Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SzlachetnaPaczkA

Polecane posty

Gość gość
zgadzam się, na stronie SZP sa takze ludzie ktorzy na PRAWDE POTRZEBUJA POMOCY, ale zeby taka osobe znalezc to jak ktos tu wyzej napisal, trzeba przedrzeć sie przez tabun naciagaczy i dzieciorobow ;/ jeszcze gdyby w tych rodzinach dzieci pracowaly (jak juz moga) ;/ ale nie krolewna 20 lat czy tez panicz 23 lata praca się nie skala ;/ ja biore co roku udzial w paczce ale pomagam faktycznie potrzebujacym (tych niestety moze z 10%), po kilkudziesieciu minutach trafilam na profil jakiegos pana, ktoremu rok brakuje do emerytury, wrzodzieja mu stopy, ma 3 grupe inwalidzka na kregoslup :( prace stracil na poczatku roku - cale zycie pracowal i teraz nikt schorowanego dziada jak sam o sobie pisze - nie chce :( I TAKIEJ OSOBIE POMOGE tym bardziej, ze on poprosil tylko o buty zimowe i jedzenie ;/ za taka skromnosc to jeszcze mu cos dokupie, bo serce sie kraja :(

Gość gość
Wiele osób broniących takich bezmyślnych dzieciorobów twierdzi, że te dzieci "będą kiedyś pracowały na nasze emerytury", tymczasem czytając wiele z tych ogłoszeń mam pewność, że wcale tak nie będzie. Jest tam wielkie grono dorosłych dzieci, które nie pracują i są bez wykształcenia, bo miały "fobię szkolną" i całkiem spore grono nastolatek, które same już są matkami i również nie mają z czego żyć. Czy ci ludzie nie mają mózgu, że rozmnażają się bez umiaru, a nie mają czego włożyć do gara? Wolałabym już do końca życia nie uprawiać seksu, niż powoływać na świat kolejne dziecko, któremu mogę zapewnić tylko nędzę i gnieżdżenia się w warunkach urągających godności.

Gość gość
pod choinkę moglabym fundnąc im sterylizację, nic więcej:P

Gość gość
gość pod choinkę moglabym fundnąc im sterylizację, nic więcejjezyk.gif @ typowa tępa kafeteryjna suka

Gość gość
jak ktoś ma 10 dzieci i z kolejnym w ciązy jest to jaka jest pierwsza potrzeba?

Gość gość
"gość gość pod choinkę moglabym fundnąc im sterylizację, nic więcejjezyk.gif @ typowa tępa kafeteryjna suka" Dlaczego suka ? bo prawdę napisała ? takich patoli powinno sie sterylizować .

Gość gość
Swego czasu znajoma bawiła sie w koordynatora SzP i raz jej pomagałam wypełniać dokumenty już po zakończonej akcji. Jakaś rodzina z 7 lub 8 dzieci (nie pamietam juz dobrze) napisała zażalenie, że oprócz tego o co prosili dostali jeszcze kilkanaście opakowan prezerwatyw co w ich mniemaniu było oburzające i zlośliwe :P

Gość gość
nie tobie decydować o życiu i śmierci każdy ma ile chcę moją sąsiadkę też dupa ściska że mąż w Niemczech pracuje i mam socjal na dzieci h*j wam w d**e zawistni ludzie żal wam bo wam nikt nie daje i padaczki dostajecie do roboty

Gość Nie kwalifikuje sie do paczki
Hej drodzy Kafeterianie, nawolujacy do pomocy Szlachetnej Paczce! Moze mi pomozecie? Moja mama ma 800zl renty, z czego 400-600 idzie na leki. Ja z nia nie mieszkam, ale oplacam jej czynsz i robie oplaty. Na jej i swoj czynsz i oplaty wychodzi mi 1200 z pensji 1600 (a pracuje na czarno). Na dojazdy - 130zl. Jak latwo policzyc zostaje mi 270zl miesiecznie, mniej, niz polowie osob ze S.P. Do tego na szkole odpada mi kolejne 90zl miesiecznie. Pozostaje mi 180zl na zycie, do tego mam blisko 7 000 dlugu (rok bez pracy), komputer (niezbedny do pracy) doslownie mi sie sypie. Nie pale, nie pije, zabezpieczam sie przed nieslubnymi dziecmi, doksztalcam, pracuje, jestem kreatywna. To jak? Do pracy przydalby mi sie laptop, np. Samsung R510 uzywany ;-) Na dodatek z przyjemnoscia w zamian za pomoc wykonam dla Ciebie bizuterie, projekt graficzny - a jesli jestes z mojego miasta moge np. pomoc w malowaniu domu w te weekendy, ktore mam wolne. No i jak, Dobroczyncy...? ;-) :P

