Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana Z

Zszokowało mnie czym bratowa karmi dzieci

Polecane posty

Gość gość
Pewnie bratowa cie nie lubi, specjalnie zrobiła taki obiad z nadzieją, że już więcej tam nie pojedziesz :D wcale się nie dziwię, bo też by mnie wkurzyło jakby ktoś mi w lodówce grzebal i sprawdzał czy mam w domu czysto.

Gość trenerka samej siebie
przesada w żadną stronę nie jest dobra ale jedzenie wartościowych posiłków nie zaszkodzi w przeciwieństwie do jedzenia produktów byle czego

Gość gość
Ja sie bratowej nie dziwie. To poroniony pomysl, zeby stac w kuchni pol dnia, bo rodzinka glodna przychodzi w odwiedziny. Szczegolnie taka upierdliwa, jak autorka tego tematu. Zeby nie bylo, gotuje, sprzatam i pieke ciasta nawet. Ale ciasta pieke od czasu do czasu, na urodziny np. Ogolnie w naszym domu nie ma slodyczy i goscie nasi nawet "sklepowych" ciastek nie dostaja do kawy. Jakos nie potrzebuja, bo jeszcze nikt sie nie poskarzyl, ani z wlasnymi ciastkami nie przyszedl. Jak sobie wyobraze, ze przychodzi brat meza z 4 dzieci do nas w odwiedziny i chca zrec z tej okazji, to pomysl Twojej bratowej jest genialny. Podac na szybko paluszki rybne, do tego frytki, najlepiej z piekarnika. Dla doroslych pizza. Tylko u mnie dostaliby wode do picia, bo nic innego nie pijemy. I czym tu sie oburzac? Wygodnictwem? Owszem, zapraszamy przyjaciol na kolacje i wtedy gotowanie idzie pelna para, przystawki, glowne, deser. Ale nie robilabym tego dla bratowej, ani szwagierki, co mi sie z bachorami na chate zwalaja :P

Racja. Zdrowe jedzenie to ona może im daje na co dzień, a od święta dała popis, żeby mieć gromadkę bachorów z głowy! Wiedziała jak zaszpanować przed twoimi dziećmi :-) Ciocia jest fajna i ma czas dla rodziny, a nie cały dzień przy garach stoi, a wy ją jeszcze obgadacie. Znamy te numery!

Gość gość
wstydziłabym się podać takie gotowce rodzinie i przygotowałabym potrawy w zależności od upodobań kulinarnych rodziny. Jeśli to bratowa autorki przyszłaby do mnie na obiad zrobiłabym smażone frytki czy talarki i pierś z kurczaka w panierce, do tego ze 2 surówki, korniszonki, pikle. Jak przychodzi moja rodzina robię np barszcz ukraiński, czy porową, schab ze śliwką, pieczone ćwiartki ziemniaka, czerwoną kapustę i jabłko z marchwią z sokiem z cytryny. Jak przychodzą znajomi robię zapiekankę z brokułami i makaronem i zupę z soczewicą z kaszą gryczaną.

Gość zszokowana Z
Za tydzień starsza bratanica ma urodziny i już mnie trzęsie jak o tym pomyślę. Moja starsza jest w podobnym wieku, więc oczywiście musi iść, ale myślałam, że chociaż młodszego synka ustrzegę, bo to impreza dla starszych dzieci, a nie takich maluchów, ale bratowa go zaprosiła i to przy nim tak że mały już się cieszy, że idzie i nie można tego odkręcić. To co podała w zeszłym roku, to był koszmar- baba nawet pół godziny nie włożyła w przygotowania, nawet kanapek jej się nie chciało zrobić. Tort ze sklepu, a reszta tylko pootwierała opakowania i wsypała do misek: same chipsy, cukierki, czekoladki, ciasteczka, lizaki.Oczywiście tylko gazowane napoje do wyboru i koloru i słodkie soki. Zamówiła też ze 3 pizze, żeby dzieciaki zjadły coś "konkretnego". I jeszcze każdy dostał pakę słodyczy w prezencie, a ja później miałam problem, żeby córka nie zjadła tego ogromnego wora śmieci:( I już się chwaliła, że w tym roku będzie mieć maszynę do waty cukrowej- boję się myśleć ile syfu moje dzieci zjedzą tym razem

