Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość4576

boli mnie ząb co robić

Polecane posty

Gość gość4576

Bardzo boli mnie ząb... niestety wizytę mam dopiero we wtorek. - dzisiejszej nocy o 1 wzięłam ketonal, bo z tego bólu już nie wytrzymywałam - ok 10:30 zaczęło boleć, więc o 12 wzięłam drugi ketonal - ok 16:30 znowu zaczęło boleć i o 17:30 wzięłam ibuprom, nic nie pomogło więc o 18:15 wzięłam drugą tabletkę. I nadal boli :( Nie wiem już co robić :(

Gość gość
ja pitole akurat na weekend, wspolczuje. mnie pomagala solpadeina, ale teraz juz balabym sie na twoim miejscu czyms sie jeszcze faszerowac

Gość gość
idź do dentysty, no co to za pytanie

Gość jak boli
to się wyrywa

Gość gość
no moglas isc dzis jak juz w nocy sie zaczelo, z bolem musza przyjac. teraz weekend w dodatku dluzszy7

Gość gość
jedź na ostry dyżur dentystyczny, w każdym większym mieście taki znajdziesz (nie wiem jak jest w mniejszych)

Gość gość4576
Niestety mieszkam w miejscu w którym nigdzie blisko nie ma żadnego dentysty, a kiedy zadzwoniłam do gabinetu powiedziano mi że nie przyjmą mnie, bo mają już dwa nagłe przypadki :( Rano nie mogłam iść bo miałam ważne zajęcia na uczelni, od samego rana... Niestety mieszkam daleko od dużego miasta, nie mam samochodu. Nie wiem jak wytrzymam do wtorku :(

Gość gość4576
Nie wiem czyt o rozsądne ale znam starą radę na ząb - posmarować wódką. Jestem w stanie to zrobić żeby tylko przestało boleć :(

Gość gość
Podziwiam Cie bardzo ze tak cierpisz a mimo tego nie pójdziesz do dentysty.Jak mozna tak siękatować?! Czy miałas leczony i załozony opatrunek? Dlaczego musisz czekac do wtorku?! Ja bym oszalała gdybym tak cierpiała.Chyba masz zle pod kopułą?

Gość gość
Podziwiam Cie bardzo ze tak cierpisz a mimo tego nie pójdziesz do dentysty.Jak mozna tak siękatować?! Czy miałas leczony i założony opatrunek? Dlaczego musisz czekać do wtorku?! Ja bym oszalała gdybym tak cierpiała.Chyba masz zle pod kopułą? Nie pytaj na forum tylko biegusiem nawet na pogotowie!

Gość gość
Co to za gabinet?!!!! Jeżeli jesteś z bólem mają OBOWIĄZEK przyjąć pacjenta! Wyjmij opatrunek z zęba jeżeli miałaś zatrutego zęba?

Gość gość4576
No niestety wszędzie mam daleko... mogę jechać do jednego miasta, ale są tam dwa gabinety, już zresztą zamknięte. Dzwoniłam - w jednym nikt nie odbierał, w drugiem powiedziano mi że nikt mnie dziś nie przyjmie :( w soboty nie pracują. W dzień i w nocy nie było źle, ketonal działał i nic nie bolało.... Nie mam jak dostać się nawet na najbliższe pogotowie. Niedawno się tu przeprowadziłam, nikogo nie znam za dobrze... nie ma mnie nawet kto zawieźć. Przecież pogotowie nie przyjedzie do zęba... Ząb nie był leczony, na ostatniej wizycie drugi był leczony, ten został na kolejną, którą przesunęłam najwcześniej jak się dało - na wtorek z samego rana.

Gość gość
gdzie mieszkasz? kolo jakiego wiekszego miasta?dam ci namiary na pogotowie stom bo takie musi byc w kazdym wiekszym miescie

Gość gość4576
Adres pogotowia wyszukałam w internecie, zwróciłam się o pomoc do sąsiadki, jej mąż wróci z pracy o 23 i dzięki Bogu zawiezie mnie tam. Tylko co mam teraz robić? :(

Gość gość
tylko licz sie z tym ze niezle zabulisz bo pogotowie stomatologiczne nie dziala w ramach nfz a usługi po godzinach pracy normalnych przychodni stomatologicxznych sa z reguły o 50-100% wyższe

Gość gość4576
uwierz mi w tej chwili pieniądze nie grają żadnej roli... :( niechby mi nawet tego zęba wyrwali... żeby tylko przestało boleć :(

Gość gość
pewnie ze 150-200 za samo wyrwanie policza

Gość gość
a nie masz juz ketonalu czy juz sie boisz brac?

Gość gość4576
Mam, ale właśnie boję się brać. Nigdy nie połykam tabletek na żadne bóle (z 3 razy w roku mam takie bóle menstruacyjne że chodzę po ścianach, więc jedynie wtedy) i kompletnie nie wiem co robić... czy 5 tabletek to nie za dużo w ciągu doby? Przecież ketonal nie powinno się zażywać jak cukierki...

Gość gość
no masz racje,to dawaj ta wodke w zeba. albo olejek gozdzikowy tylko nie wiem czy dasz rade skminic

Gość gość
ja musze czekac z baolacym zebem ponad dwa tyg do nastepnej wypłaty cóz zycie

Gość gość
podobno pomaga płukanie wodą utlenioną.

Gość gość4576
Na razie przykładam lód... zdrętwiały mam cały policzek, daje ulgę ale na pół minuty może... co pół godziny chodzę i myję zęby pastą z fluorem w nadziei że przejdzie... Już nigdy więcej nie będę odkładać zdrowia na później... NIGDY

Gość gość4576
ja musze czekac z baolacym zebem ponad dwa tyg do nastepnej wypłaty cóz zycie Uwierz mi gdyby bolało Cię aż tak mocno że masz wrażenie ze zaraz zaczniesz chodzić po ścianach... zrobiłabyś wszystko żeby iść do dentysty, pożyczyła kasę i... cokolwiek. Ja polecałam do sąsiadki z którą wymieniłam "dzień dobry" kilka razy... bo już wytrzymać nie mogę... tylko płaczę...

Gość gość
dokladnie, tez to przechodzilam. powodzenia

Gość gość
takie gadanie pozyczyc łatwo oddac juz nie musze czekac 2 tyg 28 lis wypłata

Gość gość
no pewnie ijest ciezko, ale jeszcze ciezej znosic taki bol, ktory nawet nie daje normalnie funkcjonowac

Gość gość4576
A jak zamierzasz funkcjonować 2 tygodnie bez snu? Chyba że masz nadwrażliwość zębów, wtedy możesz czekać nawet i miesiąc.

Gość gość
ja nie spalam 3 noce, bylam wycienczona, przez dzien to moze zjadlam kubek kaszki i maly jogurt. przez te pieprzone 3 dni okres spoznil mi sie pol miesiaca

Gość gość4576
Nie wiem czy to sprawka copólgodzinnego mycia zębów, leków czy kostek lodu, ale poczułam, że ból trochę zelżał. Już mogę usiąść na chwilę bez zrywania się... delikatna ulga...