Gość gość
no i widzisz każdy by brał gdyby tylko ktoś dał

Gość gość
Nie wiem, skąd się biorą te kretynki piszące o zazdrości. Tak, zazdrościmy nędzy, warunków mieszkaniowych gorszych niż zwierzęta i konieczności proszenia obcych ludzi o jedzenie. Tego, że nie mogą kupić dzieciom wymarzonych prezentów, nawet drobiazgów, ze nie maja garnków, łóżek i pościeli. Puknijcie się w te puste łby, może to wam trochę poprzestawia i mózgi (o ile są) zaczną działać. :o

Gość Nie kwalifikuje sie do paczki
Heh, ja bym brala ;) tyle, ze mi jakos glupio, jesli wiem, ze sa biedniejsi... dlatego tez wole to odpracowac, poszukac dodatkowych zlecen i dorobic... A tak serio, to tez pomagam innym, ale na miare moich bardzo skromnych mozliwosci. Czasem daje jedzenie bezdomnym albo dzieciom alkoholikow z mojej dzielnicy, dokarmiam koty albo kupuje cegielki na leczenie koni (to kilka zlotych). Robie tez projekty w ramach wolontariatu dla jednej fundacji. No, ale gdyby byl chetny kupic mi ten laptop, to mu sie jakos odwdziecze ;)

Gość gość
gość Nie wiem, skąd się biorą te kretynki piszące o zazdrości. Tak, zazdrościmy nędzy, warunków mieszkaniowych gorszych niż zwierzęta i konieczności proszenia obcych ludzi o jedzenie. Tego, że nie mogą kupić dzieciom wymarzonych prezentów, nawet drobiazgów, ze nie maja garnków, łóżek i pościeli. Puknijcie się w te puste łby, może to wam trochę poprzestawia i mózgi (o ile są) zaczną działać. @ winni się tłumaczą zazdrośnico

Gość gość
moja BAbcia ma 1200zł emerytury, mieszka sama w kawalerce gdzie czynsz wynosi 350zł do tego opłaty kolejne 300zł, leki 350zł (nadciśnienie, choroby serca, reumatyzm, alergia i początki parkinsona) zostaje 200zł gdzie musi kupić jedzenie, opał ( bo ma piec kaflowy), środki czystości i ubranie.... Pomagamy jak możemy, ale to jest przykład osoby która naprawdę potrzebuje! Ale ma na tyle honoru, że nigdy by się do takiej akcji nie zgłosiła

Gość gość
nie pisz tu o honorze tutaj jest nagonka ludzie by się cieszyli żeby to nie była szlachetna paczka tylko Auschwitz-Birkenau a najbardziej wielodzietnych

Gość Goscioowa78
Kochani, ja uwazam, ze WARTO POMAGAC! Ale w trudniejszy sposob... Nie raz uczestniczyc w akcji pt. Szlachetna Paczka, wydac ciezko zarobiona kase na leniwe, alkoholiczne i roszczeniowe dziecioroby... i miec poczucie dobrze spelnioneo obowiazku... ...a powinniscie rozejrzec sie wokol siebie... jest tyle biedy... tyle potrzebujacych... tylko oni sie tym nie chwala. Sasiad chleje i bije sasiadke za sciana - moze jej rodzinie brakuje na zycie, a jest czysta i pracowita? Rozejrzyjcie sie wokol siebie, w swoim miescie. Poznajcie te rodziny, wysluchajcie, zweryfikujcie. Nie dawajcie im od razu laptopow, lozek, lalek za 100zl i wiecej, drogich gier. Wielu osobom pomoze zywnosc... to, co zbywa Ci w domu... ...ale... ...nie koncz swej pomocy na jednorazowym czynie. Badz obok, wspieraj tez slowem, nie tylko materialnie. Moze byc z tego calkiem fajna przyjazn. Uwazam tez, ze jakos fajniej kupic w prezencie swiatecznym zaprzyjaznionej biednej pracowitej rodzinie czy milej starszej pani te lodowke czy lozko czy czego tam pragnie, niz wspierac patoli. ... Teraz mozecie na mnie pluc ;-)

