Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem 24 letnią mężatką i nigdy w życiu nie pracowałam utrzymuje mnie mąż

Polecane posty

Gość gość
Ja nie pracuje, mam mase znajomych i jestem szczesliwa.

Gość gość
zalezy jaka praca.Mozna siedzic w malym biurze i ogladac wciaz te same twarze, potem dom i zero casu na innych ludzi, a mozna bedac w domu prowadzic bujne zyice towarzyskie ( jest wiecej czasu - a znajomych ma sie przeciez nie tylko z pracy - takze e studiow, z kursow, z wolontariatow, z dzilanosci spolecznej, z wakacji,sasiadow,rodzicow innych dzici itpitd

Żelek, nie do końca. Zalezy od człowieka, ludzie aktywni i tak będą się garnąć do innych i tak. A w pewnym wieku odechciewa się już tych nowości i bodźców (ale to myślę bliżej 40-50). Ale no ja się dziwię, że skoro ktoś ma możliwość dowolnego realizowania się, że właśnie nie robi czegoś co lubi a przy okazji dorabia na tym. Ja bym się straszliwie głupio czuła gdybym miała dawać prezenty swoim rodzicom z kasy faceta :P

Gość gość
Tutaj zle pisza na osoby niepraujace osoby ktore tyraja po kilkanascie godzin za nedzne grosze.

Gość gość
Wiecie każdy wybiera inny model ktoś lubi siedzieć w domu ktos pracować. Tylko doswiadczenie zyciowe mowi ze czesto faceci ktorych żony siedzą w domu szukaja młodszych zamienników a zona zostaje A bez pieniedzy bo nowa dziunia kosztowna jest B bez doswiadczenia w pracy C bez jakichkolwiek świadczeń. Można się wymądrzać jak wasi mężowie są tacy kochani niech wam założą firme ''osobista sprzataczka , praczka , kucharka itd itd w jednym" opłacają składki na przyszłośc i wszyscy będą happy;)

Gość żelek in fire
"no nie wiem żelek, ja nie poznaję nowych ludzi, przyjaciół, 8 godzin gapię sie w monitor" | bo taką pracę sobie wybrałaś. poza tym widocznie nie jesteś kontaktową osobą, skoro nie masz bliższych znajomych z pracy. zwykle ludzie takowych mają. serio.

Gość gość
doswiadczenie zyciowe mowi ze czesto faceci ktorych żony siedzą w domu szukaja młodszych zamienników a zona zostaje A bez pieniedzy Oj nie. Jak facet łach to zdradzi bez wzgledu czy zona jest kura domwa czy pracoholiczka ;)

Gość gość
może mało w życiu fiku miku widziałas skoro siedzisz 8 godz w monitorze i kontaktu z ludzmi nie masz;p no chyba ze ci ''przyjaciele'' z formum wirtualni...heh

"Tutaj zle pisza na osoby niepraujace osoby ktore tyraja po kilkanascie godzin za nedzne grosze." Ja wcale nie muszę pracować. I dość długo nie pracowałam, jednak nie rozumiem co złego jest w uczeniu się nowych rzeczy, rozwijaniu, odkładaniu pieniędzy na marzenie :P

Ja przed ludźmi z pracy uciekam już nawet bo te kontakty mi się znudziły i raczej wkurzają :P Więc nie dla każdego wcale takie nawiązywanie nowych znajomości dobre jest :D

Gość gość
Tak tylko do pracy trzeba wyjść ogarnąć się itd a patrzac na kolezanki to wiekszość w dresach lata, wlosy w nieładzie, nawet te co im się na początku chciało i takie dumne że w domu są czas na wszystko it a teraz marudzą no i innego tematu nie ma tylko widzialas ten serial , a perfekcyjna gosie domu . ŻAL PL- podkreslam wiekszosc bo monopolu na to nie ma.

