Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majowoczerwcowa

LIPIEC 2014

Polecane posty

Gość rainbowrain
Ja mam 29 lat :)

Witajcie. Majowoczerwcowa poczekaj cierpliwie ze dwa tygodnie. Rózni lekarze i rozne sprzety. Ja w doświadczeniu z wieloma lekarzami biore poprawke na wszystko zawsze. A kobiety ginekolodzy to wyjatkowo wredne i nieczułe istoty:) u mnie dzis 17 dzien cyklu. Znów nie wiem kiedy byla owu. @ przewidywana na 12-13 listopada. Troche odpuscilam a nawet bardzo odpuscilam ale kiedy zbliza sie termin @ to tak bardzo bym chciala zeby nie przyszła Ninnna........................28...............3cykl..... ....2............11-15.11 Anna85.......................28...............8cykl...... ...2............12-13.11 majowoczerwcowa....31.............. .2cykl..........2... .........ciąża siupka 84 anymouse451.............................................. .................ciąża rainbowrain....................................3cykl..... ...1............14.11 angry_bird............................................... ......................ciąża czekajacnamalenstwo...................5cykl.........1. ........... hmmmmmmmhmmm............................................. .......ciąża katherina90.............................................. .....................ciąża dzikidzik......................27...............9cykl.... ....1............ciąża Aleksandras01..........36................................ ..2...........ciąża Kochane jeśli jesteście jeszcze z Nami uzupełnijcie tabelke wtedy kazda bedzie mogła sobie podglądać co sie u wszystkich dzieje:)

A tak swoją droga wyjątkowo i fantastycznie duzo młodych mam jest z Nami. Dziewczyny przekażcie Nam swoje ciążowe fluidy. Dzidzik dała mi nadzieje że można sie długo starać ze szczesliwym finałem, jednak przeraza mnie ten mój 8 cykl staran. Ech z pierwszym dzieckiem poszło szybcie. Ninna Kochana jestes z Nami? podobnie Nam wypada @ i raibowrain też w tym samym terminie oczekuje na brak@. Któras z Was ma jakies przeczucia?

Hej Ja nie licze, w tym miesiącu na nic... Przez to, że pracowałam do późna i mój mąż również to zaniedbaliśmy nasze starania o dzidziusia. :( Kochaliśmy się tylko raz w 13 dniu cyklu więc wątpię, że to wystarczy... :P majowoczerwcowa może gin jakiś sprzęt przed potopowy miał! moja kumpela jak była właśnie w 6 tygodniu to powiedział jej, że nic nie ma i dał jej tabletki na wywołanie okresu. Na szczęście ich nie wzięła. Dziś jej syna ma tak jak mój 6 lat :) Aniu mam nadzieję, że w końcu się Wam uda :)

Gość rainbowrain
U mnie przynjamniej narazie brak jakichkolwiek przeczuć. Staram się nie nakręcać tylko spokojnie wyczekiwać co nastąpi :)

Gość dzikidzik
Ninna oczywiście nie nastawiaj się na ciążę (wiem, wiem, łatwo mówić :D ), ale akurat u mnie w zaciążonym cyklu mąż wyjechał w 13tym dniu w delegację na dwa tygodnie. ze 2 razy się kochaliśmy mooooże. Ale efekt jest :D Dziewczyny w czwartek idę do gin i już siedzę jak na szpilkach z podekscytowania :) co prawda i tak usg mi nie zrobi, ale to pierwszy "kontakt z lekarzem" na ciążowej drodze :D :D

Gość hmmmmmmmhmmm
ją mam 24lata , pierwsze dziecko , praktycznie tak z przylozeniem się to pierwszy cykl starań , :)

Gość anymouse451
I jak tam dziewczynki? Ja mam straszne mdłości i brzuszek pobolewa ;/

Gość dzikidzik
anymouse451 u mnie żadnych mdłości, a dzisiaj 2dzień 6tygodnia. Nie wiem, kiedy i czy w ogóle nadejdą. Na razie się trzymam. Póki co tylko pobolewanie podbrzusza, ból piersi, senność i trochę częstsze oddawanie moczu. No i czasem placzliwość i uderzenia gorąca / zimna. Ale powiem Wam, że wyczekuję tych mdłości i wyczekuję, przecież tyle osób je ma... więc zamiast się cieszyć, że mnie poki co omijają, to zastanawiam się dlaczego jeszcze się nie pojawiły :)

