Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wątek nieprowokacyjny o aborcji krzykaczkom wstęp wzbroniony

Polecane posty

Gość mogla sie nie p u sz czac
KAŻDA KOBIETA MOŻE STOSOWAĆ ANTYKONCEPCJĘ. Tylko trzeba myśleć. Jestem przeciw aborcji, bo to takie wygodne, po prostu sobie zresetuje swój błąd. Sorry ale niech urodzi i odda do adopcji. wiele par czeka na takiego malucha, a potem niech się wysterylizuje żeby nigdy więcej nie miała dzieci, albo niech nie daje d u py na prawo i lewo.

Gość gość
Nie, nie każda, np ja nie mogę, po każdych tabletkach, plastrach, zastrzykach mam silne reakcje immunologiczne. Mirena nie wchodzi w grę (zrosty po operacji). A facet może mieć uczulenie na kondomy. Sterylizacja w naszym kraju też nie jest zabroniona.

Gość gość
Może zresztą kobieta w danym momencie nie chciec/nie móc mieć dziecka, a potem sytuacja się zmienia i będzie najcudowniejsza matką

Uczulenie to on ma ale na lateks ewentualnie a nie ogólnie na prezerwatywy tabako :O Metody antykoncepcji są różne, można stosować np. prezerwatywy silikonowe zamiast lateksowych, kobiece kapturki, żele plemnikobójcze, metody npr, które są skuteczne - sama stosuję od 4 lat, bo miałam problemy z krzepliwością po tabsach. jet wiele metod anty. i owszem sterylizacja u nas nie jest legalna, ale w innych krajach owszem. poza tym wazektomię można zobic legalnie, tylko wtedy musialaby miec jednego partnera, a nie latac z d u p skiem

Gość gość
jeżeli dla Ciebie każda kobieta, która wpadła jest puszczalska to nie mamy o czym rozmawiać. Ja pisałam że usunęłam, zaszłam w ciążę z moim wtedy chłopakiem, teraz mężem, nigdy w "d**ą" nie latałam i nie uda Ci się mnie sprowokować. Śmieszą mnie laski dla których jest wszystko białe albo czarne, bo to dziecinne.

Gość gość
Z dupa nie latalas ale dupa myslalas.studia " lekarskie" a nie wie co to antykoncepcja? Litosci. Szukaj poklasku za twoje trafne decyzje zyciowe gdzie indziej.

studentka medycyny i zabezpieczyc sie nie potrafila? ciekawe jaki z ciebie lekarz, pewnie rownie dobry. a obecne chciane dzieci tez wyrzucisz na smietnik jak ktos ci zaproponuje kariere za granica ale bez dzieci? jasne zobisz sobie za kilka lat nastepne.

Gość gość
na 1 roku nie potrafiłam, a Ty przez internet umiesz ocenić umiejętności lekarskie ;) Muszę przyznać że masz niesamowity dar jakiś Ja nie szukam poklasku, w tamtych czasach to była norma, ginekologowi nawet płacić nie trzeba było. Teraz żyję dla dzieci, a nie kariery i to ta różnica. Mają dojrzałą matkę, a nie smarkulę, która nie odchodzi od książek

Gość gość
zresztą szkoda mi Ciebie skoro nie widzisz różnicy między zygotą/zarodkiem/płodem a rezolutnymi przedszkolakami. Aborcja nie powinna być środkiem antykoncepcyjnym, trzeba robić wszystko aby do niej nie dochodziło, happeningi "aborcja w wigilię" są żałosne, a poklask to złe słowo.

Gość gość
Nie rozumiem po co to wielkie oburzenie ze ktoś usuwa ciąże? Jeszcze 30 lat temu takich zabiegów robiono kilka tysięcy w ciągu tygodnia . Te kobiety które nie raz usunęły kilka razy zyja wśród nas i maja sie bardzo dobrze . Wiec już przestańcie histeryzować.

Gość gość
A dlaczego aborcja nie powinna być środkiem antykoncepcyjnym? Nie każdy jest katolikiem i wierzy, że od poczęcia jest człowiek. Powiększanie piersi jest gorsze niż aborcja. Aborcji nie ma się co bać, bo to nic złego.

Gość gość
trzeba było myslec zanim d**e nadstawiała skutkiem ubocznym bzykania jest ciążą zresztą ja jej rozliczac nie bede ale zdziwi sie kiedy ja rozlicza k****a sie na potege a potem gdzie wyrzucic ? p**de sobie wykroj i wyrzuc a nie dzieciaka moze wtedy nie bedzie p***a swedziec

Gość gość
Chodziło mi o to, że aborcja jest zabiegiem, którego jeśli można uniknąć, to zdecydowanie lepiej o to zadbać. Pozostawia nieraz poważne powikłania, bardzo rzadko, ale jednak na tyle często, że warto szukać alternatyw. Nie chodzi o światopogląd, tylko o kwestie zdrowotne

Gość gość
Podczas porodu może pęknąć zwieracz o***tu. Można po tym robić pod siebie. Nie ryzykujcie tylko po to żeby oddać dziecko innym. Cesarka też nie jest dobra. Koleżanka ma zrosty po cesarce i co jakiś czas mocne bóle brzucha. Nawet nie chcą jej przeciąć tych zrostów, bo mimo przecięcia mogą powstać następne.

