Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adaaaaaaa

zaczynajace starania listopad grudzien 2013 laczmy sie

Polecane posty

Gość justa141203
czekam do @. Dziś znalazłam zapiski z marcowej ciąży okres 11.02 owulka 24.02 pierwszy test ujemny 03.03 drugi test ujemny 15.03 trzeci test 20.03 dodatni może u mnie już tak jest, że musze trochę czekać na stężenie bety !! ;)

Gość adaaaaaa
szok! od owulki do drugiego testu prawie 3 tygodnie. jak tak juz u Ciebie jest no to chyba bede Ci gratulowac niedlugo :)

Gość Szkockastaraczka
paula212121 - witamy:) justa141203 - ja wlasnie takie mam zawsze objawy nabrzmiale piersi, jakies takie pelniejsze i sterczace sutki ;) od momentu owulacji. Lubie nosic staniki bez wkladek i jak tydzien po owulce zalozylam do pracy to musialam szalikiem zakrywac, hehe. My sie strulismy z mezem, nie wiem czy to nie grypa zoladkowa, mam temperature 37.7 i czuje ze umieram..Oczywiscie nie wytrzymalam z testem i zrobilam ni w piec ni w dziewiec bo dzisiaj po poludniu i wyszedl ujemny. Teraz chcialabym dla pewnosci powtorzyc rano, ale juz nie mam dodatkowego testu w domu, ani sily zadne z nas nie ma skoczyc do sklepu. Ja sobie zawsze zycie umiem utrudnic ;) W sumie to troche licze na negatywny wynik bo nie chce chorowac na poczatku ciazy.

Witam nowe kolezanki:) Wedlug zalecen z kliniki powinam zrobic test jutro (cykl 28dniowy). Ale chyba poczekam do poniedzialku, bo cykle stymulowane mam zwykle 31-32 dniowe.

Gość gość
kochane - Święta?-pierwszy raz u "teściów", już się denerwuje :/ skończyłam studia, pracy brak, pieniędzy na staże brak, czekam na cud...za chwile minie 8 miesiąc starań :/ w styczniu ide do ginka, niech mnie na badania jakieś wyśle :/ wiem,że po roku starań powinno się robić badania,ale - jeżeli przez jakąś głupotę nie mogę zajść w ciąże,to po co czekać? skąd jesteście - ja podkarpackie, buziaczki :*

powiedzcie mi kochane, stosujecie jakieś suplementy? używki? co Nam pomoże!!!!!!??? nogi na ścianę? jakieś rady? ehhh... ja i mój M.zafundowaliśmy sobie żeli preseed - użyty po raz 2 :) fakt - jest genialny :D no i oczywiście folik, ale to już pewnie od roku... się rozgadałam :P ale - od rana internecik, pogoda paskudna, obiad cały mam z wczoraj :/ co tu robić :/ forum,forum,forum...

pierwszy raz w życiu! napisałam coś na forum i powiem Wam,że to ekscytujące :D cieszę się jak dziecko haha :D Razem zawsze raźniej :)

Gość chcezostacmama
To ja też się przyłącze do was :) Takie konkretne starania chcemy z mężem zacząć od stycznia, właściwie już od 3 miesięcy się nie zabezpieczamy ale też nie pilnuje specjalnie tych dni płodnych itd. W listopadzie okres mi się spóźnił 5 dni, mysłałam, że może akurat się udało ale to był fałszywy alarm. Może w grudniu się uda. :)

chcezostacmama hejka hejka :D oby oby,ja też mam cichą "wielką" nadzieje,że Nowy Rok będzie tym szczęśliwym :)

