Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balentajs

nie moge znaleźć pracy więc postawię teraz na dziecko

Polecane posty

Gość gość
Zdaj sie na los. Szukaj pracy i jednoczesnie staraj sie o dziecko. Bedzie co bedzie.. :)

Gość balentajs
;)

Gość karola898989
A prawda jest taka, że z pracą i tak będzie ciężko i właściwie i tak trzeba liczyć na znajomości a wydaje mi się, że już chyba większe szanse będę mieć mając większe odchowane dziecko niż jako młoda mężatka bez dziecka bo pewnie zaraz ,,zaciąże" :/

Gość balentajs
wiesz karola, ja znajomości i tak nie mam, wiec...hmm a nie myślisz o tym co by było gdyby mąż stracił prace? trochę ryzykowne żyć z jednej pensji gdy jest dziecko...

Gość Karola8989898
Jak na razie on ma kontrakt podpisany na 5 lat ale tak na prawdę pracę może stracić zawsze czy to pracując na kontrakcie tak jak on czy na umowie o pracę...Oczywiście, że z jednej strony się obawiam ale widzę jak też u nas jest z pracą i nic poza umową zlecenia nie znajdę żeby mieć macierzyński itd... ;(

Gość gość
Ja też pracowałam kilka lat, po czym zostałam zwolniona z powodu redukcji etatów... długo nie mogłam znaleźć pracy i właśnie w wieku 26 lat zaszłam w ciążę :) Była to świadoma decyzja moja i mojego męża :) Mąż zarabia podobnie do Twojego :) Pieniądze dodatkowe by się przydały, ale dajemy radę i absolutnie nie żałuję tej decyzji :) Jak dziecko skończy roczek, zacznę znowu się rozglądać za pracą. Także czułam się przegrana i gorsza, bo nie mam pracy, ale teraz odzyskałam radość życia dzięki mojemu maluszkowi:)

Gość gość
balentajs zajście w ciąże i luka w cv nie jest problemem ale raczej brak kwalifikacji, umiejętności i doświadczenia, więc po odchowaniu dziecka będziesz w takiej samej sytuacji jak teraz + luka w cv. Tą luką się nie przejmuj bo możesz otwarcie wpisać że to był czas odchowania dziecka. Gorzej, że znowu nie będziesz mogła znaleźć pracy jeżeli Twoje kwalifikacje, umiejętności się nie poprawią. Jeżeli chcesz szukać pracy w handlu jako sprzedawca, kasjer itp. to najlepsze co możesz zrobić to po prostu odchować, ALE dwójkę dzieci i zrobić np. kurs kasy fiskalnej (często darmowe szkolenia w UP). Właściciele sklepów zatrudniają właśnie z reguły studentów (umowa-zlecenie) albo kobiety z dwójką dzieci bo nie ma takiego ryzyka, że pójdzie na L4. Jeżeli chcesz szukać innej pracy (sama musisz wiedzieć jaki zawód mogłabyś wykonywać) to w czasie ciąży + odchowywania dziecka idź na jakieś studia, kursy, szkolenia, wymyśl coś. Podsumowując: 1. Chcesz pracować w handlu jako sprzedawca-kasjer: odchowaj DWÓJKĘ dzieci, zrób szkolenia w UP z zakresu obsługi kasy fiskalnej i po trzydziestce szukaj pracy będzie łatwiej niż teraz ze względu na odchowane dzieci 2. Chcesz wyuczyć się nowego zawodu, masz pomysł na siebie - też możesz studiować, uczyć się w czasie ciąży i wychowywania dziecka. I tak jeszcze dodam od siebie - znam osobiście 3 pary które zaszły w pierwszym cyklu starań (w tym ja), z reguły osoby które mają problemy z poczęciem zakładają masę tematów, żeby się wspierać, a te co nie mają to po co mają zakłądać temat w stylu "udało nam się zajść bez problemu". Dlatego wydaje się, że tych co mają problemy jest więcej.

Gość balentajs
do gościa wyżej-dziękuję za Twoją wypoiwedź. jestem po studiach humanistycznych czyli mam wiedze ogólną, nie jestem specjalista w żadnej dziedzinie, więc wiem ze wielkiej kariery nie zrobie. nie jestem oderwana od rzeczywistości, wiem, ze prezesem nie zostanę ;) prawdopodobnie czeka mnie praca w handlu...kase i terminal obsługiwać umiem, co prawda już dawno na nich nie pracowałam, ale to jak z jazda na rowerze- nie zapomina się- 10-15 minutowe przypomnienie i mogę pracować. co do zachodzenia w ciaże- gratuluję zajścia w 1 cyklu :) ja siebie niestety o taką płodność nie podejrzewam:( zdarzyło się nam już kilka razy współżyć bez zabezpieczenia i jakoś w ciążę nie zaszłam, dlatego mam obawy z e to może potrwać...

Gość gość
upup