Gość gość
zgadzam SIĘ W 100% plują na ludzi nawet nic o nich nie wiedzą a rozglądać to by się mogli żeby im ktoś dał

Gość gość
Jak dają to biorę ale nie żebrzę a to jest różnica

Gość gość
Ludzie, myślicie, że skoro wy jesteście biedne, to wszyscy tacy są i muszą żebrać o jedzenie? Zazdrościć tego, ze ktoś da środki czystości i puszkę szynki? No litości.

Gość gość
uśmiałam się jak nigdy przy tym temacie :D

Gość Przyszla mama na paźdz 2013
ja tez się uśmiałam jak nigdy-ale smutne jest to ze ludzie mają tak małe pojęcie o antykoncepcji

Gość gość
A czego mamy zazdroscic? Ze dostana ryz, kasze i szynke w puszce a i tak ich zycie bedzie gorsze niz mojego psa :D Przeciez ta SP NIC nie zmieni w ich zyciu. Nadal beda biedowac wraz z licznym przychowkiem, kiedy moje dzieci, ja i maz bedziemy grzac dupki w cieplych krajach i moczyc sie w oceanie :D Uuuuhhhh...zazdroszcze im wyzebranych garow pod choinka :P

Gość gość
większość z tym ludzi nie zdecydowała się świadomie na tak dużą liczbę dzieci, dlatego uważam, że akurat w przypadkach rodzin z 8 i więcej dzieci sterylizacja powinna być możliwa i darmowa

Gość gość
ktoś się tam oburzył na słowa o sterylizacji..... a jak tacy ludzie mają się zabezpieczać skoro nie mają nawet co do gara włożyć? Po co się truć tabletkami? W rodzinach z problemem alkoholowym myslisz, że facet będzie nakładał gumkę? Myśli, że tym razem się uda no i za chwilę kolejne dziecko w drodze:P

Gość gość
no i licznie się odezwały że nie zazdroszczą to po co się odezwały hmm śmiech przez łzy za wszelką cenę chcecie przekonać innych do tego ; -że nie macie żadnych granic bo chcecie sterylizować matki bo wam to odpowiada -wyśmiewacie kobietę z dziećmi chorą na raka i ubliżacie jej -już przewidziałyście przyszłość wszystkim tym rodzinom -itd. itp. przeczytajcie temat od początku do końca i oświeci was tak jak mnie że nie spodziewałem się że w Polsce są takie wredne ,zazdrosne, wyrachowane suki no k***a "sterylizacja na gwiazdkę" po prostu brak słów BABY jesteście p**********e .

Gość gość
no dno masakra autorko pokłony ku tobie to temat idealny dla elity kafe nareszcie mają swoje 5 minut

Gość gość
Już długo nie byłam na kafe i zapomniałam, ze kafeteryjne półgłówki wszystko, czego nie ogarniają swoim małym rozumkiem, tłumacza zazdrością. :D - nie podoba ci się wózek za 3 tysiące - zazdrościsz - nie kupujesz drogich ubrań dla dzieci - zazdrościsz - uważasz za bezmyślność rodzenie w nędzy 10 dzieci - zazdrościsz

Gość gość
ale czy ty nie rozumiesz, że sterylizacja (nie musi być w stosunku do kobiet, facet łatwiej taki proceder przechodzi) rozwiązała by dużo problemów tych rodzin? Jak toś ma 10 nieplanowanych dzieci, mieszka z nimi w jednym pokoju to myślisz, że kolejna ciąża to takie błogosławieństwo?

Gość gość
ja też zazdroszczę....posiadania 10-tki dzieci na jednym pokoju

Gość gość
"Będzie również bardzo zadowolona z odkurzacza, którego nie posiada, a przydałby jej się bardzo, nie tylko dla wygody i oszczędności czasu, ale i dla bezpieczeństwa dzieci. "