Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Miraga 1987

in vitro co mnie czeka

Polecane posty

słomeczka ja brałam tylko kwas Foliowy witaminki Femibion to takie dla starających się i do 12 tygodnia ciąży.. no i Encorton jeszcze brałam.. tyle potem po punkcji więcej leków doszło.. aha no i piłam Olej lniany jeszcze z polecenia koleżanek z Forum :)

Ale tu dzisiaj cisza... hmm :) detektor tętna płodu warto coś takiego zakupić? myślę właśnie nad zakupem ale nie wiem czy warto... żadna z koleżanek nie miała więc nie znam opinii...

Gość JaktaOla
Ja też nie miałam, więc nic nie doradzę . Wisziałam w telewizji, dziewczyna, która straciła dziecko to miała, dla uspokojenia nerwów i była bardzo zadowolona, fajnie posłuchać serduszka dziecka codziennie. :) Jeśli myślimy o tym samym. rzeczywiście cicho tutaj. Do poniedziałku dziewczyny, jutro jadę na chrzciny. Pozdrawiam, Pa

Gość JaktaOLA
widziałam nie wiszałam

Gość Kaśka000
Labrise , moje znajome miały detektor i sobie chwaliły, zawsze sobie słuchały i się uspokajały;) ja na pewno zakupie jak będzie mi dane nosić okruszka pod sercem;) Pozdrawiam i życze miłego weekendu;)

Dziękuję ślicznie :) wiec zakupię :) miłej nocy no i także przyjemnego weekendu życzę pozdrawiam ;)

Gość tola8712
Hej dziewczynki, jak mija sobota? Co do detektoru tętna faktycznie fajna sprawa, zawsze w razie jakichkolwiek wątpliwości można posłuchać serduszka swojego maleństwa :). Ja sie zmagam z katarem, w dzien OK, a w nocy cos strasznego. Dziś tak sie meczylam i dmuchalam nos w nocy ze chyba maluszkowi sie nie spodobalo bo ruszal sie bardzo :). Dizewczyny z GMW nie wiecie moze czy jest taka opcja by nagrać maleństwo podczas USG na CD? Wiem ze niektorzy ginekolodzy cos takiego mają. Pozdrawiam cieplutko

Gość słomeczka85
Hej dziewczyny :) ja po pierwszym zastrzyku :) ale ze mnie panikara, mąż mysłal że zwariuje ze mna :D nie nawidze igieł! Zastrzyk zniosłam dzielnie ale na mysl o dzisiejszym :(. Z objawow nic mi nie jest, okres tylko minal jak reka odjal no i moze mnie lekko jajniki pobolewaja. Ile w sumie brałyscie tych zastrzyków?Ja mam dwa op po 900 jed. a przyjmuje po 250. Weekendzik miło mija, dzis mamy gosci, lece robic lasagne i inne pysznosci na kolacje. Pozdrawiam Was ze słonecznego Poznania :)

Czytałam dzisiaj troszkę w necie.... i znalazłam coś takiego jak test HARMONY.. w wtorek porozmawiam z doktorkiem czy warto coś takiego zrobić, troszkę się drogo za to cenią... ponad 2.5tys zł to badanie kosztuje :/ masakra jakaś. Ale M powiedział że jak lekarz powie że warto to da te pieniądze na to.. Ja ostatnio coś popołudniami podsypam a nocą buszuje :D hehe

No i jest @, jutro rano krew do badania, popoludniu wizyta i pierwszy zastrzyk. Dzidziuś coraz blizej :)

Gość słomeczka85
Hej ale tu cichutko :( zastrzyki znosze dzielnie, juz bo brzuchu widac ze dzialaja tzn widac po bokach wypuklosci a i ja je czuje. Jutro na 12.30 mam wizyte jestem ciekawa co dalej. Troche mam humorki i zwalam na hormonki :D boli mnie brzuch i glowa czasami. A jak wy znosilyscie stymulacje?