Gość gość
oczywiscie,ze praca to wyjscie do ludzi a jak tu spotykac sie ze znajomymi,nie pracują i siedząc w domu?skoro pewnie wiekszośc pracuje :) no chyba,ze autorka się obraca w towarzystwie samych bezrobotnych kobiet :P bo tak,to co z tego,ze ona siedzi w domu i ma czas?jak reszta w pracy :p

Gość gość
Ej bo to trzeba rozroznic dwa modele bezrobocia: 1. Kobieta nie pracuje, jest sfrustrowana, tyje, zaniedbuje sie, popada w depresje, nie wychodzi z domu. 2. Kobieta nie pracuje, rano wstaje biegac, siedzi z dzieckiem, rozmawia z nim, uczy go, okazuje milosc, gotuje obiad, posprzata, idzie z kolezankami na kawe, ewentualnie charytatywnie w domu dziecka doucza dzieci z matematyki czy jezykow obcych, czyta dobre ksiazki, poswieca sie hobby. Widac roznice;)?

Gość gość
"idzie z kolezankami na kawę" czyli jednak kolezanki są bezrobotne?? bo inaczej watpie,aby znajdowały czas na kawki po poludniu :P

Gość gość
Widać tylko powinnaś/ powinieneś zmienić kolejnośc Model 1 wieszkośći na poczatku sie chce a potem model 2 dresy, tycie etc etc

Gość gość
"rano wstaje pobiegać,potem siedzi z dzieckiem" a co z dzieckiem,kiedy ona biega??:) tu się jedno z drugim gryzie.jakas nie logicznie piszesz.

Gość gość
Często model 1 się z czasem zmienia w model 2 ;D

Gość gość
wiec wychodzi na to,że siedzi z dzieckiem w dresie,zaniedbana.. nie ma czasu na kawe ze znajomymi,bo kolezanki w pracy :)

Fiku, cóż poradzę, że Twoja praca niewiele wniosła do Twojego życia i nie potrafisz wykorzystywać nadarzających się okazji, ciekawych znajomości itd. I co zabawne wcale nie mam dobrej pracy, ale dość wymagającą. Może Ty poszukaj pracy która da Ci cokolwiek poza pensją?

Gość gość
aha no i na pewno nie biega,ani nie uprawia zadnych sportów,bo ma dziecko na glowie..wiec tyjy,tyje :) kolo sie zamyka.

Gość gość
Taka reflekcja mi się nasunęła troche z innej beczki mianowicie teściowe. Zauważyłyście że wiekszość tych wrednych , zaborczych, zazdrosnych jest kurami domowymi , a te które pracuja jakieś normalniejsze są hmm

Gość gość
"rano wstaje pobiegać,potem siedzi z dzieckiem" a co z dzieckiem,kiedy ona biega??usmiech.gif Hahahaah tez o tym myslalam jak to pisalam. I wymyslilam, ze babcia przychodzi bo mieszka obok ;d Nie no to taki przyklad byl tylko luzny ;)

Gość gość
Ja tam nie pracuje i zaniedbana nie jestem. A zajec mam tyle, ze ledwo sie wyrabiam;d

Gość gość
to ja się dołączę. pracę rzuciłam m-c po wyjściu za mąż i poszłam sobie na drugie dzienne studia. w dodatku dzieci nie mam, nie gotuję i nie sprzątam. a teraz możecie przeżywać:D

Gość gość
No i super gosciu! jestes zadowolona, masz na to fundusze to tak trzymaj ;)

Gość gość
"nie gotuję i nie sprzątam" x to nic nie jecie i żyjecie w zasyfionym mieszkaniu? czy mieszkacie z teściową?

Gość gość
pani do sprzątania przychodzi raz na tydzień, jemy na mieście, zamawiamy do domu, bierzemy na wynos. mąż czasami coś ugotuje. ja raz na m-c zrobię naleśniki, od czasu do czasu odpalę frytkownicę i expres do kawy. to by było na tyle:D