Gość katherina90
hej dzieczyny:) poprawiam sie w tabelce:) Ninnna........................28...............3cykl..... ....2............11-15.11 Anna85.......................28...............8cykl...... ...2............12-13.11 majowoczerwcowa....31.............. .2cykl..........2... .........ciąża siupka 84 anymouse451.............................................. .................ciąża rainbowrain....................................3cykl..... ...1............14.11 angry_bird............................................... ......................ciąża czekajacnamalenstwo...................5cykl.........1. ........... hmmmmmmmhmmm......................2cyk.........1. ........ .......ciąża katherina90.............................................. .....................ciąża dzikidzik......................27...............9cykl.... ....1............ciąża Aleksandras01..........36................................ ..2...........ciąża W czwartek ide do ginekologa, troche sie obawiam czy nie za późno, pewnie bedzie trzeba porobic kupe badań no ale pocieszam sie ze jak ciąża jest silna to nie zrobi to dla niej wiekszej różnicy, a jak słaba to lepiej sie rozczarowac wczesniej niz pozniej.. A poki co spokojnie czekam do czwartku.

dzięki za pocieszenia, ja jestem dobrej myśli. Katerina, nie poprawiłaś się w tabelce ;) Aniu trzymam kciuki, by @ nie przyszła, Nina może ten 13 okaże się szczęśliwy ;) czyli między 11 a 15 listopada czekamy na sporo dobrych wiadomości :) a macie dziewczyny jakieś objawy? dzikidzik ja też nie mam żadnych objawów, lekko podolewa podbrzusze i piersi, nic więcej. Ninnna............................28...............3cykl..... ....2............11-15.11 Anna85..........................28...............8cykl...... ...2............12-13.11 majowoczerwcowa.......31...............2cykl..........2............ciąża siupka 84 anymouse451....................................................................ciąża rainbowrain....................29..............3cykl..........1............14.11 angry_bird............................................... ..........................ciąża czekajacnamalenstwo.....................5cykl..........1. .......... hmmmmmmmhm..........24..............1cykl..........1. ..........ciąża katherina90........................................................................ciąża dzikidzik.........................27...............9cykl.... ....1.............ciąża Aleksandras01..............36.............................. ..2.............ciąża

Gość madzior1307
Cześć kochane, z biciem serca przeczytałam wszystkie wpisy, gratuluję tym co się udało, a tym co jeszcze nie to mocno trzymam kciuki za magiczne dwie kreseczki, u nas te kreseczki pokazały się 03.11 w niedzielę rano, a dziś rano dla potwierdzenia zrobiłam 2 test i wyszły mocniejsze. To będzie nasze drugi szczęście, mamy już 4,5 córkę Zuzannę. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona. Zaczynam wierzyć, że nic nie dzieje się o tak sobie, w zeszłym miesiącu miałam planowany zabieg na kolano i chyba nasza fasolka czekała aż się uruchomię, a termin porodu z kalkulatora wychodzi mi na 14 lipca dzień po moich urodzinach. To co mogę się do was przykleić????

Gość czekajacnamalenstwo
Ninnna............................28...............3cykl. .... ....2............11-15.11 Anna85..........................28...............8cykl... ... ...2............12-13.11 majowoczerwcowa.......31...............2cykl..........2.. ..........ciąża siupka 84 anymouse451.............................................. ......................ciąża rainbowrain....................29..............3cykl..... .....1............14.11 angry_bird............................................... ..........................ciąża czekajacnamalenstwo.....22................5cykl..........1. ......14.11 hmmmmmmmhm..........24..............1cykl..........1. ..........ciąża katherina90.............................................. ..........................ciąża dzikidzik.........................27...............9cykl. ... ....1.............ciąża Aleksandras01..............36............................ .. ..2.............ciąża My ostatnio jestesmy zabiegani bo remontujemy nowe mieszkanie, ale starania byly przed i dzien po owulacji. Do terminu @ jeszcze 10dni i sie okaze:).