Gość Annas1111
Czesc dziewczynki ;) chyba mialyscie fajne weekendy i brak czasu na forum ze taka cisza ;) U mnie przeszla @ dosc obfita i bolaca ale idealnie 4 tyg po laparoskopi wiec wszystko w srodu gra ;) w czwartek lekarz i dowiemy sie ile musimy poczekac do kolejnej proby. A narazie zaczelam brac InoFolic. Dziewczyny pisalyscie ze bralyscie po 2 saszetki dziennie, dobrze pamietam ? Tak wam lekarz doradzil ? Bo na opakowaniu pisze jedna dziennie i nie chce przesadzic. LaBrise jestes teraz nocny marek, o 3 w nocy wpis ;) ja chyba tez bym kupila ten detektor, cudnie tak wieczorkami podsluchac sobie maluszka ;) A co to jest to drogie badanie ? Nie slyszalam o tym nigdy..

Gość Annas111
Slomeczka dzasz rade, jesli masz gorki w miejscu robienia zastrzykow to po troszke pomasuj to miejsce zeby sie rozeszlo. I patrz zeby nie trafic w zylke bo wtedy bardziej boli ..

No cichutko tu coś ostatnio ;) Ja was czytam cały czas tylko nie piszę... Od piątku mamy urlop i remoncik w domciu :) Robimy tą szafę i może pomalujemy jak czasu i kasy starczy ;) W sobotę mieliśmy 6-tą rocznicę ślubu więc wczoraj zrobiliśmy sobie wychodne - kino, obiadek na mieście i kawka z ciachem u Taty :) Słomeczko zastrzyki nie są przyjemne, ale naprawdę można je znieść. Ja sobie cały czas tłumaczyłam, że to dla naszego dzidziusia i łatwiej mi było to wszystko znieść. Brzuch po całej stymulacji wyglądał jak u "dziecka wojny" podziurawiony, posiniaczony i spuchnięty, ale to wszystko schodzi szybciutko. Ja źle znosiłam stymulacje bo zawsze miałam przestymulowanie więc puchłam i bolało a tak to nic strasznego się nie działo :) LaBrise ja wiem, że te "nasze" ciąże są tak wyczekane i upragnione, że zwariować można ale uważam że panikowanie i nadgorliwość są niewskazane. Oczywiście można wydawać mnóstwo pieniędzy na jakieś badania i urządzenia tylko po co, zresztą mało kogo na to stać... O ile ten detektor to jeszcze wydaje się być faktycznie przydatny o tyle to jakieś dziwne badanie już nie. Słyszałam o dziewczynie, która dla lepszego samopoczucia chodziła do dwóch lekarzy, naprzemiennie aby wizyty wypadały co dwa tygodnie więc człowiek wtedy spokojniejszy się staje... A już siedzenie po nocach i wyszukiwanie w necie sobie niewiadomoczego jest bez sensu. Po co się denerwować? Skup się na sobie i maleństwie, póki masz czas bo jak się maluch urodzi to świat na glowie stanie ;) Efka powodzenia, trzymam kciuki! Tola ja nie wiem bo w ciąży nie byłam, ale z tego co widziałam to sprzęt w GMW mają naprawdę wypasiony i wydaje mi się, że byłaby taka mozliwość. Oczywiście trzeba by doktorka podpytać :) Annas ciesze się, że wszystko wraca do normy. Teraz już bliżej jak dalej do kolejnej próby :) Pozdrowionka dziewczynki!

Gość Annas111
A i jeszcze slomeczka, pij duuuuzo wody, mowia o mon 2 litrach ale ja pol po okolo 4 l dziennie, unikniesz przestymulowania. A to jest bardzo powazny problem.. Krysiulk kiedy macie w planie nowe podejscie ? Dobrze amietam ze po nowym roku ? U nas tez jakos tak bedzie chyba wiec bedzie nam razniej ;)

Tak, u nas kolejne podejście po nowym roku :) Narazie o tym nie myślę... Staram się w ogóle odciąć od starań teraz, odpuściłam mierzenie temperatury oraz rozpoznawanie objawów ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Krysiulk troszkę mnie uraziło to co napisałaś... siedzenie po nocach i szukanie nie wiadomo czego...pisałam że śpię popołudniu po kilka razy, więc w nocy mi się nie chce. A co do tamtego badania czytałam sobie o badaniach prenatalnych bo takie chce zrobić i tam znalazłam to badanie test HARMONY. Test Prenatalny Harmony™ przeznaczony jest do wczesnej i wiarygodnej diagnostyki zespołu Downa i innych trisomii płodu. Opcjonalnie umożliwia określenie płci płodu i wykrywa zaburzenia chromosomów płciowych (X,Y). Wydaję mi się że jakiś dziwnych rzeczy nie robię ,każda z nas chce wiedzieć czy dziecko jest zdrowe czy wszystko jest OK... Najlepiej o nic pytać nie będę najlepiej w ogóle pisać nie będę i spokój ;)Annas miło że napisałaś :) @ przyszła więc teraz tylko do przodu :) Ściskam mocno i pozdrawiam :)

