Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adaaaaaaa

zaczynajace starania listopad grudzien 2013 laczmy sie

Polecane posty

Gość adaaaaaaa

Które z was zacxzynaja wlasnie teraz starania? Napewno jakies sie znajda. Podzielmy sie obawami, oczekiwaniami na termin testowania itp. Ja jestem 2 dni po @ czekam na owulacje zazwyczaj jest okolo 18dc ale nie wiem jak to bedzie tym razem bo jakas infekcja sie przyplatala. Jestem w okresie polowania na jajeczko.

Gość adaaaaaa
up

Gość gość
ja nie wiem jak kobieta ktora chce byc matka moze uzywac okreslen typu 'polowanie na jajeczko'.... no masakra ile ty masz lat 16?

Ja sie przylacze, w tym miesiacu mija dwa lata od kiedy staramy sie z mezem o dziecko. Jestem po drugiej inseminacji (09.11) i test ciazowy moge juz wykonac w piatek ale chyba poczekam cierpliwie do miesiaczki, a mam nadzieje ze w ogole nie przyjdzie.

Gość gość
polowanie na jajeczko, dziewczyno ogarnij sie

Gość gość
mała56 jaka stopka ja piernicze.... numer buta jeszcze podaj... nie lepiej wam przylaczyc sie do staraczek nawiedzonych? po co kolejny taki sam temat o obsesyjnej checi zajscia?

Stopka jest po to zeby nie opisywac w kolko swoich schorzen, jak Ci sie nie podoba to trudno, jakos to zniose.

Gość gość
a nie myslicie sobie dziewczyny ze to ze nie macie dzieci zalezne jest tez od tego ze tak strasznie skupiacie sie na tym zapolodnieniu, kuracjach, lekach, inseminacjach ze juz ta sama zwykla szczera chec zajscia w ciaze jest juz na drugim planie i dlatego sie nie udaje? bo ja takie mam zdanie. jak czytam na innych tematach to co tam wypisuja laski to jest masakra. opisane wszystko z precyzja fizyka jadrowego wlacznie z codziennym wygladem wydzielin ciala. dla mnie to nie jest wogole dziwne ze takie osoby nie maja dzieci.

Gość adaaaaaa
Skoro wam sie tak podoba to okreslenie to chetnie powtorze jeszcze raz: wlasnie trwa u mnie polowanie na jajeczko!!!!!!!!!!! Mala56 z jakiego powodnu nie mozesz zajsc naturalnie w ciaze? Życze ci dwoch grubiutkich kreseczek!!!

Powiem Ci tak, ja przez pierwszy rok tez sie tak napinalam, liczylam dni cyklu itd. Ale z czasem czlowiek obojetnieje, co prawda dolaczam sie do roznych tematow i pisze o swoich doswiadczeniach ale podchodze do tego na wiekszym luzie, te niepowodzenia chyba ucza pokory. Po poprzedniej inseminacji robilam testy codziennie ze moze jednak wyjda dwie kreski, teraz bedeczekac do terminu miesiaczki. U naszym przypadku inseminacja jest juz wskazaniem medycznym, ze wzgledu na to ze nasienie meza jest za slabe na "naturalne poczecie".Szansa jest jak jeden do ilustam, a u mnie z owulacja jest niestety kiepsko i trzeba brac byka za rogi:)

Gość Szkockastaraczka
czesc dziewczyny:) My sie nie zaczynamy starac bo staramy od stycznia, niestety z marnym skutkiem :/ bo byly dwa niepowodzenia, ale znowu czekam na @. Oby nie przyszla :)

Gość adaaaaaa
Gosciu napewno nie skupiam sie na tym w taki sposob jak napisalas. Poprostu zaczelam sie starac i uwazam ze jest to wazne wydarzenie, bardzo radosne :) W poprzednim miesiacu nie wyszlo i nie myslalam obsesyjnie o tym dlaczego tylko sie cieszylam za za pare tyg nastepna szansa. Temperatury nie mierze i nie prowadze innych bardziej dokladnych obserwacji ide na zywiol co bedzie to bedzie :)

Gość Szkockastaraczka
A temat dobrze ze nowy bo ciezko sie wgryz w stare tematy gdzie wszyscy sie znaja i ignoruja nowe dziewczyny :)

Gość goja78
dlatego wlasnie Bog czuwa nad nami i osob ktore poczecie dziecka okreslaja jako polowanie na jajeczko dziecmi nie obdarza. najpierw dorosnij a potem mysl o macierzynstwie

Gość adaaaaaa
Szkockastaraczka dwa niepowodzenia to jeszcze nie taki powod do zmartwien napewno ci sie szybko uda :) kiedy masz termin @? mala dobrze ze mimo wszystko walczycie i sie nie poddajecie trzymam kciuki :)

Walczymy, walczymy ale ile kasy na to idzie to zgroza, takie pary jak my to sa zdani na siebie i swoje portfele.Niestety.

