Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za wysokie tetno plodu czym grozi

Polecane posty

Gość gość

Witam SA może mamy które miały podobnie i poradza mi czy mam się bardzo martwić. Otóż jestem w 37 tug dziś na ktg jak zawsze mała fikala i były skoki 140-170 ale średnia po godz ktg wynosiła 153 i lekarz stwierdził ze to dużo i jutro znowu mam przxyjsvc. Czym grozi za wysokie tętno orientujevie się?

Tetno jest jak najbardziej normalne. Jakbyś zobaczyła moje to byś się mogła martwić . U mnie przeważnie Tetno było około 150-160 czasami skoczylo nawet do 180. Nie martwilam się tym kompletnie gdyż lekarz mnie uspokajał iż to normalne i najważniejsze by nie spadło poniżej 120. Leżąc w szpitalu przed porodem na nocnym ktg myślałam że zawału dostanę gdy Tetno zaczęło spadać że 160 coraz niżej niżej spadło poniżej 120 a za chwilę było 44!!! W jednej chwili oblaly mnie zimne poty ale położne nie reagowały tylko czekały dalej do końca ktg. Po chwili Tetno zrobiło do normy i sytuacja ta nie miała więcej miejsca. Lekarz stwierdził iż to normalne że tak jakby w łonie matki serce dziecka na chwilę "staje" ale nie tak dosłownie tylko że zwalnia obroty. Dzisiaj córka ma prawie 4 miesiące i ma się bardzo dobrze. Urodziłam siłami natury i mamy się dobrze ;) takie Tetno jakie ma twoje dziecko nawet by mi nie przyszło do głowy się martwić :-P

Gość gość
ja przy wysokim tętnie miałam cc

Gość gość
Dzięki za ODP Moj lekarz to panikarz trochę a ja mam zagrożona ciąże od 20 tyg i mnie juz wykancza ciągle cos. Jutro pójdę na ktg i zobaczymy Ruchy malej czuje normalnie to mnie tylko uspokaja

Gość gość
A jakie tetnomialas ze cesarke zrobili?

Ją w 20 tyg wylądowałam w szpitalu na patologii że względu na zagrażające poronienie. Sama nam wysokie ciśnienie i nie było to wskazaniem do cc. Wydaje mi się że to zależy od lekarza. Mój prowadzący wziął mnie dopiero do szpitala jak byłam 5 ewg po terminie. A w tym samym szpitalu tylko że inny lekarz wziął kobietę która była dzień po terminie... ją sama urodziłam bez żadnego wywoływania itd w 9 dobie po terminie a babka która była że mną na sali dzień po terminie już na 4 dobre zaczepiają meczyc maśazem szyjki,oksytocyna potem balonikiem a na koniec i tak miała cc bo w ciągu doby nic nie postapilo