Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wątek nieprowokacyjny o aborcji krzykaczkom wstęp wzbroniony

Polecane posty

Gość gość
29.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Jestem 7 miesięcy po cc, jakoś trzecia miesiączka spóźniała mi się z tydzień, czekając na wynik testu wspólnie stwierdziliśmy, że jeżeli jestem w ciąży to usunę ją. i tak pewnie nie odpowiessz zale zapytam : jestes katoliczka ? koscioł ,slub ,chrzest itd ?

Gość gość
ciaza po 7 mcach cc owszem zagrozenie ale powód by zabijac własne dziecko ?

Gość gość
Właśnie dlatego stwierdziliśmy, że gdybym była w ciąży usunęłabym ją. Na szczęście w ciąży nie byłam, od miesiąca mam założoną mirenę, a w dni płodne dodatkowo zabezpieczamy się prezerwatywą.

Gość nonononono
U mnie maz myśli o wazaktomi. Nie chce miec wiecej dzieci.

Gość gość
Czy wy umiecie czytać? Teraz jestem 7 miesięcy po cc, wtedy byłam 3 i nie byłam w ciąży (na szczęście). Ale gdybym była bez wahania usunęłabym ją.

Gość gość
"szkoda ze ciebie mnatka do kanalizacji nie wyrzuciła byłobyn wiecej swiezego powietrza poziom 5 latka" Na pewno nie byłoby mi żal z tego powodu, bo po prostu by mnie nie było. Nie wiem za to jak mogą patrzeć w lustro dzieci, które zniszczyły swoim matkom życie, albo nawet odebrały życie, jak w przypadku kobiety, która czekała z leczeniem, bo zaszła w ciążę i odmówiła aborcji. Kiedyś jej inne dziec***owiedzą "może jakby nie ty to twoja matka by żyła, może by ją wyleczyli". Tym bardziej, że wszędzie o tym mówią i wiadomo kto ma na sumieniu tę kobietę. To dziecko rosnące w niej zabrało jej szansę na życie.

Gość gość
Katolki wreszcie muszą zrozumieć, że seks ludzie uprawiają dla przyjemności, a nie tylko w celu prokreacji. Nazywanie seksu dawaniem dupska jest tak żałosne, jak autorki tego typu stwierdzeń

Gość gość
Ja jakoś mam 21letnia córkę i stosowałam spiralę przed jej urodzeniem. Cud? Nie po prostu zwykła świadomość. Kiedyś aborcja była bardzo popularna,ale właśnie w takim dość szemranym towarzystwie łatwych panienek co to z brzuchem zostać nie chciały. Lekarka i nie wie jak się zabezpieczyć? A na studia medyczne to przypadkiem nie trzeba było biologii zdawać? Aborcja to super sprawa dla zwykłych k u r e w e k. Idealne wręcz rozwiązanie.

Gość gość
stwierdzam wypowiadajace sie to małolaty max 22 lata , wyksztalcenie gimnazjalne katoliczki nie majace zupelnie rozumu ewntualnie połowa mózgu ---------------------- jak mozna byc tak tępym jak wy BAY

Gość gość
Łeee tam aborcja byla jest i bedzie wiec nie po sie tak szarpac. W sumie to lepiej jak usunie ciaze niz jak ma znęcać sie nad dzieckiem .

Gość gość
20 lat temu to nie k***wki usuwały ciążę tylko większość kobiet, jak leci, młode, stare, ze wsi, z miasta, wykształcone, niewykształcone, na studiach medycznych, prawniczych, humanistycznych, z polibudy. Nikt nie mówił o żadnych syndromach poaborcyjnych, zabieg trwał krótko, było łatwo go załatwić, za darmo właściwie. To 21 wiek zdemonizował aborcję.

Gość gość
Prawda jest taka, że po porodzie częściej występuje depresja poporodowa niż po aborcji jakiś syndrom.

Gość gość
Dodam jeszcze że antykoncepcja nie tylko była dostępna dla nielicznych, edukacji seksualnej nie było WCALE. Żadnej, wiedza opierała się na gusłach, szczęściu i strzępkach informacji uzyskanych od koleżanek.

Gość gość
O jakiej antykoncepcji piszesz? Antykoncepcja hormonalna tamtych czasów była bardziej szkodliwa niż sama aborcja.