Gość gość
JEZELI JEST NOWY CZŁOWIEK a juz jest to nie mozesz za niego decydowac nawet jesli nie umie mówic

Gość gość
Na pierwszym roku medycyny nie wiedzialas co to antykoncepcja ale co to seks wiedzialas, taka dorosla bylas.o jakich umiejetnosciach lekarskich mowisz? Ja mialam na mysli twoj wiek a nie sam fakt studiow. Wielka pani doktor, teraz bedzie prawic o zarodkach I plodach. Gdzie napisalam, ze nie odrozniam. Studia to ty aby na pewno skonczylas? Bo z czytaniem u ciebie kiepsko.

Gość gość
hehhe oj glupie baby jak wam tak zal dzieci to pakujcie manele i w*********ć do Afryki studnie budować , Tam codziennie dzieci umierają z braku wody a wy rozczulcie sie nad kilkutygodniowa ciąża.

Gość gość
"Jeszcze 30 lat temu takich zabiegów robiono kilka tysięcy w ciągu tygodnia ." Dokładnie tak. Szło się na dyżur wieczorem do ginekologa i bez żadnych problemów u katolików i ateistów zabieg był wykonywany. Przypominam wszystkim świętym, że jeszcze 20 lat temu skutki antykoncepcji były nieraz dramatyczne w skutkach, dawały duże powikłania, były trudno dostępne (albo niedostępne w ogóle), prezerwatywy często dziurawe ;). Żadnych kapturków, spiral ani nic z tych rzeczy. Czysta watykańska ruletka

Gość gość
Nie wierz ludziom, którzy piszą, że poród jest bardziej zdrowy dla kobiety niż aborcja, bo jest to kłamstwo. Jak się nie chce dziecka to aborcja jest lepsza dla zdrowia i mniej obciążająca. Jeśli dziecko nie wynagrodzi to nie warto przechodzić przez ciążę i poród.

Gość gość
to oddaj polowe wyplaty na głodne dzieci czego żresz -odmów sobie - jednego nakrmisz nie chcesz ciąży nie bzykaj sie PROSTE

Gość gość
Nie trzeba skonczyć studiów, ani nawet często liceum (teraz nawet gimnazjum) żeby wiedzieć co to seks ;) I nawet jeśli się zna konsekwencje, cóż, współczuję jeśli nie wiesz o czym mówię ;D

Gość gość
jest tyle metod anty a jesli niestety one zawodza - a maja takie prawo musisz byc swiadoma skutków

Gość gość
"nie chcesz ciąży nie bzykaj sie" Ale zacofanie. Wyraźnie pisze, że temat jest założony dla innych osób niż ty. Znajdź sobie temat w którym piszą przeciwniczki aborcji i tam pisz.

Gość nonononono
Ja mam jedno dziecko ale gdybym teraz zaszla w ciąze to wiem ze usunę . Nie kazda kobieta czuje sie dobrze w roli matki.

Gość gość
nie no jasne -przeciwniczka - jasne ! jak juz pisałm czemu sobie piczy nie wytnie i ywrzuci tylko cos co w niej rosnie by życ ?

Gość gość
Jakie konsekwencje? Konsekwencji seksu nie będzie. To nie HIV tylko ciąża, którą można usunąć żeby dłużej nie ciążyła.

Gość gość
Jestem 7 miesięcy po cc, jakoś trzecia miesiączka spóźniała mi się z tydzień, czekając na wynik testu wspólnie stwierdziliśmy, że jeżeli jestem w ciąży to usunę ją.

Gość gość
nononono no tak samopoczucie NAJWAZNIEJSZE a pewnie pierwsza stoi w kosciele , slub w białej sukience i dziecko ochrzczone etc

Gość gość
gość Jakie konsekwencje? Konsekwencji seksu nie będzie. To nie HIV tylko ciąża, którą można usunąć żeby dłużej nie ciążyła. szkoda ze ciebie mnatka do kanalizacji nie wyrzuciła byłobyn wiecej swiezego powietrza poziom 5 latka

Gość gość
Jeśli jesteś tak krótko po cesarce to ciąża jest zagrożeniem dla twojego zdrowia i życia. Macica długo się goi i po tak krótkim czasie nie ma co ryzykować.