Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ola99999999

Pies i kot pod jednym dachem

Polecane posty

Go艣膰 Ola99999999

Mieszkam w bloku, w dwupokojowym mieszkaniu. Mam ma艂ego psa i chcia艂abym kupi膰/adoptowa膰 kota. Chcia艂am zapytac czy s膮 tu osoby, kt贸re maj膮 te dwa zwi臋rz臋ta w mieszkaniu i jak wygl膮daj膮 "relacje" zwierz膮t. Nie mamy z m臋偶em dzieci i raczej mie膰 nie b臋dziemy. Chcia艂abym miec kota, ale boj臋 si臋 ze si臋 "nie dogadaj膮". Na co powinnam zwr贸ci膰 uwag臋 wybieraj膮c zwierz臋. Dodam, 偶e m贸j pies to suczka, jest wysterylizowana jesli to ma znaczenie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Posiadam psa i kota :) suczka jest wzi臋ta z azylu, bardzo przyjazna, lubi towarzystwo, jest troch臋 nieufna je艣li widzi nowe osoby... Lubi bawi膰 si臋 z kotem, nigdy nie by艂o zwi膮zanych z tym problem贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola99999999
Dzi臋kuj臋 Ci za odpowied藕. Te偶 mieszkasz w niedu偶ym mieszkaniu, czy mo偶e zwierz臋ta maj膮 wi臋cej miejsca. Ja mam tylko 40m mieszkanie i do艣膰 du偶y balkon 7m.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mieszkam w domu... Kiedy艣 mia艂am dwa psy i trzy koty i te偶 nie by艂o problem贸w :) 偶y艂y w zgodzie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola99999999
A jak wygl膮da sytuacja z niszczeniem przez kota. M贸j pies do roku zniszczy艂 mi wiele rzeczy. Wszelkie dywaniki, wygryza艂a z nich w艂osie, obgryza艂a kanap臋 pomino posiadania zabawek, ko艣ci i innych artyku艂贸w dla niej przeznaczonych. P贸藕niej poprostu z tego "wyros艂a".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola99999999
przepraszam za b艂膮d "po prostu"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to wyglada na smierdzacy syf w domu-sorry domu nawet nie masz,na syf w kurniku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U nas dwa psy (dwie suczki dok艂adnie) i jeden kot - mega indywidualista. Olewa suczki z g贸ry na d贸艂, mimo 偶e jedna z nich jest w nim wr臋cz zakochana :D Druga ma stosunek ambiwalentny ;) Wi臋kszy problem maj膮 pieski 偶eby "dogada膰 si臋" ze sob膮, ni偶 w stosunku pieski - kot. Ale mieszkamy w domu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moje koty niczego nigdy nie popsu艂y czy pogryz艂y dlatego, 偶e s膮 wypuszczane na pole :) mieszkam przy do艣膰 spokojnej ulicy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam psa i kota. Razem mieszkaj膮 od ma艂ego. Pierwszy by艂 kat, po kilku miesi膮cach pies. Z psem nie by艂o 偶adnych problem贸w, u poprzedniej w艂a艣cicielki by艂 te偶 kot. Kot pocz膮tkowo chodzi艂 "bokami" ale trwa艂o to mo偶e przez jakie艣 2 dni. P贸藕niej nie by艂o 偶adnych problem贸w, akceptuj膮 si臋 i lubi膮, nigdy nie by艂o mi臋dzy nimi 偶adnych spi臋膰,cho膰 kot lubi psa w zabawie "atakowa膰" i go goni膰. Pytanie, ile lat ma Tw贸j pies, i jak reaguje na inne koty. Bo problem mo偶e bardziej sprawia膰 pies ni偶 kot. Na pocz膮tku trudno, bo dojdzie zazdro艣膰 o w艂asne