Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po karmieniu piersia odbijalyscie noworodki i mniejsze niemowlaki

Polecane posty

Gość gość

pytanie jak w temacie

Gość gość
Ja mojego 5 tygodniowego synka musze zawsze odbic, bo jesli czasem zasnie i nie uda sie tego zrobic, to po odlozeniu do lozeczka sie za chwilke obudzi i nie zasnie dopoki go nie odbije.

Gość gość
moja teraz ma 4 msce w dzien odbijam wiadomo nie odbijesz masz wiecej pracy i prania w nocy juz nie odbijam klade na boczku a pod buzie ieluszka nadmiar laduje na pieluszce

Gość gość
w dzień tak, choć jak mała jadła powoli nie łapczywie, to często w ogóle nie odbijała. W nocy jej nie odbijałam nigdy i ani razu nie ulała ani nic się nei stało. Dodam, że z powodu kłopotów brzuszkowych od 3 tyg życia śpi wyłącznie na brzuchu, więc jak coś ją męczy to sama odbija przez sen.

Gość gość
tak odbijałam, bo trochę mu się ulewało, przestałam jak nie cofało mu się nic.

Gość gość
tak trzymalam swoja corcie do odbicia od urodzenia az do samodzielnego siedzenia czyli do 6 mc

Gość gość
Nie. Zasypial przy piersi, po próbie podniesienia i odłożenia potem się budził i żeby zasnął potrzebna była znowu pierś. Więc błędne koło.

Gość gość
Nie . I nigdy nie ulewała. To chyba zależy od dziecka

Gość gość
Ja odbijalam do 6 miesiaca bo moj syn zawsze byl glodny i jadl strasznie lapczywie przez co powietrze w brzuszku mu sie zbieralo i do tego ulewal. jak zaczal siadac i jadac pokarmy bardziej tresciwe to problem sam sie rozwiazal :)

Gość gość
Tak, trzeba to robić. Lepiej nie sprawdzać, czy mu się uleje na leżąco i się nie zadławi plwocinami, jak akurat nie będzie leżało na boku, ani nie miało głowy przechylonej w bok. Tylko trzeba je doprze "przerzucić" przez ramię tj. położyć na nim całkowicie, bo jak się ułoży dziecko zbyt nisko to się je niepotrzebnie pionizuje i niszczy mu się kręgosłup, bo mięśnie jeszcze za słabe, żeby utrzymać ciężar ciała, plus można niechcący wzmóc jego napięcie mięśniowe bo ono się zacznie bezwiednie odpychać od tego ramienia.