Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żaden facet nie zwraca na mnie uwagi bo JESTEM BRZYDKA

Polecane posty

Gość Tak jest i już
No i o tym mówię. Niezgrabna brzydula nie ma.

Gość tralalilalila
Powiedzenie "wyjątek potwierdzający regułę" opiera się na przewrotności, mam nadzieję, że jesteś tego świadoma :P A zatem... 1 2876 wyjątek potwierdzający regułę, że... :P

Gość tralalilalila
hmmm teraz to ja już nie wiem, o jakim stopniu brzydoty mówisz... jeśli o poszkodowanym 5% społeczeństwa w ogóle - to najprawdopodobniej tak. Jesli mówimy o grupie 20% , to myślę, że nie.

Gość Tak jest i już
A czy ja twierdzę, że co drugi jest szkaradny z twarzy i niezgrabny? Nie. To może internauci przesiadujący na pudelkach, kozaczkach i innych pantofelkach mają skrzywione pojęcie atrakcyjności i dla nich nawet taka nieumalowana/niewyfotoshopowana Claudia Schiffer może być paszczurem (choć sami zapewne lepiej nie wyglądają). Wcale nie twierdzę, że takich totalnie niatrakcyjnych nieszczęśników jest dużo. Powiem więcej - jest ich na tyle mało, ze niektórzy nie wierzą w ich istnienie i wtedy wobec takiej totalnie nieatrakcyjnej fizycznie osoby sypią się na kafe złote rady w stylu :,,uśmiechnij się" ,,idź do fryzjera" ,,zrób makijaż" ,,schudnij" ,,wyjdź do ludzi" bla, bla bla...

Gość tralalilalila
A czy ja twierdze, że ty to twierdzisz ?:D i co, myślisz, że autorka tematu jest akurat w tym 5 % najmniej atrakcyjnych? Ja nie sądzę. W świecie, gdzie wszędzie lansuje się idealnych, najpiekniejszych, kompleksy biorą się zdecydowanie zbyt pochopnie i bez uzasadnienia.

Gość gość
Są też brzydcy faceci, a ludzie podobno chca się wiązać z podobnymi sobie. Mam też kolegę który wygląda jak Furby, serio haha. Ma dziewczynę z zezem, niezbyt ładną, ale kocha ją i akceptuje, bo sam piękny nie jest. Są szcęsliwi i to widać!

Gość Tak jest i już
Nie wiem czy jest w tych 5%. Jednak zakładając, że to co pisze jest prawdą (że zupełnie nikt jej nie podrywał, nie dał odczuć że się podoba), to jest to prawdopodobne. Opieramy się tylko na tym, co napisała. Dlaczego mam z góry zakładać, że kłamie? Gdyby weszła w dyskusję i w jej trakcie by wyszło, że jest po prostu zakompleksioną szarą mychą o przeciętnej urodzie, to co innego.

Gość tralalilalila
no więc ja mam PRZECZUCIE, że nie jest wśród tych naprawdę najbrzydszych :) i mamy za mało danych, powinniśmy chociażby wiedzieć, jak dużo przebywa w miejscach, gdzie można kogoś poznać... ile ma lat.. itp... może w ogóle ma 16 lat? :D

Gość tralalilalila
24 wiem wiem ;)

Gość Tak jest i już
Mogła miec pecha i urodzić się ,,wybitnie" nieatrakcyjną. Przyznaj po prostu ,że jest takie prawdopodobieństwo. 5 ludzi na 100, to nie tak znowu mało. Jeżeli w samej Polsce mamy ok. 2 mln takich osób, takich dla których znalezienie partnera graniczy z cudem, to wtedy widać jak na dłoni, że to jednak nie jest wcale tak znowu mało. Gdyby ich wszystkich umieścić w ,,getcie" dla totalnie nieatrakcyjnych, to mamy taką Warszawę składająca się tylko z samych bardzo brzydkich osób. Tylko ci ludzie są rozproszeni, często pozamykani w domach. Niejeden z nich przezywa skrajną depresję. Ich dramatu się na co dzień nie widzi. Naprawdę nie umniejszajmy im jeszcze bardziej, nie udawajmy że ich nie ma. Oni istnieją. I jeszcze raz powtórzę - do takich ludzi nie zaliczymy sobowtóra Agi Chylińskiej, która ma średnią twarz i fajne ciało.

Gość tralalilalila
o, coś takiego, serio nie Chylińska? :P ja cię nie czaje, masz tak mega analityczny umysł, co Ty studiowałaś :D 5% wzięłam ot tak, może to być równie dobrze 2%, a Ty już przeliczasz na miliony :D W mojej klasie liceum było chyba 27 dziewczyn i żadnej bym nie zaliczyła do tych 2 czy też 5%..

Gość annoyer
tralalilalila jest po prostu idealistka do bolu.I ja chcialbym tym ludziom powiedziec, ze bedzie dobrze i kogos znajda, ale to jak mowienie choremu na raka, ze jest zdrowy. Chyba kazdy zasluguje na prawde, mimo wszystko. Slodkie klamstwa sa ok, ale na bardzo krotka mete. Jesli ona faktycznie ma 24 lata i nie spodobala sie absolutnie nikomu to pocieszanie jej w ten sposob jest obraza ludzkiej inteligencji. Nie tak wielka jak wiara w podniebnego tate i podniebny 24/7 monitoring, ale bardzo blisko.