Gość gość
zdecydowanie, brać wtedy hormony? samobójstwo, 20-letnie kobiety umierały po tym na zatory. Ale nawet taka antykoncepcja była trudno osiągalna

Gość gość
jasne, ze lepiej usunąć niż urodzić i oddać. Jak nie chce rodzić nie musi. ja bym nie urodziła- po co hodowac dziecko które się zostawia na pastwę losu? Nie mówiąc o tym jak oddasz jak sumienie zeżre i środowisko- wyjedż z tego kraju i tyle

Gość gość
jeżeli się okaże, że jestem w ciąży (będę test dopiero robić) to również zdecyduje się na usunięcie. Ps. jestem mężatką, więc "d**y" nie daję i stosuję antyk(tabletki). Pozdrawiam

Gość gość
i ja pozdrawiam, mężatka- z własnej woli bezdzietna:) jak mi się zachce to urodze teraz NIE, staram się nie wpaść ale jakby tabsy zawiodły to...

Gość gość
znam chyba z 6 kobiet- tych, które się przyznają do aborcji i zadna nie ma wyrzutów sumienia- żadna! Dla każdej była to trudna decyzja, ale ich zdaniem niezbędna i z perspektywy czasu widac, ze miały rację

Gość gość
w temacie jest npisne krzykaczom wstep wzbroniony, nie dosc ze ''krzycza'' to i czytac ze zrozumieniem nie potrafia, swietojebliwe idotki.. zeby nie bylo mam 3 latke i jestem w 25 tyg. ale cos mnie obchodzi los jakiejs obcej baby i jej ciazy?? pomagac jej nie pomoge bo jak?? dziecka nie wezme, nie bede jej wspierac, autorka zadala proste pytanie, ale jak widac psychiczne wariatki maja to do siebie ze nie umieja myslec w ''prawo czy lewo'' wszystko jest proste..

Gość gość
Autorko chcesz miec dobra opieke?? Wal sie a dziecko to co ma byc "dobrze" usuniete? Kazda "kobieta" ktora przerywa ciaze powinna miec zabieg robiony w piwnicy, na smietniku, w chlewie a po kopa w d**e i do domu. ZADNA dobra opieka wam sie nie nalezy. Jestescie zerem i tak powinnyscie byc traktowane

Gość gość
zawsze znajdą się idiotki zabraniające kobiecie wyboru. To chore.

Gość gość
Wybór ma skoro nie chce dzieci to niech się nie bzyka .

Gość gość
Tekst o nie bzykaniu jest głupi.

Gość gość
Dlaczego glupi. Jak nie czujesz sie na silach byc matka to nie rozkladaj nog przy kazdej okazji. Jest to najlepsza metoda antykoncepcyjna. Jesli jednak pipocha tak swedzi ze juz musisz sie podrapac to licz sie z tym ze mozna zajsc w ciaze i wtedy stan na wysokosci zadania i albo wychowaj allbo oddaj do adopcji gdzie maluch bedzie mial szanse na normalnych kochajacych rodzicow proste. Osoby ktore decyduja sie na aborcje sa samolubne i za nic maja zycie innych.

Gość gość
Ale po kiego dyskutujecie z tymi pozbawionymi rozumu dewotami? Ona Cię osądzi, wyda wyrok i tyle. Dla niej jest wszystko proste, jasne i klarowne nie ma uchybień, a jak są to zaraz się okażesz skrajnie nieodpowiedzialnym mordercą :D Ja usuwałam farmakologicznie w 8 tygodniu i nie widzę potrzeby aby wyjeżdżać za granicę na zabieg w tak wczesnej ciąży, bo i tak usuną w ten sam sposób, który mogę wykonać sama.

Gość gość
dokładnie po co się rochała :( a teraz suka skrobać się chcę po fakcie a tego dzieciaka w brzuchu się pytała ono ma wybór nie tylko matkę k***ę baby o czym wy tu piszecie POPIERACIE MASOWE LUDOBUJSTWO co to ma do wyboru wyjątkiem są kobiety ZGWAŁCONE i tyle

Gość gość
Tak a propos wyborów :D to przestańcie być takimi hipokrytkami, które stoją za głosem i prawem nienarodzonych, bo nie potraficie zrozumieć i uszanować zdania narodzonych dzieci...

Gość gość
dokładnie po co się rochała smutas.gif a teraz suka skrobać się chcę po fakcie a tego dzieciaka w brzuchu się pytała ono ma wybór nie tylko matkę k***ę baby o czym wy tu piszecie POPIERACIE MASOWE LUDOBUJSTWO co to ma do wyboru wyjątkiem są kobiety ZGWAŁCONE i tyle ----------------------------------------------------------------------------------- Ja go nie chciałam więc niech spada z MOJEGO organizmu! Niech się rozwija po za moim organizmem! Nie da się? To wywalić pasożyta

Gość gość
to po co się rochałaś no chyba że taka praca K***ą jesteś ?