Gość Szkockastaraczka
a co zlego jak kto nazywa zajscie w ciaze, widze ze zawsze najmadrzejsze sa osoby ktore sie nie staraly albo ktorym sie udalo od razu. Jak was temat nie interesuje to do widzenia

Gość adaaaaaa
polowanie na jajeczko to staranie sie o okreslenie w jakim terminie peka pecherzyk a poczecie to poczecie :) naszczescie Bog czuwa i pozwala spotykac osoby negujace wszystko takie jak goja tylko na forum :)

Gość adaaaaaa
mala a w jakim kraju sie starsz o dziecko w Polsce?

Gość Szkockastaraczka
adaaa - dwa niepowodzenia w sensie dwa poronienia :/ Ale wracamy znowu do walki. Ja mam @ w czwartek i pierwszy mc biore duphaston po owulacji i objawy mam jak najbardziej ciazowe, ale to napewno przez duphaston bo za bardzo sie nie staralismy w tym mc. chociaz nie powiem nadzieja jest

Gość adaaaaaa
Szkockastaraczka staracie sie od stycznia i dwa niepowodzenia? jak to?

Gość Szkockastaraczka
mala56 - wiem jak to jest niestety, u nas badanie za badaniem, tysiace lekarzy i w sumie nic nie wiemy, u nas nie ma przyczyny jak narazie.

Gość adaaaaaa
aa dwa poronienia.... pzykro mi...... robilas jakies badania? mala no to niestety ale szczerze ci wspolczuje......... tyle kasy..... nie wiem dokladnie ile to kosztuje bo nie mialam stycznosci ale wiem ze napewno duuuuzo no i pewnie wogole nie refundowane?

Szkocka staraczka jak masz watpliwosci czy te objawy sa od Duphastonu, to poszukaj sobie w necie skutkow ubocznych a troche ich jest - bole i obrzmienie piersi, zawroty glowy, nudnosci, wymioty, wzdecia i inne przyjemniaczki.

Gość Szkockastaraczka
adaa - bo u nas tak wyszlo ze bardzo latwo zaszlam w dwie ciaze, pierwsza staracilam w 7 tygodniu, druga w 9-tym. Teraz mialam 5 mc przerwy w sumie na badania i odpoczynek psychiczny i staramy sie od nowa. Ciezko uwierzyc, ale lekarze naprawde nie uwazaja ylko poronien za cos niezywklego i wiekszosc nam radzila nie szukac przyczyny tylko probowac dalej. My szukalismy, ale i tak nic nie znalezlismy :/ Ada a ile masz lat, to dopiero pierwszy mc prob tak?

Inseminacja 600, leki po niej 200 (ale wystarcza na dwa miesiace), Ovitrelle na pekniecie pecherzyka jakies 59 zl. Maz powinien brac lek na poprawe nasienia za blisko 279 zl miesiecznie, ale na razie kupilismy troche tanszy zestaw.

Gość Szkockastaraczka
mala56 - ja w sumie nie mam watpliwosci ze to od duphastonu,tylko objawy identyczne jak w ciazach dlatego zawsze sie jakas nadzieja pojawia.

Gość adaaaaaa
szkocka staraczka a staracie sie w szkocji czy tylko taki nick? ja mam 24 lata i to jest moj drugi miesiac staran w pierwszym sie nie udalo bo wlasnie "nie upolowalam jajeczka" tzn przeoczylam moment owulacj mala czyli podsumowujac dwie inseminacje za toba i leki szok! ile kasy!

Gość Szkockastaraczka
mala56 - w szkocji tez kaza za wszystko placic :) Nawet gorzej bo nie moge za bardzo sobie tu zadnych badan zrobic prywatnie bo wszystko robi sie po 3 poronieniach i nawet gin prywatnie nie rozumial co ja chce i po co chce sie badac.. dobrze ze w pl mozna przynajmniej skoczyc do lekarza kiedy sie chce :)