Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego zasmiwcacie swiat pampersami zamiast uzywac wielorazowki

Polecane posty

Gość gość

Nie rozumiem, czy Wy nie martwicie sie o srodowisko?

Gość gość
Zasmiecacie sorrki pisze z telefonu

Gość gość
wygodnictwo ;)

Gość gość
Ale to nie jest rozwiazanie...?

Gość gość
bo tak mi wygodniej

Gość gość
dlaczego matki muszA pracować zamiast siedzieć w domu z dzieckiem i prać pieluchy wieloktornego użytku????

Gość gość
Bo mi się nie chce prać wielorazówek :-P

Gość gość
Bo mi sie niechce w goownie babrac

Gość gość
To po co sobie dziecko robilas?

Gość gość
a koszt pampersa i pranie i prasowanie takiej pieluchy z tetry jest praktycznie taki sam jak doliczysz proszki i plyny a czas,jak urodzisz pogadamy czy bedziesz wolala codziennie spedzic kilka godzin na wieszaniu,prasowaniu i skladaniu czy siedzeniu z dzieckiem nieraz sie zastanawiam dlaczego ludzie sa tacy ograniczeni ,najpierw poznaj potem sie dziw i krytykuj

Gość gość
ty wiecej swoimi pierdami zasmiecasz te srodowisko niz pieluchy pampers.

Gość gość
Mam 2 letnia corke wiec nie gadaj. i sa pieluchy ktorych sie nie prasuje i wlasnie takich uzywam. a ograniczony jest ten co nie dba o srodowisko!

Gość gość
A ty autorko dupkę podcierasz jednorazowym papierem toaletowym czy szmatką wielokrotnego użytku ?? A jak u ciebie z podpaskami , tamponami ?? Może zakładasz szmatki, które potem pierzesz ??

Gość gość
właśnie. dlaczegi używacie jednorazowych podpasek i zaśmiecacie środowisko?

Gość gość
ale jak się pierze pieluchy to zużywa sie dużo wody i używa sie proszków które tez szkodzą środowisku

Gość gość
Nie chce mi się babrać w kupie jak przy młodszym rodzeństwie lata temu.

Gość gość
Tak uzywam specjalnych podpasek wielorazowych. Uwazacie sie za takie madre a nawet nie znacie roznicy miedzy papierem toaletowym a pielucha. wiesz ile czasu rozkada sie papier a pielucha? POCZYTAJ SOBIE!! Przykro patrzec ze nie macie za grosz szacunku do planety na ktorej mieszkamy!!!

Gość gość
Proszki uzywasz non bio wiec nie sa jakies super toksyczne, a poza tym to idzie do oczyszczalni sciekow wiec szkodliwe substancje sa minimalizowane. A pieruchy niestety ale nie sa recyklingowane. polska jak zwykle 100 lat za murzynami. bo po co recykling? skoro mozna lazic po smieciach ?

Gość gość
A chusteczek do nosa to używasz materiałowych, czy papierowych? Wiesz ile lasu trzeba wyciąć żeby rocznie wyprodukować papier toaletowy, chusteczki do nosa, papier do drukarki? A te pieluchy to pierzesz w rzece czy w deszczówce? Bo rozumiem, że proszku (trucizna) i pralki (zużycie energii-globalne ocieplenie tec) nie używasz? Płynu do naczyń też nie uznajesz? A w czym myjesz dziecko? I gdzie? Kąpiesz je codziennie? Czy ekologicznie np. raz na tydzień w zimnej wodzie?

Gość gość
podpaski wielorazowe- nie wierzę. kiedyś kobiety używały szmatek które prały , bo nie było podpasek. Ale teraz ? coś takiego produkują ? Gdzie kupiłaś ? A może sama uszyłaś ?

Gość gość
Piszesz tak jakby tylko recykling był ekologiczny, a to tylko mała cząstka. Zrezygnuj z telefonu kom., komputera, drukarki, kosmetyków i elektryczności to pogadamy hipokrytko !

Gość gość
A ztymi wielorazowymi to co potem zrobisz jak małe przestanie w nie s r a ć? Sweterki uszyjesz? Czy sprzedasz używki ? : D Bo zdajesz sobie sprawę z tego ile one się będą rozkładały?

Gość gość
Kupilam przez internet Mieszkam w UK i tu sa popularne. 5 sztuk za 19 funtow. tej pani co pisze o praniu i myciu naczyn nawet nie odpisuje bo i tak nie potrafi czytac ze zrozumieniem. widac w pl jednorazowki tak jak w afryce to nowosc i nikt nie myslicie ze to dobre tylko staroswieckie:-\ zal ze polacy sa az tak zacofani

Gość gość
gość z 20: 37 to dobre, aż sie popłakałam ze śmiechu.

Gość gość
a co robisz z kondonami ?

Gość gość
Umiem czytać ze zrozumieniem. Drażni mnie hipokryzja! jak można tak wybiórczo traktować temat ekologii???! Albo się żyje ekologicznie, albo nie. To tak jakby założyć temat nad wyższością papieru z makulatury nad białym i pachnącym, a używać domestosa to mycia k i b l a : D

Gość gość
Widze ze musicie sie najpierw skapac w pieluchach aby cokolwiek zrozumiec. rozumiem ze pewnych rzeczy nie da sie zmienil i ze sa takie co niestety ale jestesmy zmuszeni do zanieczyszczen. ale jesli mozna choc troszke zadbac o srodowisko i nie dokladac mu az tak to czemu tego nie robic? Na wszystko machacie reka i macie wszystko w d***e

Gość gość
A czy zdajesz sobie sprawę z tego ile spalin wypierd z i a ł samochód kuriera w atmosferę zanim Ci te wielorazówki pod nos podwiózł??

Gość gość
Na pewne rzeczy nie mamy wplywu ale to nie znaczy ze mamy wszystko gdzies i parkujemy w planete ile wlezie!!

Gość gość
Znalazłam na necie podpaski wielorazowe, białe i różnokolorowe. Zaciekawiło mnie to . Tylko zastanawia mnie jedna rzecz, jak one wyglądają po kilku użyciach, bo nie oszukujmy się -plamy z krwi trudno doprać. I pierzesz je osobno, czy z normalnymi ciuchami ? W pralce czy ręcznie ? A jak z ich chłonnością. Sorry nie pytam złośliwie lecz z ciekawości, bo nie słyszałam nigdy o takich . O pieluchach wiem , i znam mamy które polecają.