Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pepkowe gdy mama z dzieckiem w szpitalu

Polecane posty

Gość gość

co sądzicie o zwyczaju pępkowego? Ja chyba nie mam nic przeciwko żeby mąż napil się z kolegami,oczywiście napił a nie schlał do upadlego. Pytanie tylko kiedy?Jak będe w szpitalu z dzieckiem czy Jak wrócę do domu ma wyprawic a raczej wyjść z kolegami

Gość gość
a co ty za niego decydujesz kiedy ma się napić ?

Gość gość
sram a nie decyduje.pytam się mamusiek kiedy powinno się wyprawic czy Jak dziecko z mama jest jeszcze w szpitalu czy Jak już w domu.chyba nie za dobrze czytasz :)

Gość gość
ale kulturka mamuśku

Gość gość
jak mamuśka w szpitalu, po wyjściu mamuśki ze szpitala chłop już ma szlaban, a nawet jak wypuści to po powrocie i tak awantura murowana.

Gość gość
mój chłop raczej z tych zgodnych:) on wogóle nie pije bo nie lubi,ale z takiej okazji to powiedział,że musi.w sumie Ja chyba bym wolała Jak będe w domu bo potem nie chce żeby przyszedl na drugi dzień do szpitala śmierdzacy czy coś

Gość gość
w szpitalu

Gość gość
byl juz taki temat... kolejna super polska tradycja "Dziecko nie opita, dziecko chorowite".. Kazdy pretekst dobry byle sie napic...

Gość gość
Jak juz musi to jak mama z dzieckiem w szpitalu. Moj nie skorzystal bo podobno nie mial z kim, a potem jak wrocilam to niestety temat pepkowego wybilam mu z glowy. Przy drugim dziecku w ogole juz o tym nie wspominal nawet. I dobrze. Zdrowszy bedzie :P

Gość gość
W moim wypadku pępkowe (rodzinne oczywiście :P) było jak już wyszłam ze szpitala - czyli byłam 4 dni po cesarce :D. Ale impreza niezapomniana, było super ;).

Gość gość
tak impreza byla super, tatus i mamusia pijani i zarzygani, a dziecko mialo rozkaz spac, bo mamusia musi gosci obslugiwac, ewentualnie za nianke zatrudnilo sie dziecko znajomych, tez w tym czasie chlajacych :D Tak wspaniale sa te polskie pijackie imprezy... :P

Gość gość
kazdy mierzy innych swoja miarą.... mój mąż wychodzi z kolegami czy to na piwko, czy czasem na wódke i dla mnie to nie problem, jak nie bylam w ciązy tez wychodziłam i tez (o zgrozo!!!!) zdarzalo mi sie wypić cos mocniejszego niż wódka pepkowe pewnie będzie w pierwszą dobe po urodzeniu sie naszego synka bo i tak po cc to ja sobie na prochach bedę smacznie spac a jr bedzie w pokoju dla noworodkow a nasz drugi synek u babci - a nie widze nic złego w tym, żeby paru naszych przyjaciół spotkało się i uczciło urodziny naszego drugiego synka biorąc pod uwagę że nastepnego dnia mąż mi bedzie większośc dnia pomagał w szpitalu to impreza nie będzie pod hasłem "niep*******y sie jak świnie", to bedzie normalna posiadówka przy dobrej whisky ale jak napisałam, każdy mierzy innych swoja miarą i widać że tu panuje przekonanie że jak facet idzie sie spotkac i napić w gronie kolegow to musi od razu skończyc jak ostatni zul- nieprzytomny, zarzygany i smierdzacy - na szczęście są ludzie, ktorzy potrafią sie napić kulturalnie i nie widze powodu żeby tego nie robili

Gość gość
miało byc coś mocniejszego niż wino....:) sorki, 6 rano...

Gość gość
Jakie to szczescie ze moj maz nie MUSIAL sie napic z takiej okazji...

Gość gość
hehe, no wlasnie ja sie zaczelam zastanawiac co to takiego mocniejszego od wodki moglas pic.....

Gość gość
A my zorganizowaliśmy pępkowe miesiąc po porodzie, zaprosiliśmy znajomych ja swoje koleżanki mąż kolegów, i było kulturalnie nikt się nie schlał jak to ktoś wyżej pisał. zrobiliśmy na 17 żeby szybciej poszli żeby dziecko miało spokój na noc, i o 22 wszyscy już poszli a synek słodko spał w pokoju obok.

Gość gość
nikt z mojego otoczenia takiej imprezy nie wyprawiał nigdy nie byłam i nie znam nikogo kto był :) woj łódzkie serio - mój maż by chyba na coś takiego nie wpadł bo kiedy, ja rodziłam i będę rodzić 50 km od domu wiadomo że do mnie przyjeżdżał bo znikąd pomocy przez te kilka dni w szpitalu a potem w domu też było co robić

Gość gość
TO jeszcze kos robi pępkowe? ten zwyczaj kojarzy mi sie z komuna jak kobieta lezala w szpitalu a dziecko pozakazywało sie przez szybe w oknie.

Gość gość
Rodziłam w piątek w południe, mąż wyszedł ze szpitala do domu koło 18, zadzwonił do kumpli, wpadli, napili się, mąż odreagował poród rodzinny , kumple oprócz wódki przynieśli upominki dla dziecka, w sobotę mąż przyjechał popołudniu do nas, potem wyszorował mieszkanie na błysk i wróciliśmy w niedzielę do domu. Nie widzę w tym nic złego, przynajmniej mi się nikt potem obcy po domu nie plątał, a mąż nie łaził po mieście gdy ja z noworodkiem w domu :-)

Gość gość
Najlepiej jak mama jest w szpitalu - przynajmniej się nie musi wkurzać. A z noworodkiem w domu ciężko imprezować.

Gość gość
ale mi chodziło o wyjście męża z kolegami. Tak czy siak jednym się ten zwyczaj podoba innym nie i nie musi.pytanie było kiedy a nie czy wogóle pozwalać mężowi czy może zabraniac. Nie uczepie go na łancuchu w domu :) każdy musi wyjść czasem.on wyjdzie z kolegami a do mnie wpadna koleżanki zobaczyć maluszka.