Gość adaaaaaa
szkockastaraczka- dlatego ja zawsze mam zapas testow w domu hahah tutaj sa po dwa w opakowaniu i zawsze kupuje dwa opakowania na poczatku cyklu bo wlasnie nigdy nie wytrzymam i testuje za wczesnie. mala56 - wytrzymasz do poniedzialku? ja bym nie dala rady :):) trzymam za Ciebie kciuki :) paula- ja tez z podkarpacia!! tzn chyba bylam z podkarpacia bo teraz Holandia.... Ja stosuje tylko folik. Paula masz racje idz do gina i nie marnuj czasu, moze jakis blachy powód i mozna szybko cos poradzic?.... chcezostacmama-witamy w gronie staraczek :) no to co dziewczyny swieta magiczny czas i wszystkie zobaczymy dwie krechy?? oby :):):)

adaaaa...jestem dobrej myśli :) choć,tak jak dzisiaj nie mam na nic sił ani ochoty :/ dosłownie nic mi się nie chce :/ od rana przed kompem :/ przeczytałam już chyba wszystkie możliwe rady, porady, opinie, noo cuda świata...a testy ciążowe? leżą w szafce, ale przestałam je robić przed terminem miesiączki :( po co - żeby się załamać szybciej? ehh...jakiś dół się zbliża :(

adaaaa...jestem dobrej myśli usmiech.gif choć,tak jak dzisiaj nie mam na nic sił ani ochoty :/ dosłownie nic mi się nie chce :/ od rana przed kompem :/ przeczytałam już chyba wszystkie możliwe rady, porady, opinie, noo cuda świata...a testy ciążowe? leżą w szafce, ale przestałam je robić przed terminem miesiączki smutas.gif po co - żeby się załamać szybciej? ehh...jakiś dół się zbliża

Gość adaaaaaa
paula wypij cieple kakao poogladaj jakis pozytywny film- najlepszy sposob na dola. i nie martw sie!!! bedzie dobrze, a ile masz lat jak mozna wiedziec?

za 1,5 godz. mój M.wraca z pracy i znowu zapyta "co kochanie robiłaś cały dzień" a ja co robiłam? wgapiałam się w monitor komputera lub tv :( źle mi dzisiaj :( wieczorem siłownia - nie chce mi się :/ mam 25 lat, ide robić to kakao, dzięki :*

Gość limfa12
Hej dziewczyny! Jesli mozna to chcialam sie dolaczyc. Od sierpnia staramy sie z mezem o dziecko. Udalo nam sie w 2 cyklu, niestety poronilam w 4 tygodniu. Teraz mam okres i... zaczynamy od nowa :) chcialabym na swieta byc juz w ciazy, ale czy to sie uda to zobaczymy. Niestety mam pco i moje cykle sa roznej dlugosci.

limfa12 - hejka :) bardzo mi przykro, bądź dzielna :* ja dzisiaj smutasek, ale mam nadzieje,że jutro będzie lepiej :) upiekę muffinki i jakoś to będzie...ehh...i tak Ci zazdroszczę momentu, w którym ujrzałaś dwie magiczne kreseczki, ja tak długo czekam i ciągle nic :/

Nie wytrzymalam i zrobilam test, negatywny. Blagam tylko mnie nie pocieszajcie.

Gość justa141203
hejka, laski !! :(( Byłam dziś w pracy na 12h :( zaczął mnie boleć jajnik, myślałam, że to dobry znak!! jednak nie !! Pojawił mi się brązowy śluz, jutro pewnie przyjdzie @ :((( (3-4 dni przed terminem) smutno mi.. :(

Gość chcezostacmama
Ale patrzcie jaki los jest złośliwy... ;/ Mnóstwo par zalicza wpadki i nam się wydaje, że to takie proste....po prostu uprawiać seks w dni płodne i już...a jak człowiek chce to nawet seks w dni płodne nie pomaga :/ A najgorsze jest to, że najpierw czekamy na okres a potem znowu na dni płodne :) i tak cały miesiąc sie nakręcamy i czekamy. Jak nie na jedno to na drugie :)

Gość adaaaaaa
justa- glowa do gory, w koncu za okolo 2 tyg masz nastepna szanse :) trzeba myslec pozytywnie ( wiem, wiem, latwo sie mowi)