Gość jem to co moje dzieci
dobra prowokacja nie jest zła ;)

Gość gość
To niech Twoje dzieci nie ida. Jesli tak sie o nie boisz. Nie puszczaj ich. Proste

Gość zszokowana Z
Nie mogę nie puścić, brat się obrazi, dzieci nie zrozumieją, że to dla ich dobra i będzie ryk. Mogę się tylko wyżalić. A na przyszłość postaram się ograniczyć wizyty do minimum i zapraszać tylko do nas, chociaż to trudno będzie, bo on lubią zapraszać- tylko dziwne dlaczego jak później i tak nic nie naszykowane, a w domu bałagan i syf. Dzieci się podniecają tą watą cukrową- młody stwierdził, że on zje 20, a bratowa, że może nawet 50 jak da radę. Niby żarty, ale pewnie dzieciaki wrócą chore od tego cukru:(

Gość gość
no straszna baba z tej bratowej! maszynę do waty cukrowej kupiła dzieciom! potwór! zgłoś ją do mops-u: jak takie jędze mogą wychowywać dzieci:D

Gość gość
A daj juz spokoj,nie marudz,moje dzieci tez czesto na urodziny chodza i jedza syfy ktorych bym sama im w domu nie podala nigdy i nic sie nie dzieje,po powrocie zjadaja z przyjemnoscia normalne posilki :-P to jak wyjscie do mcDonald raz na jakis czas,albo wyjscie na impreze i wypicie za duzej ilosci alkoholu,mowie oczywiscie o doroslych....tez to nie jest dobre,ale raz na czas nie zaszkodzi a ile frajdy :-P

Gość zszokowana Z
Ale wy nie rozumiecie. Ona nie pracuje!! i czy to jest normalne żeby siedzieć w domu i nie ugotować dzieciom obiadu i nie ogarnąć domu?!!! Sklep na allegro prowadzi i uważa się za wielce zapracowaną!! Denerwują mnie takie leniwe baby i niestety mam pecha że taki pasożyt wszedł do rodziny!!

Gość gość
Zszokowana, obiad zdrowy idź gotować, a nie syf kafeteryjny produkujesz.

Gość zszokowana Z
Obiad mam nastawiony, nie bój się o mnie

Gość gość
w przerwie miedzy postami ziemniaki obierasz?

Gość zszokowana Z
Zupka z dyni już gotowa, a na drugie prawdziwa kaczuszka podwórkowa się piecze

Gość gość
Ciekawe, ze u "ograniczonej baby" przesiedzialas cały dzień. Ja ten czas bym wolała poświecić na coś innego, a moze tez jestes ograniczona? Z tymi chipsami to moze i przesada ale z reszta to troche śmieszny jest ten twoj bulwers, masz sie widac za perfekcyjna pania domu. Co twoje dzieci jedza kielki i otreby? NIe dajesz im czasami nutelli?

Gość gość
to po ch uj jej siedzisz caly dzien na glowie glupia babo? zal d**e sciska ze laska na luzie zyje? bo ty widac ze cos z deklem masz, napier dalasz jak jakas paranoiczka normalnie. cukier u ciebie jak szatan normalnie

Gość zszokowana Z
Nie daję nutelli, bo to sam tłuszcz i cukier- nie czytałaś nigdy składu? A naleśniki wolę podać z twarożkiem albo szpinakiem, a nie taką bezwartościową bombę kaloryczną

