Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopit

Ciąża w UK co i jak

Polecane posty

Gość kleopit

Jak wygląda ciąża w uk? Czy są badania ginekologiczne? bo słyszałam że nie, kiedy pierwsze usg, jak wygląda sprawa z porodem, jeśli 1 dziecko odzilam cesarką czy mam wybór rodzić tak samo?

Gość gosc 22
Badan ginekologicznych nie ma w ogole, gdy ciaza przebiega bezproblemowo. Scany sa dwa: miedzy 12 a 14 tygodniem i miedzy 20-22. Jezeli cos polozna niepokoi wtedy moze wyslac na dodatkowy scan, ale ogolnie przewidziane sa dwa. Co do porodu to nie pomoge bo mam to dopiero przed soba.

Z tego co sie orientuje to niechetnie cesarke na zyczenie robie, ale upewnij sie u poloznej :)

Gość gość
w polsce jest możliwość wyboru po pierwszej cesarce zeby II tez to byl cesarka, ja sie nie zdecyduje na porod naturalny

usg tak jak pisaly dziewczyny , co do cc jest możliwość ze wybierasz ja akurat jestem po pierwszej cc i teraz rozmawiałam z położna już na pierwszej wizycie to zapisała ze chciałabym CC i konsultacja z ginekologiem po 30 tc aby ustalić termin ... ogólnie tu jest tak ze nie mogą cie zmusić do porodu sn jak pierwsza byla cc moga przekonywać namawiac ale jak sie nie godzisz to cc

Gość gość
ale no to super, rozmawialam jeszcze z lekarzem jak byłam w Polsce i on bardzo sensowny człowiek powiedział zebym nie podchodziła po cesarce do sn, bo zrosty mogą popekać z wysiłku wiec radzi mi cesarkę. Wlasnie zastanawialam sie czy zmuszaja do cesarki czy jesli bede ją chciala miec to po prostuu bede ja miala

z tego co ja wiem to szwagierka w pl. właśnie rok po cc musiała rodzic naturalnie bo lekarz stwierdził ze wszystko ok. to samo powiedział inny kuzynce ... ja tu do położnej zanim szlam to spać nie mogłam bo pierwszy poród to był koszmar 33 godz na porodówce później cc bo malej spadało tętno na koniec reanimowali małą i na intensywna terapie zabrali. powiedziałam sobie ,ze nigdy więcej

Gość gość
no włąśnie dziewczyny powiedzcie jak to jest z tą cc z Uk czy jak sie upre na cc to mi zrobią, już rodziłam naturalnie no ale to moje ostatnie dziecko i nie chce się już męczyć, poza tym powyłaziły mi żylaki w kroczu i pachwnach i jak podejde do normalego to co znimi będzie będą jeszcze gorsze

Gość ex_debill_znowu_po
tak zrobią Ci, o ile mieszkasz w Anglii

Gość gość
no tak meszkam w Polsce pewnie zrobila bym prywatnie, a tu midwife powiedziała ze nie mam szans bo rodziłam juz normalnie i wszystko było ok, a ja bym chciałą cesarke brdzo sie boje, mam żylaki, i zreszta już więcej dzieci nie będzie to ostatnie

Gość gość
no tak meszkam w Polsce pewnie zrobila bym prywatnie, a tu midwife powiedziała ze nie mam szans bo rodziłam juz normalnie i wszystko było ok, a ja bym chciałą cesarke brdzo sie boje, mam żylaki, i zreszta już więcej dzieci nie będzie to ostatnie

Tylko jedna znajoma miala tak ze po sn zrobili jej cc ze wzgledu na paniczny lek przed porodem ..... wiem ze do konca nie wiedziala czy jej zrobia na kazdej wizycie rozmawiala z polozna i ona sie nie zgadzala w koncu zmusila ja aby ja umowila na konsultacje u gina w szpitalu i tam na rozmowie tez niby ze nie mozna cc bo nie ma wskazan i sie poplakala z tego wszystkiego no i u umowili ja na cc

Gość gość
no ja też się boje bo ostatni poród nie był lekki i cała popękałam bo dziecko miało zarzuconą rączke, poza tym obawiam się tych żylaków bo porbiły mi się w pachwinach i w kroczu akurat te miejsca gdzie przy porodzie są najbardziej narażone

Gość ex_debill_znowu_po
jesu, czy mozecie użyć googla trochę? albo chociażby na bieżąco śledzić wiadomości? nikt z Was się nie interesuje co się dookoła niego dzieje? od 2011 - o ile dobrze pamiętam - w Anglii są cesarki na życzenie, położne oczywiście namawiają na poród naturalny, bo taki mają prikaz (i słusznie), ale jak się uprzesz to nie mogą odmówić cesarki; nic nie wiecie, nie interesujecie się, nie chce Wam się nawet poszukac informacji, która jest dostępna na wyciągnięcie ręki, a potem sadzicie takie babole, wstyd

Gość gość
no to dobra wiadomośc nie wiedziałąm ze od roku jest taki przepis, musze poczytać dzięki za info

Gość gość
no właśnie jak to jest, czy jak mialam cesarke to na 100 % w uk mogę sobie wybrać jak chce rodzić czy beda zmuszać do sn?

ex..... faktycznie jest tak że niby możesz sobie wybrać jak chcesz rodzic ale różnie z tym .... mam akurat kilka koleżanek, które rodziły w tamtym roku i 3 z nich chciały po sn cesarke i polozna im powiedziała że nie bo nie ma potrzeby kolejna dreczyla polozna co wizytę i zrobili jej cc ... więc to nie jest tak że.idziesz i mówisz że chcesz cc i już cię umawiają trzeba zaznaczac na każdej wizycie i to konkretnie (albo tylko u nas w szpitalu tak jest)