Gość katherina90
hej wlasnie zauwazylam ze cos zle wpisalam:) Ninnna............................28...............3cykl. .... ....2............11-15.11 Anna85..........................28...............8cykl... ... ...2............12-13.11 majowoczerwcowa.......31...............2cykl..........2.. ..........ciąża siupka 84 anymouse451.............................................. ......................ciąża rainbowrain....................29..............3cykl.........1............14.11 angry_bird............................................... ..........................ciąża czekajacnamalenstwo.....22...............5cykl........1. ......14.11 hmmmmmmmhm............24..............1cykl..........1. ..........ciąża katherina90...................23...............2cykl... ......1 ...............ciąża dzikidzik........................27...............9cykl. ........1.............ciąża Aleksandras01..............36............................ .. ..2.............ciąża

Gość katherina90
teraz juz ok:) mam pytanie do dziewczyn po wizycie u lekarza, jak wyglądała wasza pierwsza wizyta?? Na pewno skierowanie na badania, ale czy cos poza tym?

cześć madzior, zapraszamy, dopisz się do tabelki i gratulacje wielkie!!!!!!!!!!!! katherina90 ja przy pierwszej wizycie dostałam skierowanie na badania krwi, w tym toxo, tsh i inne oraz badanie usg, które miałam wyznaczyć na 12 tydzień. Zbadała mnie też ręcznie i tyle. Założyła mi kartę ciąży i już.

Gość madzior1307
Hej, jakoś nie wiem jak się wpisać, ale jak już będziecie miały moje dane to któraś mnie dopisze. Cykl 28 dniowy, udało się w pierwszym cyklu, 2 ciąża,

Gość katherina90
mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie przy czym ja nie mialam zadnych badan przed ciążą i w ogóle dawno... no i chyba bede musiala wspomniec ze mam ostatnio skurcze i boli mnie głowa bo to chyba świadczy o słabej morfologii, nie?

Gość katherina90
Ninnna............................28...............3cykl. .... ....2............11-15.11 Anna85..........................28...............8cykl... ... ...2............12-13.11 majowoczerwcowa.......31...............2cykl..........2.. ..........ciąża siupka 84 anymouse451.............................................. ......................ciąża rainbowrain....................29..............3cykl..... ....1............14.11 angry_bird............................................... ..........................ciąża czekajacnamalenstwo.....22...............5cykl........1. ......14.11 hmmmmmmmhm............24..............1cykl..........1. ..........ciąża katherina90...................23...............2cykl... ......1 ...............ciąża dzikidzik........................27...............9cykl. ........1.............ciąża Aleksandras01..............36............................ .. ..2.............ciąża Madzior1307..................................1cykl............2...............ciąża

powiedz, powiedz, na pewno da ci jakiś suplement diety dla ciężarnych. Ciąża ma to do siebie że pogarsza wyniki morfologii, przynajmniej ja tak miałam. madzior masz jakieś objawy? jak się czujesz? a jak Zuzia zareagowała na tę wiadomość o rodzeństwie? :)

a tak w ogóle to jestem świeżo po przeprowadzce i zastanawiam się czy jest ktoś w naszym temacie z Łodzi? przydałyby się rady odnośnie lekarzy, szpitala do porodu, zupełnie nie ogarniam tego miasta :(

Gość katherina90
dzieki za rade:) oj właśnie o dziwo pomimo ze sie lepiej odzywiam o witaminy biore codziennie to sie czuje jak na diecie bez witamin:) a tak wogóle to dołuje mnie masa innych spraw, można by rzec że rodzina sie na mnie wypieła i chyba musze się pogodzić że jakiekolwiek wsparcie otrzymam prędzej od rodziny męża niż od swojej własnej... A to jakies takie przykre pomimo że od dawna wiedzialam ze moi rodzice nie beda mieli fizycznej mozliwosci mi pomóc bo po prostu daleko mieszkają..

Gość gość
gdzie mieszkałaś do tej pory??? kupiliście mieszkanie - GRATULUJĘ.

Gość hmmmmmmmhmmm
hej , dziewczyny powiedzcie mi kto u Was wie o ciąży ? powiedzialyscie komuś już?

zmieniliśmy miejsce zamieszkania, bo mąż zmienił pracę. Mąż pracuje w Łodzi już jakiś czas, a ja dopiero teraz się przeniosłam, bo udało mi się przenieść do oddziału w Łodzi. a kto w ogóle pyta??? :) ja o ciąży powiedziałam najbliższej rodzinie, rodzicom i rodzeństwu, podobnie jak mąż.

