Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmarzona_lola

krwiak pod paznokciem a ból stopy

Polecane posty

Gość rozmarzona_lola

witam was wszystkich! jakieś dwa miesiące temu pojawił się u mnie krwiak pod paznokciem w dużym palcu u nogi. z czasem zaczął palec mnie boleć, teraz czuję ból na całej stopie. ostatnio zauważyłam, że mam również podobne "krwiaki" tylko że malutkie pod innymi paznokciami na palcach u stóp. Macie może pomysły co mi może być i ewentualnie do jakiego lekarza się wybrać? Interesują mnie okolice Trójmiasta! pozdrawiam!

Gość gość
Może masz cukrzycę.

Gość gość
Paznokieć urośnie, albo odpadnie, ale taki ból może oznaczać, że to już zakażenie i trzeba do lekarza.

Gość rozmarzona_lola
to na pewno nie pieprzyki, bo mają taki sam kolor jak ten wielki. Cukrzycy nie mam, gdyż miałam 3 tygodnie temu badania robione. Nawet jak od dwóch miesięcy paznokcie rosną, to ani kawałka się to nie przesuwa. Wygląda to tak, jakby ten krwiak żył swoim życiem a paznokieć rośnie dalej, bez tego...

Gość gość
Czerniak pod paznokciem nie przypomina pieprzyków na skórze, więc lepiej zastanowić się czy to nie to. Wielu dermatologów nie potrafi rozpoznać szybko takiego czerniaka, więc ktoś, kto się na tym nie zna tym bardziej nie będzie podejrzewać.

Gość Bashmi
Może masz zbyt twarde buty i to są zwyczajne odgniecenia.

Gość gość
też pomyślałam o czerniaku idź do dermatologa w najlepszym wypadku się okaże że to grzyb lub ucisk od za ciasnego obuwia

Gość gość
A może warto skonsultować się z Podologiem? (lekarz od stóp) Na szybko z Google -> http://poradniastopy.pl Mają też Podologa, jedni z najlepszych specjalistów w Polsce. Jeśli chodzi o Trójmiasto to nie wiem czy tam są takie gabinety - musisz poszukać... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. :)