no i pierwszy zastrzyk za mną, a teraz śmigam na wizytę do GMW. Liczę że ok 10.10 powinna być punkcja...zobaczymy

Labrise źle mnie zrozumiałaś, miałam na myśli to abyś nie szukała i nie czytała za dużo bo w necie jest dużo niepotrzebnych informacji i po co się denerwować... Nie chciałam Cię urazić, przepraszam. Ja wyznaje zasadę, że "im mniej wiem tym lepiej śpię" ;)

Gość Annas111
Ja znowu podobnie jak LaBrise lubie wiedziec wiecej i czytam duzo. Nie znalam polskiej nazwy tego badania, w uk jest ono dostepne platnie ale po 35 roku zycia kobiety maja je robione bezplatniewiec ja bedecsie kwalifikowac i napewno je zrobie. U mojej kolezanki to badanie wykrylo wade serduszka u malenstwa dzieki czemu przy porodzie byl juz dzieciecy kardiolog i malenka odrazu byla pod fachowa opieka. Uwazam ze to dobre badanie i napewno daje duzo spokoju przyszlej mamie a w przypadku nieprawidlowosci jest czas sie przygotowac. Choc przyznam ze dosc drogie w polsce. LaBrise spokojnie pogadaj z lekarzem i zdecyduj sama, jesli mozecie sobie na to pozwolic to czemu nie.. A i nie waz sie nas opuszczac ;) Krysiulk ja odwrotnie, czekam na ivf bo naturalny cud nie licze

Gość Annas111
Efka76 teraz juz z gorki ;) pamietaj o picou duzej ilosci wody, przy stymulacji to odstawa

Gość Annas111
Rozpedzilam sie, to nie to badanie wykrylo wade serduszka..

Przyszły wyniki moczu glukozy i morfologii... Glukoza w normie mocz tak samo a w morfologii mam za mało czerwonych krwinek a za dużo białych... hmm

Gość Annas111
LaBrise masz anemie zapewne. Pewnie lekarz zaposze ci zelazo. No i kochana wcinaj buraczki i szpinak. Kiedy masz tego lekarza ?

Jutro ide do lekarza na 16.20 hmm teściowa powiedziała że dużo kobiet wciąży ma za mało czerwonych krwinek... ehh zawsze coś

Gość Kaśka0000
Witam

Gość Kaśka000
Cholerka napisałam dłuższego posta a zostało samo "witam" wrrrr . Czytam Was od początku i dziś wyczytałam ze jedna z Was ("Majka" nie wiem czy się jeszcze udziela) pisała że stara się 5 l. a leczy się od niedawna i to w dodatku nie w klinice niepłodności i raczej na rządowe ivf się z tego powodu nie załapię...więc moje pytanie czy dokumentacja leczenia liczy się tylko z kliniki niepł.? U mnie wygląda to tak że staram się ponad 4 lata od ponad 3 chodze do mojej gin u której miałam monity, stymulacje clo, Ona skierowała mnie na drożność potem znowu stymulacje i gdy to nie przyniosło oczekiwanego efektu skierowała mnie do gmw na iui, więc nie od początku lecze sie w specjalistycznej klinice...

Kaśka z tego co się orientuję nie musi być z kliniki niepłodności... musisz mieć ogólnie udokumentowane 2 lata starań :)

Gość Kaśka000
LaBrise też tak myślę, ale wolałam się spytać i upewnić po tym jak przeczytałam tego posta od Majki.

Gość Kaśka000
Kurcze ucina mi posty:/ w każdym razie LaBrise dziękuję za odpowiedź...powoli stresik się u mnie pojawia przed środową wizytą ;) mam nadzieje ze Pan T będzie miał dobry dzień bo z tego co czytalam na waszym forum różnie z tym u niego bywa:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować