jesteśmy z Tobą! Będzie dobrze!

Dzięki za wsparcie... dam Wam znać jak rozwinie się sytuacja :) Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość katherina90
osia jest jeszcze bardzo wczesnie i to raczej normalne ze wiele lekarz nie zobaczyl jak nie mial najlepszego sprzetu:) ja zaraz tez ide, denerwuje się tą wizytą, ledwo znam w sumie tego lekarza, chodziłam do niego zawsze po tabletki i sama mu mówiłam jakie chce a on tylko recepte wypisywał... No a teraz pewnie dobrze by było gdyby dał od siebie coś więcej.. Obawiam się trochę że mnie oleje i nic się nie dowiem i że tylko da skierowania na badania..

Gość katherina90
ja juz po wizycie, lekarz zbadał mnie palpacyjnie i powiedział że macica nie jest za bardzo powiekszona, lekko rozpulchniona. Dał mi skierowanie na HCG, w sumie to nawet nie wiedzialam ze bez tego ani rusz. We wtorek najprawdopodobniej usg. Ogólnie chyba dobrze wybralam lekarza:)

Gość dzikidzik
Cześć Dziewczyny :) ja dzisiaj też po wizycie u lekarza. Dostałam szereg badań do wykonania, no i usg piersi tez, bo lekarka wyczula u mnie jakas zmianę w piersi. Ale np nie dostalam skierowania na usg maluszka, powiedziala, ze to dopiero w 11tygodniu. Ciekawe. No ale cóż, lekarka jest dobra wiec wie co robi. Macica powiększona jak na 5,6tydzien. Na nastepnej wizycie założy mi kartę ciąży. :)

Gość madzior1307
Hej dziewczyny, pewnie już śpicie, ale ja niestety nie daje rady wcześniej pisać. Myślę że większość z nas musi uzbroić się w cierpliwość. Ja byłam u giny wczoraj. Nić szczególnego się nie dowiedziałam, na bóle w dole brzucha kazała mi brać nospe i oczywiście dufaston zapobiegawczo!!!! Z zębem mi nie pomogła. Założyła mi zwykłą kartę i wpisała " ciąża rozpoznana przypadkowo", stwierdziła że mam nieznacznie rozpulchnioną macicę. Nie wiem jak Wy ale mnie tak rwą jajniki że idzie się wściec!!! Dziś rano było mi niedobrze, cc bolą i rwą. Już nie mogę się doczekać wizyty u mojej kochanej gin, cudownej, delikatnej i tak mogę wymieniać bez końca, ona prowadziła mi 1 ciąże, liczę że powie mi coś więcej. Mam nadzieję że któraś z Was trochę dłużej posiedzi jutro na forum. Pozdrawiam Was, trzymajcie się dzielnie.

Gość Ania1807
Cześć Dziewczyny! Ja dzisiaj byłam rano na badaniach, oczywiście żadne badanie nie jest refundowane więc zapłaciłam 177 zł !!!! Zgroza!!! We wtorek wyniki a w środę wizyta u ginekologa. Modle się aby wyniki były prawidłowe. Trzymam kciuki za Was aby wszystko z Kruszynkami było dobrze. Miłego dnia!

Gość katherina90
hej dziewczyny, mam wyniki hcg- 96 tys mUI/ml, według skali podanej na badaniu 0,2-1 tydzień: 5-50 1-2 tydzień: 50-500 2-3 tydzień: 100-5000 3-4 tydzień: 500-10000 4-5 tydzień: 1000-50000 5-6 tydzień: 10000-100000 6-8 tydzień: 15000-200000 2-3 miesiąc: 10000-100000 czyli chyba ładny 5-6 tydz. Tam jest podany wynik w tyg od zapłodnienia z tego co zrozumiałam, czyli akurat by sie zgadzało mniej więcej:)

Czesc dziewczyny co tu taka cisza? Ninna co u Ciebie? majowoczerwcowa jak sie czujesz? Dziewczyny kiedy testujecie?

Gość katherina90
Anna- długi weekend to w sumie nie ma co sie dziwic:) pewnie jutro dziewczyny powrocą na forum :) a co u ciebie? kiedy testujesz? Jutro czy czekasz parę dni jeszcze?

Gość Ania1807
Hej Dziewczyny! Fakt cicho i pusto tutaj, ale może to "wina" tego długiego weekendu? Ja miałam spadek formy - czarne myśli itd, ale dzisiaj jest już lepiej i mam ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Jutro odbieram wyniki (HCG, i inne), oby HCG dobrze przyrastało. W środę na wizytę - już nie mogę się odczekać i dowiedzieć się że wszystko jest jak należy. Jedynym moim problemem są ogromne siniaki po zastrzykach na brzuchu. Może któraś z Was ma jakiś złoty środek na to aby brzuch nie był koloru śliwki? Pozdrawiam i spokojnego dnia.

Hej dziewczyny Aniu Ja już nie muszę testować :( i chyba się wstrzymuję z planami do następnego roku, odwiedzę lekarza i może dowiem się jaka jest przyczyna niepowodzeń. Trzymajcie się ciepło dziewczyny

Cześć Dziewczyny! Jestem w ciąży! Pierwszy raz.... Trochę się boję, mam ogromną chwiejność:/ Planowaliśmy z mężem. Ale teraz boję się, ogromy strach we mnie, Nie wiem jak się cieszyć. Jeszcze chyba do mnie dociera ta wiadomość :)

Witam:) ja od środy zrobiłam 4 testy i na wszystkich 2 kreseczki, wiec chyba się udało. Na oko 4 tydzień. a teraz....nie wiem co dalej. kiedy najlepiej isc do lekarza?

Gość Ania1807
Ninna głowa do gory,wiem,że czujesz wielkie rozczarowanie i niesprawiedliwość losu,ale nadejdzie dzień, że będziesz w pełni cieszyć się macierzyństwem. Rozumiem że moje słowa nie są żadnym pocieszeniem, ale chce abyś wiedziała, że nie jesteś sama. Z mojej perspektywy 2 ciąż obumarlych wiem,że trzeba mieć wiarę i nadzieję na lepsze jutro. Ściskam mocno ! Powodzenia!

Witam. Coś nie mogłam wczoraj pisac bo strasznie kafe wolno mi chodziło. Jak sie czujecie dziewczyny? Wszystkie mamy i oczekujace? Ja mam dzis 25 dzień cyklu. Robiłam test rano i nic nie ma. Juz sie troche wkurzyłam powiem szczerze bo od dwóch tygodni bolały mnie piersi a od tygodnia az do dzis dosc znacznie je czuje i myslałam ze sie udało a jednak 1 krecha na tescie. Czekam wiec na @:( a ktos jeszcze testuje na dniach?

Gość katherina90
Ania to jeszcze nie przesadza ostatecznie sprawy. Ja na moim tescie ledwo co widzialam dwa dni po terminie miesiaczki. Czekaj spokojnie i jak nie bedzie @to powtarzaj test.. Mnie dzis w autobusie takie mdlosci zlapaly ze az worek wyciaglam. Na szczescie obylo sie bez ale przez chwile bylo krytycznie. A poza tym ipoza ciaglym zmeczeniem czuje sie dobrze.

katherina a ja na moim tescie nic nie widzialam wkurzylam sie i rzucilam nim w kat potem maz go wział i mowi ze widzi, to sie pytam co widzi a on ze kreske druga. Zgłupiałąm bo moze i cos tam jest ale na kreske to nie wyglada bardziej na wadliwy test. Nie chce sobie nic wkrecac w sumie nie wiem kiedy mam dostac@ bo cykle mam z reguły miedzy 23 a 26 dni ale dwa miesiace temu mialam nawet 29-dniowy cykl. Wiec dzis 25 dc i moge byc juz po teminie albo nawet cztery dni przed zostało mi czekać....A Ty jak sie czujesz? Poza mdłosciami? Miałas jakies objawy na początku?

Sorry nie doczytałam i zadałam pytanie. A o dolegliwości inne to mam na mysli te przed @ czułaś coś.?

Gość dzikidzik
Cześć Dziewczyny! Ana ja robiłam test 26dc przy cyklach 28 dniowych i wyszła druga blada kreska... Zdzwiłam się, że tak szybko - bo tak jak katherina napisała często czytałam, że niektórym druga krecha pojawia się dopiero po terminie miesiączki. Słuchajcie, ja wczoraj powiedziałam rodzicom. Mieli się dowiedzieć za 2 tygodnie, ale jako, że usg będę miała dopiero 11-14 tydz, to stwierdziliśmy, że nie ma co czekać. Wiadomość przyjęli bardzo dobrze :) Wszyscy się wzruszyli, teściowie nawet uronili łzę :) wszyscy się cieszyli, opowiadali jak to było w ich ciążach... ach... A my jak mówiliśmy to aż nam się ręce trzęsły :))) więcej takich fajnych dni bym chciała :)

Hej dziewczyny, odebrałam dzisiaj wynik bety z sosboty. moje wszystkie wyniki: 04.11 - 23 dc - 265 06.11 - 25 dc - 288 09.11. - 28 dc - 1100 Wszystkie wyniki w tym samym lab... Juz sama nie wiem co mam myśleć. W czwartek mam wizyte u gin i zobaczymy co powie :) Dzikdzik, mnie test wyszedł 22 dc przy cyklach 25-26 dniowych. Pozdr

Gość Ania1807
Osia wyniki wykazują ze Dzidziuś rośnie!!! Ja tez odebralam dzisiaj wyniki HCG i wskaźnik wzrósł 8 krotnie !!! Zatem spokojnie czekam na jutrzejszą wizytę u lekarza. Dam znac co tam widzialam :)