Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc123__

Moje pierwsze dziecko_Co powinnam kupic_Jaka wyprawka_Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość
Dorzucę od siebie, że ja do szpitala musiałam zabrać wszystko, łącznie z papierem toaletowym dla siebie, naprawdę to są czasem takie pierdoły, ale lepiej o to zadbać. Nawet o głupie gumki do włosów, które ginęły mi na potęgę (chyba laski mi podbierały :p ) Ja, jeżeli mi będzie dane rodzić drugi raz, zdecyduję się na prywatną klinikę..będę odkładać. Źle wspominam poród, szpital, więc żyję nadzieją, że może w prywatnej placówce będzie choć ciut inaczej.

Gość Młoda Matka Polka
ja dorzucę od siebie jeszcze smoczek MAM start 0-2 msc, fajny jest też Smoczek MAM night, który świeci w nocy i łatwiej go znaleźć w nocy, bez zapalania światła i budzenia dziecka. używam też: butelek Anti-Colic 260ml, smoczek MAM Perfect 6+ (jest super bo zmniejsza ryzyko wystąpienia wady zgryzu), szczoteczka first brush (na początku używałam oral care set tej firmy, jest to szczoteczka i rękawiczka o czyszczenia jamy ustnej jeszcze przed pierwszymi ząbkami) i przesłodki klips do smoczka Love&Affaction z napisem I love mommy. taki mały must have każdej mamy :) P.S. polecam wkładki laktacyjne firmy MAM Baby

Dodam że trzeba pamiętać żeby wszystkie ubranka, pościel, kocyki itd. kupować z naturalnych tkanin, teraz tyle dzieci ma alergie, problemy skórne, ważne żeby skóra maluszka nie dotykała ciągle czegoś sztucznego. Ja zainwestowałam w pościel lnianą taką http://papillon-shop.pl/posciel-lniana-chmurki.html jest antyalergiczna i nie do zdarcia, po kazdym praniu coraz milsza w dotyku

Gość gość
Ja kupowałam i tanie używane i nowe drogie rzeczy. Używane łóżeczko i wózek głęboki, nowy droższy - spacerówka - szczerze polecam Bugaboo Bee. Poza tym fajną sprawą jest niania elektroniczna, termobutelka i dobry laktator - ja miałam Philips Avent ręczny - chociaż ręczny to super działa. Aha, no i super pościele mają na www.papillon-shop.pl, rewelacyjna jakość. Ja kupiłam zestaw do wózka, kołderka i kocyk w jednym, bardzo mi się przydał.