Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc1990

Problem z placzem

Polecane posty

Gość gosc1990

Witam, mam niemaly problem z moimi oczami. Otóż jestem osobą, która dużo placze, jestem wrazliwcem. Dużo w zyciu przezylam i zawsze reakcją na cieżkie sytuacje w zyciu, upokorzenie, nieprzyjemności, czy nawet wzruszający film w TV jest niestety placz. Bardzo mnie to denerwuje i nie umiem tego powstrzymać, chociaż czasem są to błache powody. Jeśli już poleci pierwsza łza, nie umiem się powstrzymać i przeradza się to w długotrwały szloch... Od jakichś dwóch lat, gdy wydarzyła się straszna tragedia w naszej rodzinie i płakałam 2 miesiące praktycznie bez przerwy, mam problem z oczami. Kiedy się wzrusze badź zacznę swój szloch, z czasami naprawde blachego powodu, moje czy robią się zaraz napuchnięte, do tego stopnia, że prawie nic nie widze, przez 2 dni wyglądam, jakby ktoś mnie porządnie pobil- są czerwone, żyłki na powiekach są popękane, miejsce pod oczami mam sine, mam nieco zamazany i bardzo boli mnie glowa. Wiem że jest to glupi temat, ale naprawde mnie to denerwuje, mimo czestego placzu jestem juz kobieta w wieku 23 lat...

Gość gosciowa
po prostu nie placz

Gość werrrR
Charakter ciężko zmienić ,mimo że wiemy co chciałoby się poprawić w zachowaniu ,to znów pojawiają się te same reakcje.Ty nadmiernie płaczesz ,gdzieś indziej czytałem ,że sa osoby wpadające z byle powodu w śmiech ,co też może być w niektórych okolicznościach źle odbierane .Trudno coś poradzić ,może skup się w takim momencie na czymś innym.