Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cameron22

Ortopeda wit D moje niemowle POMOCY

Polecane posty

Gość Cameron22

mamuśki,byłam na rutynowej kontroli u ortopedy wczoraj MAŁA MA 7 MCY Lekarz stwierdził że stawy,bioderka-parametry są OK ale powiedzial że nie widzi "kostnienia" dobrze nie zrozumialam ale coś w stylu że "tkanka u niej jest miękka a powinna być twarda"... pytał czy podaję małej D 3....wg niego jest za mało D3 kazał skonsultowac z pediatrą...mialyście tak?? ja owszem nieraz zapomne o D3 albo małej gdzieś uleci z buzki no ale ogólnie jej daje praktycznie codzien...martwię sie ...co robic aha karmie ją piersią i powoli poszerzam dietę o zupki ,deserki itd..

Gość gość
zrób tzw próbę sulkowicza na poziom wapnia

Gość gość
a po co? co to ma do rzeczy? czy są to poważne sprawy :(?? boje sie :(

Gość gość
Sprawdź gospodarkę wapniowo- fosforanowa i dowiesz się czy dziecko ma braki Wit.d. Ja też musiałam podawać coś z większą dawką witaminy.

Gość gość
a po to by sie dowiedziec czy dostarczasz dziecku odpowiednia ilosc wapnia! przeciez ono jest niezbędne do prawidłowego kostnienia!po to właśnie!!! o rany,po co pytasz ? daję ci madra odpowiedź a ty nie rozumiesz?w końcu to twoje dziecko,badanie robi sie z moczu,nic skomplikowanego

Gość gość
Autorko pytasz co ma wapno do kości...?

Gość gość
Dziewczyny ZLE MNIE ZROZUMIALYSCIE...ja Wam dziekuje za te porady tylko zapytalam co to jest ta próba sulkowicza...głównie chodzi mi o to czy jesli by wykryto u niej niedobory d3 to czy jest to do leczenia normalnego??czy krzywice moznA NORMALNIE ODWRACALNIE LECZYC??JAK mala ma 7mcy?zeby nie bylo za pozno??