Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adaaaaaaa

zaczynajace starania listopad grudzien 2013 laczmy sie

Polecane posty

Gość adaaaaaa
ja mieszkam w Holandii tutaj tez tak podchodza do wszystkiego. Do ginekologa tutaj prawie sie nie mozna dostac lekarz domowy bada jak cos sie dzieje no i dwa poronienia to tutaj tez nic takiego......

Gość Szkockastaraczka
adaa - mi sie wydaje ze im czesciej sie staracie tym lepiej, owulacja moze sie delikatnie przesunac. U mnie jest dosc wyrazna, bo mam wtedy bol w jajniku, bol glowy i ogolnie kiepsko sie czuje, a na kilka dni przed po prostu mam wielka ochote na przytulanki. U mnie zawsze okolo 14-15 dnia i cykl 28 dni

Gość adaaaaaa
szkockastaraczka no wlasnie tak robilismy spodziewalam sie owulacji ok 18dc i przed ok 6 dni regularnie co 2 dni sie przytulalismy 20dc przestalismy bo bylam pewna ze juz po a tu okres przyszedl bodajze 38 dc czyli owulacja byla 24 dc (druga faze mam zawsze stala) czyli pech!

Gość adaaaaaa
6 dni przed spodziewana owulacja zaczelismy sie przytulac to mialam na mysli

Gość Szkockastaraczka
mala56 - jest darmowe, ale niestety czeka sie bardzo dlugo. Dziewczyny ze szkockiego forum pisaly ze czekaly okolo roku, poltora po kwalifikacji. Tak wiec wiele osob i tak decyduje sie leczyc prywatnie. Ja na wizyte u ginekologa z ubezpieczalni czekam 4 mc. A potem jakbym robila badania tutaj czeka sie kolejnych kilka. A wiesz ze jak sie bardzo chce to kazdy mc sie dluzy okropnie. adaa - dokladnie tak jak tutaj, tu podchodzi sie na luzie, badania dopiero po 12 tygdoniu i trzeba zdac sie na nature. Z jednej strony podejscie fajne jak wszystko idzie dobrze, bo mniej stresu, nie ma mozliwosci testowania bety co chwile, nie ma tysiaca badan na poczatku, ale jak sa komplikacje to sie kobieta czuje jak bez opieki.

Gość adaaaaaa
a no i ja tez zawsze czuje moment owulacji a w miesiacu zaczecia staran nic nie czulam nie wiem czy psychika czy co..... no ale teraz czekam na nastepna owulacje i zobaczymy... :)

Gość adaaaaaa
szkockastaraczka no niestety te kraje tak podchodza do ciazy w Angli chyba tez tak. Ale tutaj w Holandii przynajmniej sie az tak dlugo nie czeka na wizyte jezeli juz skieruja... Moja znajoma zaszla w ciaze w Angli a tam do wlasnie 12tc nie ma sztucznego podtrzymania no i chyba w 7 tc zaczela plamic zadzwonila do gina w Polsce i kazal jej natychmiast lapac samolot i przyjsc do niego no i dostala leki opieke itd do 12tc mogla tylko lezec ale urodzila zdrowe dziecko!!!!

Gość adaaaaaa
mala56 to kiedy testujesz? bede trzymac kciuki :)

Gość Szkockastaraczka
adaa - bo wiesz podobno najlepiej jest sie wyluzowac i nie myslec o staraniach, ale jak nie myslec kiedy sie czegos naprawde chce? Mi sie wydaje ze to troche loteria i moze akurat ten ostatni cykl mialas bezowulacyjny? Chociaz ja w ostatnim nic nie poczulam a lekarz mowil ze na usg widac piekne jajeczko:)

Gość adaaaaaa
szkockastaraczka Ja zawsze mialam przekonanie ze bez owulacji nie ma @ jak sie owulka opuznia to tyle samo sie opuznia @ Jest mozliwosc ze nie bylo owulacji a @ przyszla? moze glupie pytanie ale nie wiem do konca jak to jest....

Gość Szkockastaraczka
Nie umiem tego lepiej wyjasnic :) : http://www.ladycomp.pl/Jak_rozpoznac_cykle_bezowulacyjne_ Mi tak gin powiedzial ze czasem sie moze zdarzyc cykl bez owulacyjny, ale ze zdarza sie rzadko i w sumie ze wzgledu na twoj wiek to raczej nie ma ryzyka:) Ja jestem 5 lat starsza wiec mozliwe ze u mnie sie tam gdzies juz pojawil.

Gość gość
Dziewczyny acznijcie od spuszczania się waszych partnerów tam gdzie trzeba a nie zakladacie takie tematy na forum . Starania się o dziecko zaczyna się od seksu a nie od zakladania tematu na forum...

Gość Justa141203
hej, dziewczyny mam 4 letniego syna, na druga ciążę zdecydowałam się w marcu tego roku. Niestety w czerwcu poroniłam ( 13 tydzień ciąży) od września jestem w gronie mam starających się ;)) od października mam monitoring cyklu !! 25 @ 10 listopada owulacja dziś zrobiłam beta HCG i wynik ujemy cykle 30 dniowe. I pytanie do Was, kobitki !! może być jeszcze za wcześnie na pozytywny wynik ??

