Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akluna

dla tych co waza ponad 100kg ZMIENIC ZLE NAWYKI ZYWIENIOWE

Polecane posty

Witam wszystkich! Nowy Rok i nowe postanowienia! Leggaly Blonde, jak masz na imie w ogole? Gosc, a ty? Ula dzis cicho siedzi, pewnie odsypia nocne szalenstwo :) Wczoraj ugotowalam gar zupy, wrzucilam w niego: kwasna kapuste, suszone grzybki, troche kaszy jeczmiennej, a po pol godzinie dorzucilam wszystko co mialam: marchew, pietruszke, seler, brokuly, kalafior, cebule, zielona fasolke, nawet cukinie :) Przyprawilam ziolami i dodalam troche koncentratu pomidorowego. Takze mysle ze dzis bede sie katowac ta zupa :) Jakis czas temu upieklam takze chleb. Jesli ktos bylby zainteresowany, podam szczegoly. Sa tam ziarnka dyni, slonecznika, otreby, platki owsiane, rodzynki/zurawina, i inne dobrocie :) Zmodyfikowalam troche przepis i zamiast maki pszennej daje graham i ciemna make.

Gość gość
ja poprosze o przepis na chlebek i dziekuje

a co do rad 'goscia' to moze i sa trafne, ale sek w tym ze ile razy bedziesz zastepowac kazde mieso drobiowym? Ile razy bedziesz zastepowac banana grajfrutem? Jedzmy w miare wszystko, ograniczmy slodkosc****ilnujmy porcje i zyjmy!

100g kostka drozdzy 1 lyzka cukru 1 szklanka mleka 1 kg maki pszennej (zastapilam ja grahamem i ciemna maka) 3 szkl otrab 20 dkg slonecznika 20 dkg dyni 20 dkg siemia lnianego 3 lyzki platkow owsianych 3 lyzki majeranku 2 lyzki masla 5 szkl cieplej wody sol, pieprz ja dodaje jeszcze garsc rodzynek i zurawiny, troche rozkruszonych wloskich orzechow i kminku bo lubie. mleko + cukier podgrzewamy i dodajemy rozkruszone drozdze. odstawiamy do wyrosniecia do duzej miski wsypujemy make, otreby, ziarna, przyprawy, wszystko jak jak lec***** wymieszaniu tych suchosci dodajemy stopniowo wode. A na koniec wyrosniete mleko z drozdzami. formy smarujemy maslem, wlewamy mase nie wiecej niz do polowy. Odstawiam na 0.5-1 godz do wyrosniecia. piekarnik 200 stopni na 1.5 godz chleb pyszny, bardzo wypelniajacy i zdrowy. Rewelacja jak sie go przypiecze z odrobinka masla :)

ahh chlebka wychodzi 2-3 bochenki (w zaleznosci od form) i mozna je spokojnie mrozic :)

Gość gość
Brzmi pysznie. ;)

coz za cisza... az mnie cieszy, ze nie ma ludzi z waga powyzej 100kg! :)

gość dziękuję za uwagi, wezmę je sobie do serca i postaram się lepiej komponować dzienny jadłospis, problem w tym, że nie zawsze mam w lodówce potrzebne dietetyczne produkty, no i fakt nie można też cały czas jeść jednego gatunku mięsa czy określonych owoców, staram się za to aby te cztery posiłki nie były zbyt duże i chciałabym całkowicie wyeliminować słodycze i podjadanie między posiłkami ... dzięki Akluna za przepis na chlebek, jeśli masz jeszcze jakieś inne fajne przepisy to oczywiście się podziel, może któryś z nich wypróbuje, akurat chleba własnoręcznie pieczonego jeszcze nie miałam okazji robić - kilka razy miałam ochotę spróbować ale wydaje mi się to mega trudne, a pewnie tak nie jest :) co do wczorajszego dnia upłynął mi całkiem dobrze, no może tylko za mało ćwiczyłam dziś ruszam do dalszego boju, zaraz napiszę co i jak w temacie :)

Plan co do posiłków na dziś śniadanie płatki kukurydziane z chudym mlekiem, jabłko zielone przekąska szklanka soku pomidorowego obiad gotowane na parze cząstki kalafiora i brokuła oraz 3 pyzy ziemniaczane kolacja 2 kanapki ze serem białym i pomidorem dużo, dużo płynów oraz aktywność fizyczna :) meldujcie się dziewczyny Ulka, Akluna co u Was?

Gość gość
Nie polecam diety Dukana ,może i sie trochę schudnie ale cholesterol rośnie w zawrotnym tępie ,5posiłków ,niewielkie ilości ,dużo warzyw ,płatki owsiane zwykłe na śniadanie ugotowane na niewielkiej ilości wody,gotować około 5 min jak woda prawie się wygotuje dodać mleka 2% lub 1,5% ,zagotować ,super sprawa na jelita i wypróżnianie ,polecam.

Leggaly Blonde dieta wyglada wysmienicie! Napotykasz na jakies slabosci? Ja zauwazylam ze musze sie zmusic do czestszego picia wody. Nigdy nie lubilam zbytnio pic, a tu nagle trzeba tego pilnowac.