Gość katherina90
u mnie poza tatusiem jeszcze nikt nie wie ale to tylko przez moje czarne podejscie którym zresztą zaraziłam chłopa:) ale możliwe że powiem rodzicom po wizycie u lekarza albo moze bardziej po usg jak wszystko bedzie okej... Nie chciałabym sytuacji żeby cała rodzina wiedziała że np zarodek sie nie rozwinął i musiałam mieć łyżeczkowanie.. Wiadomo że jak sie stanie coś złego np w 5 miesiacu czy pozniej to siłą rzeczy bedą wszyscy wiedzieli ale tez po 3 mc to ryzyko że stanie sie cos złego jest mniejsze:) chociaz korci mnie czasami żeby powiedziec ze jestem w ciąży i żeby sie ode mnie odwalili bo muszę dbać o swoją rodzinę, ale to głownie dlatego że u mnie w domu jest zła sytuacja finansowa i wszyscy myślą że my mamy niewiadomo ile kasy i ogólnie ja jestem zła i niedobra bo nie sponsoruje siostry na studiach...

myślę, że nie powinnaś się tym przejmować, co myślą o tobie inni. Mnie nauczył tego mój mąż, by postępować w życiu dobrze, pomagać w miarę swoich możliwości, odwracać się do ludzi, którzy nie są uczciwi a przede wszystkim być szczerym i mówić prosto w oczy co się nie podoba. Mnie póki co udaje się zachować względny spokój a w rodzinie mam jasne sytuacje. Sądzę że nie powinnam udzielać rad, ale co tam... mów co myślisz, szanując innych w swoich wypowiedziach a może ktoś zrozumie twoje odczucia. Poczujesz się lepiej. Nie ma nic gorszego od tłamszenia w sobie negatywnych przeżyć.

Gość katherina90
nie tłamsze ale takie szczere wymiany zdań są dołujące.. Wczoraj mialam wlasnie taką rozmowe z mamą i strasznie mnie to zdołowało.. Ona jeszcze nie wie nic o ciąży chociaz miałam wrazenie ostatnio ze sie domysla.. I ogólnie rzecz biorąc nie przejmuje sie tym co ludzie mówią ale jeśli chodzi o najblizsza rodzine to ciezko to olewać.. Jak to mówią z rodziną najlepiej się wychodzi na zdjęciu... Może gdyby miała świadomość że teraz pomogę siostrze a potem ona w ramach możliwości bedzie pomagała mi przy dzieciach to bym była bardziej skora do pomocy, ale jak sobie pomyśle że my z tym za 8 miesięcy zostaniemy całkiem sami, bedziemy musieli zatrudnic opiekę i kombinować kasę na życie to wcale mi sie do tej pomocy nie pali...

Kasiu, sama najlepiej będziesz wiedziała co zrobić... Ja mogę Ci od siebie powiedzieć tyle, że na pewno dasz sobie radę z dzieckiem, a jak urodzi się taka mała kruszynka to i do pomocy ktoś się znajdzie... Ja przy pierwszym dziecku chciałam wracać do pracy po macierzyńskim, bo liczyłam na awans w pracy, nawet mi go obiecywano. Zatrudniłam opiekunkę, płaciłam jej 1200 zł netto za 8 godzin. Więcej nie mogłam, bo musiałam mieć ze swojej pensji na dojazd do pracy. Mąż pracował na resztę - kredyty, utrzymanie domu itp. W pracy awansu nie dostałam i poczułam się jak wykorzystany głupek... Nadal pracuję ale moje podejście zmieniło się o 180 stopni. Też jak ty mogę liczyć wyłącznie na siebie jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem i tym razem mam plan być z dzieckiem w domu do 3 roku życia. W pracy niech się martwią, nie ma ludzi niezastąpionych. Akurat po moim porodzie kończy nam się jeden kredyt, który zabierał prawie wysokość mojej pensji, także myślę, że na wychowawczym damy jakoś radę. Znasz moją historię... A ty czemu chcesz wracać do pracy po macierzyńskim?

Gość dzikidzik
u mnie rodzice dowiedzą się po usg, wstępnie planujemy im powiedzieć 24 listopada. Myślę podobnie jak katherina - wolę teraz się wstrzymać, niż potem tłumaczyć. Zwłaszcza, że moja mama sama poroniła kiedyś, a teściowa straciła już żyjące dziecko. Nie chcę im fundować stresów teraz. A po ukończeniu 12 tyg powiemy dziadkom - z nimi niestety też musimy poczekać, bo nie wierzę, że nie przekażą wiadomości dalej :D , a nie chcę, żeby dalsza rodzina dowiedziała się przed ukończeniem pierwszego trymestru :)