Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce pić mleka ma 10 mcy lekarz będzie prawdopodobnie zalecał krowie

Polecane posty

Gość gość
koleżanko z 13:03 żebyś Ty wiedziała ile ja się nacyrkuje, ile kaszek, kleików itp. stoi... on potrafi wypić nic!! pepti już było-może z miesiąc popił... Lekarz mi nie powiedział na jakie tylko, że na normalne. Więc wywnioskowałam, że to z kartonu/butelki/woreczka. A co do nabiału-je jogurt naturalny, śmietanę, deserki mleczne itd. i nic po nich nie wychodzi-stąd lekarz stwierdził że skaza białkowa prawdopodobnie przeminęła. A nawet czekolady próbował odrobinkę-zero uczuleń, cytrusy wcina też nic nie wyskakuje, to tak apropo alergii :)

Gość gość
może ktoś jeszcze miał taką sytuację?

Gość gość
Przy 10 miesiecznym dziecku wapń można uzupełniać dietą, owsianka, brokuły, sezam, siemię lniane, banany, amarantus, kapusta, figi i wiele wiele innych

Gość gość
brokuły odpadają bo ma problemy z brzuszkiem tj po kalafiorze, ma mega delikatny żołądek. Miesiąc temu dostał trochę ryżu, minimalnie z gołąbków, potem płakałam razem z nim bo nie mógł kupy zrobić, innych rzeczy oprócz banana nie lubi... Z jego jedzeniem jest ciężko, potrafi przez tydzień jeść na okrogło zupe pomidorową i nic innego nie chcieć. A odkąd poznał smak bułki z twarożkiem-nic innego by nie jadł... Ma to chyba po mnie

Gość gość
innych rzeczy oprócz banana, którego nie lubi to nie jadł tak miało być

Gość gość
dziecko ma zaparcia a dajesz dla smaku czekoladę ;) zmień dietę póki małego, jak go nauczysz jeść tak będzie jadł, zrób owsiankę ze śliwkami upieczesz dwie pieczenie przy jednym ogniu, jak może masło to daj płaską łyżeczkę, owsiankę możesz zrobić z też z bananami są słodkie może podpasować.

Gość gość
to lubi banana czy nie>? Możesz dać tarte jabłko surowe działa rozluźniająco. Dużo płynów.

Gość gość
co najdziwniejsze-po czekoladzie nie miał, fakt tylko ją polizał. jak mam zmienić? wmuszać w niego? ja mu daje na próbę wszystko, nawet mu mleko bananowe, jabłkowe, z biszkoptami robiłam-wszystkiego próbowałam, on niczego co jest białe nie tknie, żadnych kasz, próbowałam dosłownie wszystkiego-oszukiwać też się nie da... on jadłby w kółko tak: kisiel, z warzyw: pomidor, burak, marchew, ziemniak (najlepsza zupa ze wszystkiego) zje spaghetti z gerbera, pomidorówkę też tylko gerber, jak mu chciałam ugotować to było ble, z owoców: jabłko, morele, winogrona, Z mięsa nie może wołowiny-strasznie mi wymiotował po odrobince, królik, cielęcina, drób jest ok, z rybami też ciężko. Karmię go gotowymi i sama robię obiadki/deserki. A najlepiej mu smakują ziemniaki z masłem...

Gość gość
banana nie lubi, jabłko je prawie codziennie, bo teraz nie ma świeżych moreli :)

Gość wczorajszy gosc
To ja z wczoraj z 13.03. Mam taka rade dla Ciebie. Na razie nie wciskaj mu mleka i da mu odpoczac,przez kilka dni nic mu sie nie stanie, moze zateskni. Ale zacznij mu dawac zwykle obiady takie jak wy jecie. Jakies miesko z obiadu z ziemniakami. Moj jest 1,5miesiaca mlodszy i tak mu czasami robie jak mam lzejszy obiad. Daj mu troche zupy,tylko delikatniej przyprawionej. Jakis pulpet. Moze bardziej mu posmakuje niz wybrane sloiczki. U nas to w ogole tragedia bo jak podam sloiczek to potem nic nie je w ogole. Jak zjada jakikolwiej nabial to tez mu podawaj,te jogurty, twarozek. Po jakims czasie daj znow butelke,moze na prawde zateskni. Mozesz sprobowac dac mu kakao jak sie nie boisz. U nas pulpety kroluja. Jak nic nie chce jesc i mu dam to wsuwa jak szalony. Pognieviony z ziemniakami. Nie ma to jak prawdziwy obiad ;)

Gość gość
po prostu nie dawaj mleka - widocznie go już nie potrzebuje o wiele więcej wapnia jest w warzywach i owocach surowych ludzie na siłę wciskaja dzieciom mleko a potem się dziwia, że skazy i alergiie każdy ssak pije mleko tylko w początkowym etapie rozwoju, widziałaś kiedyś dorosłego konia/krowę/słonia/psa itp pijące mleko??? a wszak wszystkie mają łnormalnie rozwinięte zęby i kości itp

Gość gość
ja mu wszystko oprócz smażonego czy mocno przyprawionego daje jeść, mleka nie wciskam, robię butelkę i podsuwam, wczoraj np. co nas wszystkich rozbawiło zrobiłam 2 takie same butelki-jedna z mlekiem druga z herbatką do zaśnięcia-posmakował mleka, zrobił kwaśną minę i złapał za drugą butelkę, od razu się kładąc, mleka nie pił już z tydzień. Dzisiaj np. sobie zrobiłam ogórkową, myśląc, że dla niego będzie ohydna, ale obiad na szybko z mrożonki na kostce i dałam spróbować, efekt mnie zaskoczył dlatego jutro gotuje mu już normalną zupę. Z nim jest naprawdę tragedia co do jedzenia, ale... co ja się dziwie? Byłam taka sama, boję się tylko tego co miał po urodzeniu-że będzie miał niski poziom wapna, a ja choruje na tężyczkę.

Gość gość
gościu z 22:44 gdyby było to takie proste dać mu warzywa/owoce czy cokolwiek innego to nie byłoby problemu, on jest totalnym niejadkiem... Co do mleka po prostu byłam u pediatry bo z Młodym chorujemy na anemię i musiałam iść po skierowania na wyniki i zapytałam co mam robić, czy po raz tysięczny zmieniać mleko, nie pisałam wcześniej, on jest wcześniakiem, urodził się w 35tc a teraz ma 10,5 mca czyli wg wieku korygowanego 9.

Gość gość
no tak, ale mleka też nie chce, nie? więc jak masz mu wciskać mleko, to może coś innego spróbować...

Gość gość
tylko mleko modyfikowane smakuje inaczej niż krowie, a pediatra powiedziała, że jeśli wyniki będą słabe-będzie wprowadzone krowie, dlatego założyłam temat aby się dowiedzieć, czy ktoś miał podobnie.

Gość wczorajszy gosc
Akurat ja widzialam dorosle koty ssace kotke i pijace mleko,wiec dorosle ssaki rowniez pija mleko. Autorko dawaj mu jesc tak jak sobie,unikaj tylko tej chemii z kostki;) ale np.jezeli nic mu nie jest po smietanie do dswaj zupe ze smietana.