Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąza bez mdłosci

Polecane posty

Gość gość

witam, jestem w 5tc martwi mnie to ze nie mam wymiotów, a ten objaw to kluczowy dla kobiet w ciąży, owszem miewam nudności, chce mi się wymiotować, ale fizycznie nie wymiotuje. czy to tak może być? to moja 1 ciąża i boje się ze może coś być nie tak. Mam natomiast inne objawy: brak miesiączki (ostatnia 19.11), bolesność piersi(są twarde i bolą), wzmożony apetyt, zmiany nastroju (głownie jestem zła i krzyczę lub płaczę). aha dodam jeszcze ze robiłam hcg (wynik 133) Bardzo proszę o odpowiedz.

Gość gość
nie każda kobieta wymiotuje, poza tym to dopiero 5 tc wszystko się może zmienić.

Gość gość
wymioty zaczynają się najczęściej w 6.tygodniu ciąży

Gość gość
Ja ani razu nie wymiotowalam ;)

Gość gość
i nie każda kobieta wymiotuje

Gość gość
ja nie mialam, teraz w drugiej tez nie mam.

Gość gość
w 2-ch ciazach, ani razu mi sie niedobrze nie zrobilo. Nie wiem skad c**przyszlo do glowy, ze jak nie ma mdlosci to cis nie tak...

Gość gość
dziekuje za odpowiedz, po prostu martwie sie ze jak nie mam mdłosci to ze cos moze byc nie tak, szczerze to tak sie ciesze z ciązy ze az sie boje aby wszystko dobrze sie potoczylo. jutro ide do lekarza, lekarz ma stwierdzic czy jest zarodek i czy bije serduszko, pozdrawiam

Gość gość
aha oczywiscie, bardzo prosze o odpowiedz na moj ostatni post, chcialabym porozmawiac na ten temat, gdyz nie mam za bardzo z kim o tym porozmawiac, pozdrawiam

Gość gość
kochani czekam na odpowiedz na moj ostatni post, naprawde chcialabym o tym porozmawiac, gdyz nie mam za bardzo z kim, nikomu nie mowilam z najblizszych o ciazy, chce im to obwiescic dopiero po 1 trymestrze kiedy bede spokojna, wie tylko mąż ale on nie chce o tym ze mna rozmawiac a ja naprawde potrzebuje aby z kims o tym porozmawiac

Gość gość85
Kochana jak hcg Ci wyszło, to jesteś w ciąży, gratuluje;) ja miałam hcg 27 a byłam w ciąży, na początku zrobiłem badanie. Mdłości mogą być a się muszą. Powodzenia

Gość gość85
Zrobilam * t9 niestety hahahh zapominam sprawdzać, co tam się pisze:-)

Gość gość
dzieki za odpowiedz prosze o wiecej wskazowek, pozdrawiam

Gość gość
Wymioty to objaw kluczowy????? Cos ty sie za duzo bzdur nasluchalas. Calkiem spora czesc kobiet wymiotow nie ma, wiec ciesz sie ze ty do tej czesci nalezysz. Ja tez mialam dwie bezobjawowe ciaze i dziekuje za to Bogu, bo widzilalam jak sie kolezanka z wymiotami do 6tego miesiaca meczyla.

Gość gość
o czym chcesz porozmawiać? o wizycie u lekarza? dlaczego mąż nie chce rozmawiać z Tobą :(

Gość gość
chce porozmawiac o tym jak to bylo u was, o wizycie nie chce rozmawiac gdyz sama nie wiem co mi lekarz jutro powie, mam nadzieje ze beda to dobre wiadomosci, maż nie chce rozmawiac, gdyz uwaza ze marudze i powinnam sie cieszyc terazniejsza sytuacja i za bardzo o tym nie mowic, nie przezywac. ja sie po prostu martwie tym brakiem wymiotów, to wszystko :(

Gość gość
Ty kobieto sie ciesz, ja jestem w 3 miesiacu ciazy i do jakiejs 13 nawet do kuchni nie wchodze. ;)

Gość gość
ciesz się, że nie wymiotujesz, a nie martw sie tym. dużo kobiet nie wymiotuje i to nie est żaden wskaźnik tego czy z ciążą jest ok czy nie. w pierwszej ciąży nie wymiotowałam - poroniłam w 9tc, w drugiej też nie wymiotowałam, a wszystko potoczyło się dobrze. nie panikuj.

Gość gość
a w którym tygodniu zaczynały się waz wymioty?

Gość gość
dziewczyny przepraszam moze wam sie wydaje ze marudze z tymi wymiotami, ale to moja 1 ciaza wszystko jest dla mnie takie nowe, i chcialabym aby wszystko sie dobrze toczylo. jak myslicie czy powinnam powtorzyc badanie hcg na wlasna reke? (piewrsze hcg wynosilo 133)

Gość gość
5 tydzien, to jeszcze za wczesnie zeby lekarz cos zobaczyl na USG, wiec mozesz sie bardzo rozczarowac***przez to jeszcze bardziej denerwowac,

Gość gość
Ciesz sie tylko!!!!! Ja mialam i to bylo pieklo!!!!!

Gość gość
jak bylam na ostatniej wizycie (jakos tak przed sylwestrem) to pojawil sie pecherzyk zoltkowy, i lekarz powiedzial ze na nastepnej wizycie tj. 3.01 powinien byc juz zarodek z bijacym serduszkiem

Gość gość
Ja w obydwu ciążach nie miałam mdłości, wymiotów itp. Nie zawsze występują.

Gość gość
dodam jeszcze ze przez caly czas stosuje luteine dopochwowo, nie plamie, nie krwawie, powinno byc wszystko dobrze prawda?

Gość gość
Zrob sobie bete - sprawdzisz czy sie zwieksza tzn ze sie ciaza rozwija :) Z tymi wymiotami to spokojnie, jak reszta pisze, nie ma reguly. Ja w ciazy ani razu nie wymiotowalam, za to mdlosci mialam gdy tylko kladlam sie do lozka i tak cale noce przez 4 miesiace. Duzo zdrowka :) wizyta u lekarza rzeczywiscie moze byc za wczesnie..ponoc ok 7tc slychac serduszko.

Gość gość
A na czyje polecenie stosujesz luteine?

Gość gość
luteine stosuje na polecenie lekarza, podtrzymuje ciaze

Gość gość
02.01.14 Który to tydzień?

Gość gość
u mnie 5tc