Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakocony

Koty przeszkodą w związku

Polecane posty

Gość gość
Zrezygnuj z tej panny. Ludzie nie lubiący zwierząt to źli ludzie.

Gość gość
ja lubię zwierzęta, ale bez przesady, 5 w jednym mieszkaniu?

Gość gość
gość Zrezygnuj z tej panny. Ludzie nie lubiący zwierząt to źli ludzie. xxxxxxxxxxxxxxx za to ludzie stawiający kotki wyżej od swojej "ukochanej" to na pewno dobrzy ludzie, nie?

jak dziecko ma alergię, to się go nie odsuwa od alergenu, lecz zwiększa jego ekspozycję na alergen jaki jest sposób na pozbycie się alergii? przyzwyczajenie organizmu do alergenu czyli przy alergii na kota nie ma sensu go wywalać poza tym trzeba iść do lekarza z tym ludzie- jeżeli boiscie się, że kot zarazi dziecko, to anjpierw miejcie dziecko, potem kota, proste, a nie najpierw przyzwyczajacie biedaka, a potem budzicie się z jakimiś alergiami i wywalacie kota jak ostatnie ścierwo sorry, ale ja wierzę w to, że stosunek do zwierząt świadzy o człowieczeństwie, spadać

Gość gość
Swoją drogą - jak się po kotach sprząta (a to nie takie trudne bo koty domowe nie gubią aż tyle sierści, kuwetę sprząta się zaraz po powrocie do domu albo jak tylko się usłyszy grzebanie) i koty są wysterylizowane (czyli nie znaczą terenu) to smrodu nie ma. Brudas ma smród nawet bez zwierząt, normalny człowiek i ze zwierzętami ma schludne mieszkanko ;)

Gość gość
Ludzie, którzy planują wypieprzyć zwierzęta z mieszkania, pozbyć ich domu są naprawdę źli. I raczej nie mają czegoś takiego jak zwykła EMPATIA. Więc tak - taka panna przegrałaby z kotami. Sorry.

Gość gość nr 137
Ja mam trzy koty i od czasu do czasu, jeśli na mojej drodze stanie jakaś potrzebująca bida, to mieszka z nami, a ja ją odchucham i szukam domu. W życiu nie mogłabym być z kimś, kto kazałby mi się pozbyć moich kochanych sierściuchów. Co do osób, wg których śmierdzi - może śmierdzieć, jak ktoś jest brudasem. Przy kotach po kastracji, regularnie szczotkowanych, korzystających z krytej kuwety z filtrem i przy odkurzaniu co drugi dzień z turboszczotką jest ok. Jak ludzie do mnie przychodzą pierwszy raz, to są zdziwieni, jak widzą kolejne koty, bo mnie czuli wchodząc, a i moje ciuchy nie są zakłaczone.

Gość gość
dziwne, bo jak miałam alergię na sierść psa to wszyscy alergolodzy odradzili mi posiadanie go :D

Gość zakocony
Ona nie musi nic przy nich robić, ja sie nimi zajmuje. W domu rodzinnym było to samo, nie mogłem mieć żadnego zwierzęcia, bo rodzicom przeszkadzało. Nawet głupiego, żółwia nie mogłem mieć, ani akwarium z rybami. Zawsze sobie myślałem, ze jak już będę na swoim to będę miał dom pełen zwierząt, a tu masz, powtórka z rozrywki.

Dlatego musze jeszcze sie przyznac ze jak kastrowalem Opuszka to sam poddalem sie podwiazaniu jajowodów u znajomej p. Weterynarz. Nie moge wiec miec dzieci takze proponuje poprowadzenie dyskusji na inne tory...

Gość gość
mam kota i wstaję 30 min wcześniej niż wszyscy domownicy. Myję blaty w kuchni i podłogę, sprzątam kuwetę i piasek porozrzucany wkoło niej. Po pracy odkurzam, bo nie lubię jak sierść leży na meblach.

Gość gość
to znajdź sobie kociarę, ta twoja panna wredna jest

no jasne, bo tak najłatwiej masz alegrię, to pozbądź się alergenu, a nie lecz alergii, bo to juz sie trzeba trochę wysilić ciekawe, jak ktoś ma alergię na trawy albo lipę, to ma się pozbyć trawy i drzew ze świata? /

Gość zakocony
Co za idiota zarejestrował nick.

a żebyś durny podszywie wiedział, że wycałuję moje mordeczki przed snem zresztą, śpimy razem, więc nigdzie nie musze lecieć - moje kociory już się porozkładały i czekają na pańcię :) /

Gość zakocony
Ona żadnej alergii nie ma...

Gość gość
lubię zwierzęta, ale 5 w jednym mieszkaniu to za dużo i nie dziwię się dziewczynie. A Wy nie macie tylu zwierząt, więc dlaczego się wypowiadacie

Gość gość
rozmawiamy o ewentualnym dziecku i alergii i o tym jak niemowlak ma funkcjonować wśród tylu zwierząt

Gość zakocony
Ewa dobre, hehe.

Gość gość
ty jako facet z 5kotami musisz byc bardzo oblesny!

Gość gość nr 137
A skąd pewność, że jest za dużo? Może autor ma duże mieszkanie albo domek.

Gość gość
a ty bardzo wredny, ty wyzywający od obleśnych, facet ma dobre serce i jest wrażliwy, a nie obleśny

Gość hanusha
'' a jeśli dziewczyna zaszłaby w ciążę, to co zrobiłbyś z kotami? Chodzi mi o możliwość zarażenia dziewczyny toksoplazmozą'' Z tego co czytałam to większym zagrożeniem jest surowe mięso z kurczaka i innego drobiu w kuchni niż zadbana kuweta.

Gość gość
A facet ze zdjęcia - fajny! Jak mu zmienić okulary, przebrać i zabrać do fryzjera, to baza na zrobienie fajnego kolesia jest. Widzę w nim potencjał.

Gość gość
kuweta to kuweta, kot wysika się i przejdzie po stole

Gość gość
moj facet ma takiego znajomego z kilkoma kotami, w chacie oczywiscie syf. Jak nas zaprosi na kawe to nawet tej kawy sie brzydze tam pic.