Witam - Akluna nie jest mi łatwo, ale wiem że muszę schudnąć i nie ma bata, w marcu wracam do pracy i do tego czasu muszę ważyć jakieś 90 kg, takiej grubej mnie nikt do pracy nie przyjmie i jestem tego pewna, jeden sezon pracowałam właśnie z taką otyłą koleżanką i wprost jej powiedziano, że jest za gruba !!! ja jeszcze w październiku ubiegłego roku ważyłam 95 i niestety od tamtej pory w parę miesięcy przytyłam 15 - leki jak mówiłam bardzo napędzają mi apetyt, staram się z całych sił nad tym panować, a gdy myślę o jedzeniu ubieram buty i wychodzę na spacer.... poza tym przy takiej wadze mam niską samoocenę i czuję się podle, no i w pracy obowiązuje mnie specjalny strój, w który póki co się nie mieszczę !!!

Gość gość
ja zmieniłam dietę, ale waga stoi w miejscu. widziałam dzisiaj ranking środków wspomagających odchudzanie rankingtableteknaodchudzanie(kropka)pl i zastanawiam się na preparatem z pierwszego miejsca. jest na bazie jagody, więc myślę, że nie będzie szkodził dla organizmu. czytałam też na forach i wypowiadają się o nim pozytywnie.

Plan żywieniowy na dziś śniadanie 3 serdelki drobiowe i bułka z ziarnami, szklanka soku wieloowocowego przekąska 3 ciasteczka z makiem obiad ryba, 4 średnie gotowane ziemniaki, surówka z pomidora, ogórka cebuli i zielonej sałaty kolacja szklanka soku pomidorowego dużo dużo wody, herbatek i ćwiczenia Akluna na stanowisko :) Ula gdzie się podziewasz :)

Gość gość
Niestety żeby schudnąć to trzeba ruszyć tyłek dziewczyny, nie widzę żeby któraś z Was chwaliła się ze chociażby biega Samo jedzenie mniejszych posiłków nie załatwi sprawy, przy takiej wadze 2 godziny biegania co drugi dzień powinny być obowiązkiem Ja obecnie przy 170 wazę 62 kg ale w momencie w którym ważyłam 75 zaczęłam biegać i ćwiczyć prawie codziennie a jedyna zmianą w diecie było wykluczenie słodyczy - efekt przyszedł bardzo szybko

Gość gość
Co z glupoty piszesz, bieganie dla kogoś powyżej setki wagi to zrujnowanie stawów w nogach. marsze, tylko marsze.

Ja zaczelam od chodzenia bo zaczely dolegiwac mi kolana. O bieganiu zapomnij. Postanowilam sobie ze jak waga zejdzie do setki, zapusze sie na silownie. Leggaly Blonde a czym sie zajmujesz na codzien ze waga ma az takie znaczenie? Napisalas ze w pazdzierniku mialas 95. Ja mialam te wage w lipcu :( a spaslam sie nie przez leki, tylko brak ruchu i pania ktora doskonale nam gotuje (zajmuje sie tez nasza myszka 16 miesieczna

Gość gość
Jeśli się chce schudnąć to trzeba ruszyć tyłek, mogą być marsze, jakakolwiek aktywność Niestety samo siedzenie na kanapie i jedzenie mniejszych posiłków nie wystarczy żeby schudnąć 40 kg

Gość gość
Ruch jest bardzo zdrowy ale nie dla każdego. osoby tak otyle powinny najpierw zredukować wagę przynajmniej o 10kg, to jyz ulży ukladowi krazenia i kostnemu. Przy otylosci II stopnia lub olbrzymiej towarzysza juz inne schorzenia wiec ordynowanie takim osobom wysilku fizycznego przez osobę maks wazaca 75kg świadczy tylko o jej niewiedzy. Poza tym, da sie schudnąć i 70kg bez intensywnych ćwiczeń, szczególnie pierwsze 10-20kg zleca tym osobom z samej diety.

Gość gość
ja schudlam bez cwiczen ( duzo chodzilam) ale ja zawsze duzo chodze zreszta 15 kg

Gość gość
Serdelki? Ciastka? Soki owocowe? To ma byc dieta?

Zgodze sie z gosciem nr 2 Nie moge pozwolic sobie na bieganie; bo kolana. Nawet po dluzszym marszu je czuje ale to mniejsze zlo. Stopniowo zwiekszac dystanse, a jak bedzie lzej to i silownia bedzie

Gość gość
Platki kukurydziane zamien na otreby, ziemniaki na kasze, soki zkartonu slodzone sokiem wyciskanym, serdelki na mieso gotowane jesli juz musisz a najlepiej na rybe.nie liczy sie tylko ilosc.jakosc jest baardzo wazna!

Gość gość
i dodam jeszcze ze w 2 miesiace schudlam te 15 kg . moja waga to byla 70 kg a teraz 55 kg

Serdelki to nie parowka. Masz caly dzien na spalenie. Poza tym nie patrz na Leggaly Blonde jako osobe co ma 170 cm i 70 kg i chce zrzucic 5 kg bo sie zle czuje.

Gość gość
a wzrost 170

Dopoki nie dopadnie cie efekt jo jo. Myslisz ze ja nie gubilam wagi? Kochana tez mialam podobne efekty zeby miec co mam teraz. Diety cud nie ma. Trzeba byc rozsadniejszym by nie dopadlo cie jo jo

Gość gość
Niech je wiecej ale zdrowo!