Gość tralalilalila
Oczywiście, że jest takie prawdopodobieństwo, ale jest bardzo małe :)

Gość tralalilalila
ale mamy za mało danych by tak mówić, bo naprawdę zaskakująco nieatrakcyjne osoby jednak znajdują te drugie połówki... ja się tego nie zrzeknę, bo to fakt taki jak 2+2 to 4 :)

Gość tralalilalila
I nie mówię, że znajdzie kogoś, bo tego nikomu nie można na 100 powiedzieć... Mi tak mówili, byłam pierwszą osobą, której ludzie mówili że na pewno kogoś będzie miała, i co? mam 27 lat i tak samo nie mogę mieć pewności, że będę kogoś kiedykolwiek miała :)

Gość annoyer
Zauwaz, ze jesli jestes atrakcyjna twoje standardy sa zapewne wyzsze niz normalne i twoi "brzydcy" ludzie to moga byc moi przecietni.

Gość tralalilalila
Mówię, że ona ma szanse, by kogoś mieć. Nieduże, ale też na pewno nie zerowe.

Gość tralalilalila
no to proszę, cofnij się do wczesniejszych postów. chodzę tak samo po polskich ulicach jak i ty. nie żyję w środowisku celebrytów. nawet staram się być z dala od mass mediów. mam taki sam przekrój społeczeństwa jak każdy.

Gość gość
Annoyer my z tralialila i kilkoma innymi osobami przerobiliśmy temat na wszelkie możliwe sposoby. Moje stanowisko jest nadal takie, że jeśli ktoś umie śpiewać, to słyszy tak samo czy inni fałszują, jak osoba kţora nie potrafi, a ma równie dobry słuch. Więc dlaczego my miałybyśmy być mniej obiektywne w ocenie wyglądu niż ktoś brzydki?

Gość annoyer
Dobra, jest w tam jakis sens, I'll grant you that. Co nie zmienia faktu, ze pocieszajac ja w ten sposob robicie z niej idiotke. Rozumiem, dobre intencje blabla, ale tymi, jak wiemy, pieklo jest wybrukowane.

Gość tralalilalila
Zaraz idiotkę... To tylko fakty, które działają na jej korzyść. No chyba że naprawdę jest odpychająco nieatrakcyjna, w co raczej wątpię :) I tak jak ktoś pisał, bardzo dużo zależy od nastawienia .

Gość Tak jest i już
O tak, nastawienie zmienia rysy twarzy, rozmiar biustu, długość nóg, stan cery. :)

Gość tralalilalila
a kto pisał o ogólnym sex appealu? :>

Gość tralalilalila
wiem po sobie.. jak źle się czuję, wyglądam nieciekawie, mam ochotę schować się w kąt, to nikt mnie nie widzi. jak się czuję zadowolona, ładniej się ubiorę i włosy dobrze się układają, to emanuję pewnością siebie i widzą mnie wszyscy.

Gość tralalilalila
chciałam tylko pokazać, że tu i tu mam tę samą figurę i te same rysy, ale inne nastawienie

Tralalila to ja pisałam jako gość ;) i nie chcę jej pocieszać tylko zmotywować do pracy nad sobą, bo skoro tak o sobie myśli, bo widocznie jest jej to potrzebne.

Gość Tak jest i już
Brzydka zgrywająca zalotnicę tylko sie ośmiesza i to jeszcze jak. Muszą być chociaż podstawowe ,,warunki", bo inaczej mamy do czynienia z błazenadą, a nie sex-appeal'em (tak to zostanie odebrane). Jeżeli wracamy do Scarlett to przypomnę, że ona ma świetne ciało, godne gwiazdy filmów dla dorosłych, twarz trochę ,,cielęcą", ale wyposażoną w bardzo ponętne usta. To jest naprawdę nie byle jaka baza do bycia zalotnicą, uwodzicielką, kobietą fatalną, kusicielką czy innym sexy czortem.

Gość tralalilalila
zaraz zalotnicę... po prostu pewny siebie człowiek, pewny siebie, bo np jest bardzo dobry w swoim zawodzie , cokolwiek , i ma dziś dobry dzień, bo się spotyka z koleżanką.. no cokolwiek, już wymyślam ;)

Tak jest i już, tu nie chodzi o to by udawać kogoś kim się nie jest... Tylko żeby dobrze się czuć, być szczęśliwym, wtedy to z nas epatuje. Ty z kim wolałabyś przebywać: piękną smęciarą czy wosołą brzydulą? Bo o smętnej brzyduli nie wspomnę.

Gość Tak jest i już
W realcjach damsko-męskich raczej przyda sie odpowiednio wyeksponowany cyc, nóżka, zalotne spojrzenie niż pokazanie, że umie się rozwiązywać równania różniczkowe czy odetkać zatkany zlew...