Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wątek nieprowokacyjny o aborcji krzykaczkom wstęp wzbroniony

Polecane posty

Gość gość
Ale ta zygota nie będzie zygotą przez 9 miesięcy!!! Dlatego już od pierwszej sekundy zygota jest człowiekiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
to niech ten "człowiek" żyje z dala od mojej macicy i bedzie ok

Gość gość
to ty też kiedyś byłaś pasożytem w takim razie

Gość gość
niech żyje z dala od macicy? trzeba w takim razie nie uprawiać seksu lub zabezpieczać się

Gość gość
Ja mam kochającą mamę -byłam chcianym, kochanym dzieckiem -a że ja nie chcę to moja sprawa

Gość gość
krzykaczki miały tu nie wjeżdżać

Gość gość
A właśnie, że zdecyduję. Bóg odbiera życie, ludzie są śmiertelni to i człowiek może je odbierać. Mnie też kiedyś czeka śmierć. Płodów mi nie szkoda. Trafiają najszybszą drogą do waszego Pana Boga, a tak musiałby czekać na niebo wiele lat. Krzywda im się nie dzieje. Wprost przeciwnie. Trafiają do lepszego świata, więc mi ich nie żal.

Gość gość
Własnie ? Wejdźcie sobie na forum o wychowaniu dzieci czy jakieś tam - tam się dla Was tematy.

Gość gość
A co???? Zabronisz mi???? Usuniesz mnie????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! Będę krzyczeć, ile chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ja też jestem za aborcją farmakologiczną we wczesnej ciąży. Na tym etapie są to jedynie komórki, a nie organizm, nic nie czuje. Oczywiście najlepiej jest się zabezpieczać, ale jak wiadomo nie ma stuprocentowo skutecznego środka. Dla tych co napiszą dlaczego Ciebie matka nie wyskrobała- wiele razy żałowałam, że tak się nie stało. Byłam dzieckiem panny, co 30 lat temu, w dodatku na wsi kwalifikowało mnie do najgorszej kategorii ludzkości, co przeżyłam w szkole - nikomu nie życzę. Wiele razy żałowałam, że się w ogóle urodziłam, jednak byłam (i jestem) zbyt tchórzliwa, aby się zabić. Poza tym mam świadomość, że matka zmarnowała sobie życie przeze mnie, nigdy nie wyszła za mąż i do dziś jest sama, zaharowana i zgorzkniała. Dlatego uważam, że nie należy rodzić za wszelką cenę. Kolejna sprawa, seks nie jest jedynie dla prokreacji, także wyzywanie kogoś od k***w, albo rzucanie tekstami typu "dawanie d**y" albo szorowanie na kiju" itp. jest głupie, dziecinne, zacofane. Jak mniemam wszystkie to piszące są dziewicami i brzydzą się "dawanie d**y". Niestety wiele kobiet pod naciskiem społeczeństwa lub na skutek braku odpowiednich informacji, rodzi te dzieci niechciane i w najlepszym razie są nieszczęśliwe, w najgorszym- mordują potomstwo, gdyż nie czują z nimi więzi, a pomocy nie mają znikąd, bo jak wiadomo kobieta ma urodzić, a jak już wyjdzie ze szpitala, to jest pozostawiona samej sobie i nikogo nie obchodzi co się z nią i tym dzieckiem dzieje. Gdyby taka matka Madzi zrobiła aborcję farmakologiczną, nie byłoby tragedii, a tak dziecko się urodziło i co mu z tego życia przyszło? Tylko cierpienie. Podobnie wiele innych dzieci, a są to tragedie coraz częstsze i będzie niestety jeszcze gorzej.

Gość gość
gość Ale ta zygota nie będzie zygotą przez 9 miesięcy!!! Dlatego już od pierwszej sekundy zygota jest człowiekiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Właśnie nie będzie zygotą, bo wykształci się z niej człowiek, dlatego nie namawiamy do usuwania w 6 czy 9 miesiącu, ale na początku, ZANIM ten organizm się wykształci.

Gość gość
A Kościół też sam sobie przeczy, niby człowiek od poczęcia, a dlaczego nie można zrobić pochówku płodom z poronienia? Niejedni chcą rodzice, a księża się nie zgadzają, bo SIĘ NIE URODZIŁO. Hipokryzja w czystej postaci.

Gość oqrwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
"Może wy wolałybyście być usunięte. ALE JA NIE!!! Nie chcesz żyć? - TWOJA DECYZJA! Ale nie decyduj ZA DRUGIEGO CZŁOWIEKA!" taaaa jasna chciałabyś być bita i,przypalana papierosem itd Poczytaj sobie IDIOTKO tematy w ktorych pisza dzieci bite ,gwałcone i nie kochane . Każde z nich pisze ze wolaloby sie nie urodzić niz jeszcze raz przechodzić przez takie pieklo jakie zgotowali im rodzice. Większość tych ludzi powiesza sie bo nie nadają sie do normalnego zycia .