terytorium i wasze zainteresowanie. Na zasadzie: to moje spanie, moja pani, a przede wszystkim -moja miska. Ale z czasem mog膮 doj艣膰 do porozumienia. Najmniej b臋dzie sprawia艂 m艂ody kat bo szybciej zaadoptuje si臋 do nowej sytuacji. Z doros艂ym kotem mog膮 by膰 wi臋ksze problemy, wi臋c je艣li takowe chcesz wzi膮膰 ze schroniska to koniecznie dowiedz si臋 jak reaguje na psy i czy mo偶e sprawia膰 w zwiazku z tym jakie艣 problemy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola99999999
Moja sunia ma 5 lat, mamy j膮 od szczeniaka. Nie ma kontaktu z kotami. Jedynie jak by艂a szczeniakiem to s膮siedzi mieli kota, kt贸ry przychodzi艂 do nas przez balkon, to by艂 jaki艣 du偶y chyba rasowy kot i ona zwyczajnie si臋 go ba艂a. Teraz nie wiem jakby to wygl膮da艂o. Z psami "dogaduje" si臋 艣rednio, to zale偶y z jakimi. Im wi臋kszy pies tym ona bardziej "bojowo" nastawiona. Moi rodzice mieli ma艂膮 sunie i nasza czasami tam przebywa to by艂o ok, ale tamta by艂a ju偶 wiekowa i olewa艂a nasz膮. Teraz maj膮 berdnardyna i chod藕 cz臋sto tam j膮 wozimy (zabieramy j膮 jak jedziemy w odwiedziny do rodzic贸w, bo tam jest podw贸rko) to si臋 "nie dogaduj膮". Ona szczeka jak szalona na niego, mimo, 偶e nie jest u siebie, a ten bernardyn na ni膮 warczy. Dzielimy wi臋c podw贸rko, aby nasza by艂a "bezpieczna".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li zdecydujesz sie na kota, to ja mog臋 jedynie Ci doradzi膰 aby najlepiej by艂 to kociak. M艂ode koty szybciej si臋 adaptuj膮, s膮 uleg艂e, nie agresywne i skore do zabawy. Doros艂y kot, wzi臋ty ze schroniska, mo偶e mie膰 z艂e do艣wiadczenia z psami. Mog膮 si臋 po prostu nie zaakceptowa膰, zw艂aszcza 偶e kot zagro偶ony,mo偶e psa zaatakowa膰. Dlatego je艣li chcesz kota, to tylko i wy艂膮cznie wybierz m艂odego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola99999999
Dzi臋kuj臋 wszystkim za wypowiedzi, oraz za link.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jezeli chcesz adoptowa膰 kota , jest 艣wietny spos贸b na sprawdzenie jak si臋 dogadaj膮 , zadzwo艅 do fundacji lub zaloguj si臋 na miau , tam znajdziesz kociaka , przywioz膮 Ci go w transporterze , najpierw k艂adzie si臋 transporter na pod艂odze razem z kotem , pies ma szanse obw膮cha膰 zwierz臋 , potem si臋 otwiera transporter , kot nie wyjdzie od razu ale ju偶 b臋dzie wida膰 jaki maj膮 do siebie stosunek, u mnie tak to wygl膮da艂o , jak kot ju偶 wyszed艂 pies go dok艂adnie wymy艂 / wyliza艂, od tamtej pory s膮 kochaj膮cymi si臋 stworzeniami , jak jedno by艂o po operacji drugie nei odst臋powa艂o pierwszego na krok i odwrotnie , po kastracji kota , pies pyskiem podnosi艂 mu tylek jak temu si臋 chwia艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola99999999
Super :) fajnie by by艂o gdyby i u mnie tak to si臋 potoczy艂o. Dzi臋kuj臋 jeszcze raz. Musz臋 jeszcze tylko przekonac m臋偶a. Nie bardzo chcia艂 si臋 zgodzi膰 na kota, bo mia艂 takie same obawy jak ja. Dam mu ten topik do przeczytania :)

Udost臋pnij ten post