Gość adaaaaaa
Wynik pozytywny na sikanym mozna uzyskac chyba najwczesniej po 10 dniach od owulacji ale nie wiem jak beta, wydaje mi sie ze jest mozliwe zeby bylo jeszcze za wczesnie....

Gość Szkockastaraczka
Beta rosnie od momentu zagniezdzenia sie zarodka, ktore nastepuje okolo 5-10 dni od owulacji/zaplodnienia. Tak wiec jestes na styk, moglo wyjsc lub nie wyjsc. Dobra wiadomosc ze za 2-3 dni mozesz powtorzyc w domu I zobaczysz czy cos wyjdzie.

Gość adaaaaaa
szkocka mala jak tam u was dzisiaj samopoczucie? ja odliczam juz dni do owulki i dzialamy :)

Gość Szkockastaraczka
adaa - u mnie ok, postanowilam wstrzymac sie z testowaniem I zaczekac do czwartku. W sumie to w czwartek przyjezdza do mnie tesciowa w odwiedziny I chcialabym juz wiedziec bo bedzie mnie namawiac na drinka napewno a ja nie chce sie wykrecac.

Gość Szkockastaraczka
Justa - to idziemy "leb w leb" prawie bo u mnie ostatnia @25 I tylko cycle 28 dniowe. A znalazlas przyczyne poronienia? Pozdrawiam

Gość justa141203
tak... znalazłam brak podziału mózgowia (prawdopodobnie infekcja na początku ciąży ) na szczęście kariotyp prawidłowy .... i zgoda lekarza na rozpoczęcia starania... ps. pierwsza ciąża, sukces w pierwszym miesiącu !! ciąża super ! siedzę już od rana na forach :/// bardzo wierzę, że za wcześnie zrobiłam badanie... aaaa jeszcze mi się przypomniało, że przy drugiej ciąży bardzo późno wyszedł mi test z moczu !!

Gość justa141203
Szkockastaraczka, a Ty, kiedy zrobisz test ?? czekasz na @ ??

Gość listopadowy gość
hej dziewczyny, ja dopiero wchodze w dni płodne:)trzymam za Was kciuki

Gość adaaaaaa
szkocka staraczka no to w czwartek bede czekac na wiesci :) listopadowy gosc a Tobie zycze mega plodnych dni :) ja dopiero na takie czekam no i znowu w tym miesiacu nie wszystko idzie tak jak zawsze, zlapala mnie jakas infekcja no i nie wiem jak to sie bedzie miala do owulacji czy znowu sie przesunie czy nie.....

Gość Szkockastaraczka
Justa - przynajmniej wiecie ze to byla napewno jednorazowa przyczyna i teraz juz bedzie dobrze:) Mi zawsze sikane testy wychodzily dopiero w dniu @ i dlatego wiem ze lepiej poczekac Listopadowy gosc:) zycze owocnych staran :D

Cześć dziewczyny :) mogę do Was dołączyć? Jesteście tu jeszcze? ehh...za chwile grudzień :/ święta to magiczny czas, życzę Wam wszystkim, żeby ostatni miesiąc w roku okazał się tym wymarzonym, upragnionym, w którym ujrzymy II kreseczki na teście :) pozdrawiam Paula

Gość justa141203
Paula, opowiadaj ?? !! Właśnie grudzień w moim przypadku chyba będzie to miesiąc w którym odpuszczę sobie monitoring, testy owulacyjne, wyczekiwanie na dni płodne i czekanie na ból owulacyjny... Chyba za bardzo się spinam... zajmę się przygotowaniami do Świąt... będę się przytulać kiedy będę miała na to ochotę... może wtedy się uda !! ps. Chociaż jeszcze liczę, że tą moją beta za wcześnie zrobiłam :P

Gość gość
witajcie my tez zaczelismy starania teraz bedzie 2 cykl , wlasnie mam @ i czekam ... :) trzymam kciuki za was i zycze powodzenia

Gość adaaaaaa
justa- ja tez sie chyba musze bardziej wyluzowac i isc na zywiol, mysle ze to chyba bardziej pomoze niz spinanie sie. gosc- witaj i zycze Ci w tym cyklu dwoch kreseczek :)

Gość justa141203
Dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!! bolą mnie piersi :/// są pełniejsze, brodawki większe uwidocznił się splot żył... nigdy przed okresem tam nie miałam... za to było tak w drugiej ciąży, bo pierwszej nie pamiętam ;) Ada- i jak tu wyluzować ?:P

Gość adaaaaaa
kurcze justa no to lec na bete jeszcze raz!! moze Ci sie udalo.. :) a brodawki wrazliwe czy tylko wieksze? No i Paula- dolanczaj i opowiadaj jak tam u Ciebie ze staraniami :)