Gość beatka26
Moge sie dolaczyc ja juz 3 cykl staran wlasnie zaraz jade z wynkiem progesteronu do lekarza 2 poprzednie cykle bez owulki od 3 miesiecy jestem od odtswienia tabsow eh , zobaczymy co dzis lekarka powie to moj 3 cykl z lekiem clostybegyt moze wlaczy jakies inne. buzki napisze wieczorkiem

Gość justa141203
dziewczyny to jest psychika !! W marcu ( i 4 lata temu) poszłam na żywioł, a dobra co będzie to będzie jedno przytulanie bez testów, obserwacji śluzu itd... spontanicznie !!!!!!!!!! i co udało się !!!!!!!!!!!!!! a teraz tyle starań jakieś monitoringi, testowanie, odpowiednie pozycje, wyczekiwanie, obliczanie, czekanie a i tak finiszem jest @ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ada- masz rację !! jedyny plus @ !! zaraz będą płodne !! (zobaczcie jaka jestem sprzeczna najpierw mówię o spontaniczności, a za parę linijek, że zaraz będą dni płodne :P pozdrówka. trzymam kciuki kobietki ps. używa, ktoś testów owulacyjnych z allegro ?? te za 1zł?

Gość justa141203
Paula !! Ja też jestem pierwszy raz !! i zawsze pierwsze co robiłam to wchodziłam na fb :P a teraz tu !!!! fajnie mieć wsparcie !!!!!!!!!!!!! fajnie....

dzień doberek dziewczynki :D justa141203 ja używam tych testów - drugi miesiąc, poprzednio chyba nie wyszły? niby druga kreska była jaśniejsza, ja usilnie starałam się ujrzeć w niej ciemniejszą ehh taka moja patologia, w tym miesiącu już wyszło lepiej, choć sama już nie wiem :/ ale !!! z tego co czytałam na różnych stronach, forach itp. (a czytam już 8 miesiąc :D ) testy owulacyjne się mylą!!! ja np. wiem kiedy mam owulke - śluz + ból jajników + głowa, ogólnie masakra, co miesiąc to samo,a testy pokazują co pokazują... chcezostacmama masz racje - od okresu do owulki i tak w kółko, myślałam,że po paru miesiącach mi się to znudzi i fakt nudzi mi się po owulce, ale momet oczekiwania na "nie okres" ehh... beatka26 hejka :) opowiadaj co tam u Ciebie? ja dzisiaj pełna energii :D sprzątanie, sprzątanie, sprzątanie :D jutro odwiedziny mamusi :D (znowu się rozgadałam,wybaczcie)

Gość justa141203
Paula- Ja używam z apteki 5 sztuk 25 zł :// trochę dużo :/ ale zawsze mi się sprawdzały ! ale stop od tego miesiąca żadnych testów ;)) Ja też zaczynam sprzątanie, synusia mam dziś w domu bo trochę przeziębiony jest :( Miłego dnia !! ;))))))))

justa141203 dzięki i wzajemnie życzę :) jak synek ma na imie? dużo zdrówka dla maluszka :* ja mam testy owu na jeszcze jeden miesiąc, potem zaprzestaje testowania i będzie co będzie czasami to już na prawdę mi się nie chce tych wszystkich obserwacji, liczenia, szukania, czekania itp. Po Nowym Roku muszę znaleźć jakąś godziwą robote, bo siedzenia w domu mnie za chwile dobije, mam za dużo wolnego czasu na myśli :/

Gość gość
Dziewczyny wiem ze nie u wszystkich ale pewnie u wiekszosci z was to kwestia psychiki. U mnie tak bylo. Staralismy sie prawie dwa lata, po pierwszej ciazy obumarlej.Testy na owulacje i na ciaze zawsze byly pod reka, non stop wyczekiwania, az pewnego dnia wybralismy sie na wycieczke moich marzen, tak jakos wyszli, przestalam myslec o ciazy a tym wyjezdzie i bum, miesiac po powrocie wyszlo ze jestem w ciazy