Gość zszokowana Z
Od kiedy, to nieróbstwo i karmienie dzieci chipsami, to zycie "na luzie". Pewnie takie same lenie zapyziałe piszą takie komentarze, bo normalnym osobom się nóż w kieszeni otwiera, a nie jeszcze będą poklaskiwać

Gość gość
napisalam wyraznie ze tych chipsow nie popieram kretynko. nadal fascynuje mnie jednak ze jestes tak glupia i zawistna ze az temat na kafe o niej zakladasz a siedzisz u niej caly dzien- sama to napisalas. moze nie mialam ochoty gotowac dla twojej bandy i zamowila pizze zebyscie sie nazarli i juz sobie poszli? tez bym tak zrobila. bo skoro tu d**e jej j***esz to chyba nic milego w domu cie goscic

Gość gość
Masz kilkuletnie dzieci i dzień spędzasz na kafeterii. Bardziej mnie to szokuje niż obiad twojej szwagierki. Lepiej mieć dobrze w glowie niż na talerzu.

Gość gość
zszokowana- a jak ciasto pieczesz to curku nie uzywasz? masla tez nie? toz ciasto, kij z tym ze domowe, to sam tluszcz i cukier :P i nie pisz teraz w odpowiedzi ze pieczesz tylko "eko ciasta" na bazie platkow owsianych :D

Gość gość
gość Masz kilkuletnie dzieci i dzień spędzasz na kafeterii. Bardziej mnie to szokuje niż obiad twojej szwagierki. Lepiej mieć dobrze w glowie niż na talerzu. xxxxxxx brawo!!! piąteczka ;)

Gość gość
i dopisze jeszcze: bardzo ciekawa prowokacja, bo sprowokowala mnie nawet do napisania kilku postow :P

Gość zszokowana Z
Ciasto, to u mnie jest w niedzielę i podaję je jako deser po kawałeczku. to jest ogromna różnica niż dawanie syfu z paczek bez ograniczeń.

Gość gość
a ja dzieciom od czasu do czasu podaje śmieciowe jedzenie naszpikowane chemia, bo wole żeby zjadły to w domu i miały frajdę niż mówiły, że mama jest "be" i jadły po kątach. Wg mnie ta bratowa nic złego nie zrobiła. Bardziej denerwują mnie te "eko" mamy, które dają i tak ten sam syf, tylko nazwany "eko" i mają się za lepsze :D a w rzeczywistości wcale nie są ;)

Gość gość
w niedziele po rosolku i kurczaku ciasto na deser :P jak napisalam wyzej, nie mam w domu slodyczy w ogole, czipsow tez nie, nie mam nawet slonych paluszkow, do picia podaje tylko wode sama robie dzemy i mus jablkowy, ale jemy to rzadko dzemy wole robic niz jesc :P i mimo, ze wiekszosc moich znajomych (w tym szwagierka) zyje i je inaczej, to mnie to guzik zlamany obchodzi bo mojemu dziecku nic sie nie stanie, jesli raz na miesiac zje czipsa, czy jakies durne ciastko i popije lykiem coli, czy fanty a Ty Autorko, skoro masz jaja, zeby tutaj po bratowej jechac, to miej jaja powiedziec jej i bratu prosto w twarz ze bedziecie ich rzadziej odwiedzac, bo ich sposob zywienia dzieci Ci nie odpowiada i miej w nosie to, czy sie obraza, czy nie najgorsza jest obluda, a Ty masz wyjscie i skoro mowisz A to czas powiedziec B

Gość gość
glupia jestes i tyle, wspolczuje twoim dzieciom takiego dziecinstwa jakie maja przy pseudoeco-mamie

Gość gość
a ja się zastanawiam czy ty rzeczywiście jesteś taka walnięta na punkcie zdrowia czy cię telepie, że bratowa się nie przemęcza i ma jedwabne życie, a ty stoisz przy garach albo sraczu z domestosem i jedyna rozrywka to kafe:D