Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akluna

dla tych co waza ponad 100kg ZMIENIC ZLE NAWYKI ZYWIENIOWE

Polecane posty

Amla super wynik!!! Rozumiem ze odzywiasz sie zdrowo i nie stosujesz drakonskich diet! Kluczem do sukcesu jest trwala zmiana nawykow zywieniowych. A nie, ze po diecie powracamy do starych... X Ula, na jakiejs stronie wyczytalam brutalna wypowiedz, ze jesli stac bylo nas na obzarstwo i kupowanie smieci, lepiej te same pieniadze poswiecic na mniejsze ale zdrowsze posilki. Mysle ze powinno to byc naszym przewodnikiem w robieniu zakupow. Lepiej np. kupic puche naturalnego jogurtu i rozlozyc go na 5 porcji, aniEli kupowac slodzone mniejsze kubki. Pomysl o tym. Bedac na ostatnich zakupach tez robilam takie analizy ;) ucze dokonywac wyborow. X Leggaly mam nadzieje ze masz dobre wytlumaczenie ze ciebie dzis nie ma!

Gość gość
zgadzam się z Tobą i to wprowadzam w życie zjadłam jabłko starte na tarce i dwie łyżki otrąb owsianych widzę że tu musztra i trzeba tłumaczyć się z nieobecności ha ha

hej, ja wporwadzam swoja diete, taka jakby bialkowa , ale zmodyfikowana. produkty, ktore wywalilam to chleb, smieci typu chipsy, slodycze procz raz na jakis czas prawdziwej czekolady. Jem: mieso, ryby, jajka, nabial (raczej malo i co kilka dni) wszystkie warzywa, owoce z umiarem, ale jem, bo lubie. Oprocz tego oliwe, maslo, orzechy, nasiona, kasze wszelkie, platki owsiane, czasem ryz, makaron razowy. Kombinuje gl. produkty bialkowe z niewielka iloscia zdrowej kaszy czy ziemniaka, do tego warzywka wszelkie. W sumie jem 4 razy dziennie i w koncu poczulam roznice miedzy odzywianiem swojego ciala i posiadaniem energii a napychaniem sie s**tem dla zaspokojenia glodu emocjonalnego czy stlumienia problemow i czuciem sie jak wrak na kanapie czy bezwartosciowy smiec :-( Do tego cwicze na silowni i joge uprawiam z plyty.

MamaFit witamy! Nie liczymy kalorii ale dokonujemy madrych wyborow co jakosc***ozywienia i wielkoac***orcji X Ula tak wlasnie! I melduj czy bylas grzeczna!

Gość gość
0,70kg mniej postawiła cel 122 na koniec stycznia

Ula czyli widze w twoich planach jest 1kg tygodniowo. Czyli w sumie podobnie jak ja :) Czy ktoras z was sie orientuje kidy nastepuje okres, kiedy waga stoi w muejscu? Ile to zazwyczaj trwa?

Gość gość
atam u nas nie będzie żadnych przestojów

Ula ;) Podsumowanie mojego dnia: Twarozek z rzodkiewka i szczypiorkiem, 2 male kromki mojego chleba z salatka ( jarmuz, zurawina, orzech wloski, simie lniane, marchew i troche oliwy z oliwek), zupa z kwasnej kapusty (z brkulami, fasolka, kalafiorem, kasza jaglana), grejfrut, kiwi, jablko

Zaraz się melduję, wczoraj byłam cały dzień w rozjazdach i nie miałam czasu na pisanie, wyjechaliśmy wcześnie, wróciliśmy bardzo późno i nie było czasu na komp :)

dzisiaj starałam się ułożyć w miarę dobry jadłospis, nie wiem jak mi to wyszło ale mam nadzieję, że nie będzie on taki zły, myślałam nad tym co będę jeść fakt niby jestem stara dupa a nie znam podstawowych zasad właściwego odżywiania, wiedzą pokonują mnie 17 i 19 - latki mój dzisiejszy plan śniadanie chudy twarożek z 2 dwoma łyżkami jogurtu i odrobiną kakao przekąska duży kubek aromatycznego wywaru z buraków z dużą ilością ziół i czosnku obiad duszona pierś z kurczaka w sosie jogurtowo -grzybowym z pietruszką i ciemnym ryżem kolacja omlet z dwóch jajek i połówka grejpfruta oczywiście do tego spora ilość wody , i herbatek owocowych bez cukru dziś piękny dzień wiosenny pogodny ;) więc planuję długi spacer może z kijkami , i ćwiczenia w domu też mam orbitrek i sporo różnych ciężarków :) mam nadzieję, że zajrzę wieczorem trzymajcie się kobietki, zwłaszcza trzymajcie w ryzach :) byle dalej do przodu ;)

Gość amla amla
bardzo fajny jadłospis:)

Dzien Doberek wszystkim! Kolejny tydzien naszych zmagan o zdrowy styl zycia! Ktos sie obudzil z dobrym humorkiem ;) Leggaly Blonde calosc wydaje mi sie super. Mam tylko pytanie do do barszczu. Gotowalas go? Amla a Ty mija driva jak sie dzis masz? A gdzie sie podziewa nasz gosc?