Gość gość
ALE NIE KAŻDY WOLAŁBY BYĆ USUNIĘTY! Nie rozumiesz tego???????? Jesteś tak ograniczona??? Nie każdy!!!!

Gość gość
gość ALE NIE KAŻDY WOLAŁBY BYĆ USUNIĘTY! Nie rozumiesz tego???????? Jesteś tak ograniczona??? Nie każdy!!!! Tak samo jak nie każda kobieta chce rodzić.

"ALE NIE KAŻDY WOLAŁBY BYĆ USUNIĘTY! Nie rozumiesz tego???????? Jesteś tak ograniczona??? Nie każdy!!!!" Tak bo napewno niemowlak rzucany o ścine marzył o takim zyciu . DLa niego lepiej jakby sie nie urodzil .

Gość gość
Dla mnie ktoś, kto usuwa zygotę jest tak samo winny, jak ktoś, kto morduje dziecko urodzone. Jedno i to samo. I nikt mnie nie przekona! Ale... pomodlę się za te, które usuwają ciąże i pomodlę się za te biedne dzieci. :-( niech Bóg ma je w swojej opiece.

Gość gość
Natasza Wojtczak w uzasadnieniu umorzenia sprawy napisała, że prawo karne nie zawiera definicji pojęcia „człowiek”. Odwołała się do dwóch orzeczeń Sądu Najwyższego, w których stwierdzono, że ochronie z art. 160 kk podlega życie człowieka od chwili rozpoczęcia porodu. Tymczasem w tej sprawie biegli nie potrafili wykazać, w którym momencie nastąpił zgon dziecka: jeszcze przed porodem czy w jego trakcie. Wnioski prokuratury: nie wiadomo, czy dziecko księdza w sensie prawnym można uznać za człowieka. Nie wiadomo czy podlegało ochronie przewidzianej w art. 160 kodeksu karnego. Efekt: prokurator umorzyła sprawę wobec braku danych dostatecznie uzasadniających popełnienie przestępstwa.

Gość gość
ja nie chce i w przypadku ciazy usune, bo dzieci nienawidze

Gość gość
Że to nie jest człowiek tak się właśnie bronił ksiądz, który do porodu nie wezwał karetki. I taka jest prawda w świetle obecnego prawa, że nie jest to człowiek.

Gość gość
"Tak bo napewno niemowlak rzucany o ścine marzył o takim zyciu . DLa niego lepiej jakby sie nie urodzil ." Nie każdy niemowlak jest rzucany o ścianę. Są dzieci adoptowane i kochane. Dzieci, którym dano szansę a nie zamordowano. Nigdy nie słyszałaś o tym,ograniczona istoto???

" Dla mnie ktoś, kto usuwa zygotę jest tak samo winny, jak ktoś, kto morduje dziecko urodzone. Jedno i to samo. I nikt mnie nie przekona!" Bicie dziecka i robienie mu krzywdy ktora doprowadza do śmierci a usuniecie wczesnej ciazy to jest dla ciebie to samo ? To chyba masz coś z głowa.

Gość gość
Ksiądz się zawsze wywinie. Księża tylko na pokaz są przeciwni aborcji.

Gość gość
won od mojej macicy

Czy ty nie umiesz czytac ? Pisze ze jak ktos ma wyzywać sie na dziecku i robić mu krzywdę to lepiej niech usunie ciąże bo to jest mniejsze zlo. Malo takich przypadków w ostanim czasie ?

Gość gość
Owszem, może mam coś z głową, bo nigdy nie zamordowałabym dziecka ani w moim brzuchu ani już urodzonego. Jeśli wg Ciebie to znaczy, że "mam coś z głową", to się zgadzam.

Gość gość
Płód to jeszcze nie dziecko.

Gość gość
Ten organizm ma bijace serce juz w 8 tygodniu a wiec ZYJE. Nie wiedzialas tez usuwa sie plody juz dosc rozwiniete (cwiartuje sie je)?? Z tym tez jestes ok? Jestes ok z tym ze doslownie wyskrobuje sie DZIECKO z ciala pustaka ktory zafundowal sobie aborcje? Naprawde ciebie to nie rusza? Nie rusza cie to ze odcina sie rece, nogi, glowe i miazdzy korpus? Az tak jestes nieczula i zapatrzona w siebie i swoje widzimisie ze nie potrafisz zrozumiec ze aborcja to jest p***********e morderstwo niewinnej istoty? Rzygac mi sie chce jak czytam opinie zadufanych okrutnych i psychicznie chorych ludzi ktorzy pisza " moja macica moja sprawa" albo " niech pasozyt rosnie poza moim brzuchem". Nie chcecie "pasozyta" w sobie to nie rozkladajcie kopyt na prawo i lewo stukniete kretynskie scierrrwa!!!!

Gość gość
przecież te zdjęcia rozrywanych płodów z zaawansowanych ciąż to skutki poronień i urodzeń martwych, które się dosłownie wyciąga rozrywając z kobiety, a Wy łykacie wszystko jak pelikany żabę ;)