Moje dzisiejsze menu: twarozek ze szczypiorkiem i rzodkiewka plys kromka mojego chleba, zupa warzywna, 2 kromki mojego chleba, jedna z serem, druga z szynka i awokado, jogurt oraz grejfrut

Wyglada na to ze bede tu walczyc w samotnosci! Ale nie poddam sie! Moj maz nakupowal ciastek, orzeszkow, chipsow i roznego rodzaju mieszanek i wieczorami sie zajada :/ ale nic, daje rade i albo wychodze z pokoju, albo sacze herbatke, albo zgladam tutaj :) zeby nie braklo mi sil!!!,

Gość nicknicknick
nie poddawaj sie, ja czytam i czerpie inspiracje. Do zrzucenia mam mniej, bo ok. 7 kilo ale te zdrowe nawyki bardzo by mi sie przydaly :) staram sie wyrzucic z menu slodycze i inne badziewia. Strasznie mi z tym ciezko. pozdrawiam, pisz dalej! powodzenia dziewczyny!

Nick dziekuje za slowa otuchy. Oj sa chwile zwatpienia ale trzymam sie! Ciezko po latach zaniedban porzucic zle nawyki! Podsumowanie dzisiejszego menu: twarozek ze szczypiorkiem, rzodkiewka i awokado, kromka mojego chleba, zupa warzywna, salatka (salata, orzech, siemie lniane, marchew), 2 kromki mojego chleba, jedna z zoltym serem, druga z szynka, szklanka zsiadlego mleka, 1 ziemniak, jablko

Gość gość
ja też jestem! Akluna, działaj, schudniesz! w miarę możliwosci wpadnę i sprawdzę, co się dzieje. pa!

Gość Marek39
W końcu po 3 miesiącach udało mi się złamać 20 kg w dół! ale mimo wszystko zostało jeszcze z 15 do zrzucenia. Nie stosowałem diet, a jedynie regularniej się odżywiałem, do tego rower 2-3 razy w tygodniu, dodatkowo jeszcze stosowałem afrykańskie mango, które zakupiłem ze strony http://7minut-treningu.pl połączenie tego wszystkie pozwoliło mi schudnąć, bez większego wysiłku. Pytanie teraz czy dalsze odchudzanie będzie tak przyjemne ...

Gosc nareszcie czuje ze nie pisze do sciany! X Marek 20kg w 3 miesiace to doskonaly wynik! Zwlaszcza ze nie stosujesz glupich diet :) Mezczyznom zawsze latwiej ;)

Podsumowanie mojego dnia: Jedno jajko, plasterek zoltego sera, 3 kromki mojego chleba, salata (salata, orzechy, awokado, zurawina, marchew), jogurt, szkl kwasnego mleka, 2 jablka i zupa warzywna

Ale sie ciesze ze nie ma tu grubasow powyzej setki; tylko ja jedna sie ostalam ;) Ale juz za pare tygodni i ja pokonam te magiczna liczbe! Do dziela! Kolejny dzien walki przede mna!!

Gość Ze 101 na  84
a dziś na wadze 87!!! :( ratunku co się dzieje?! nie jestem przed @!!! :(((((

Moze ostatnio jadlas wiecej slonego i woda zatrzymuje sie w organizmie?

Gość gość
nie, ale jadłam ostatnio dużo mięsa... czy to może być od tego?

Gość gość
Zalezy pewnie jakiego...

Gość gość
jakieś wędliny głównie

Gość gość
Wedliny maja mnostwo soli w sobie, plus chemia... Najwieksze badziedostwo

Gość gość
Akluna, jesli bedziesz konsekwentna, to schudniesz, bądz tego pewna. Ale z innej beczki. Czemu kolezance, ktora wazy 87 kg sugerujesz, ze moze od soli zatrzymała jej sie woda? Po co to? Kolezanka sobie tyle tłuszczu wyhodowała i nie zwalajmy tego na wodę. bądzmy ludzmi odpowiedzialnymi, a nie dziecmi. Nie ma sensu niby polepszanie komus humoru, bo mu niby woda zatrzymała sie od soli. to do niczego nie prowadzi. A czy gdybys ty poskarzyła sie komus, ze wazysz xxx kg i ten powiedziałby ci, ze to sol zatrzymała wode, to byłabys zadowolona? Czy aby na pewno? Po co bagatelizowac otyłosc? Trzeba przyznac przed soba, ze to tłuszcz i go zbic, a nie snuc bajki o soli i wodzie.