Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauczyciel puścił nam na lekcji przerażający film Śnią mi się koszmary

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mój problem może wydawac się błahy ale od kilku dni dręczą mnie koszmary. Nie mogę spokojnie spac. We śnie strasznie męczą mnie różne obrazy, na długo za nim się obudzę. Np teraz obudziłam się poprzez taki koszmar. Śniło mi się, że jechała autokarem. Siedziałam blisko okna i z tego okna widziałam jak jakiś mężczyzna szarpie się z kobietą. W pewnym momencie on poopchnął ją tak, że tamta upadła wprost na autokar. Ręka jej się wkręciła w koło. Ja zaczęłam strasznie piszczec i nie mogłam przestac. Ludzie, ktorzy ze mna jechali kazali mi sie uspokoic a ja nie moglam. Jak sie obudzilam to minelo kilka minut zanim sie otrzasnelam. Wiem jak to brzmi ale to jest strasznie meczace. Jak temu zaradzic?

Gość gość
a co to był za film?

Gość gość
Lucka Stonoga.

Gość gość
jak Lucka to nie jest źle... Ja oglądałem LuDZką to dopiero był koszmar...

Gość gość
Nie, to był film Plac Zbawiciela

Gość gość
Były to różne filmy przedstawiające zbrodnie wojenne dokonane przez niemców. Sami nagrywali eksperymenty na ludziach i brutalne morderstwa. Przez bite 45 minut oglądaliśmy życie umierających na ulicach Żydów. Wiem, że jest to nieco oklepany temat o którym wciąż jest mowa ale zobaczenie tego na własne oczy i świadomosc, że to jest w 100% prawda zrobiło swoje. Przecież to sami niemcy nagrywali to wszystko! Nie mieści mi się to w głowie. Nie podejrzewałabym siebie o taką reakcję ale kilka dni po obejrzeniu filmu wciąż nie mogę o tym przesatc myslec. Mam problemy ze snem i śnią mi się takie głupoty. Okropnośc.

Gość jaautorkapostu
Chodzi mi o te filmy będące podstawą oskarżen podczas procesu w norymberdze.

Gość gość
Wspolczuje

Gość gość
Uważam,że nauczyciel nie miał prawa narażać uczioów na taki stres, okej może innych tak, ale skoro tu autorka jest taka delikatna i wrażliwa, ta nauczyciel powinno uprzedzić "film będzie ciężki i jak ktoś będzie miał w pewnym momencie wyjsć to niech wyjdzie"

Gość jaautorkapostu
Nie chciałam robic scen na lekcji. Sama zdziwiłam się, że aż tak zareagowałam. Przecież temat drugiej wojny światowej i obozów pracy poruszany jest ciągle. Jednak obejrzenie autentycznych przykładów przemocy niemców, to jak postępowali z ciałami (zbierali je, wrzucali na taczkę paląc przy tym papieorsy), umęczonych dzieci, które skulone czekały na śmierc i rodzin które dzieliły się garnkiem kaszy karmiąc tych co nie mogli się ruszac to za wiele. Bestialstwo:( Tak mi ich wszystkich żal. Straszne, że coś takiego się wydarzyło. Przykładowo jakiś niemiecki oficer znęcał się nad małymi dziecmi, które pochowały jedzenie w ubraniach. Szarpał, kopał i bił te dzieci a spod ich łachmanów wypadały marchewki. Nie mieści mi się to w głowie. Nawet jak o tym piszę to mam łzy w oczach. W szkole na szczęscie powstrzymałam się od jakiejkolwiek reakcji ale prawda jest taka, że nei mogę o tym przestac myslec. Nigdy sie tak okropnie nie czułam. Nie sądziłam, że ktokolwiek może byc aż tak zły.

Gość gość
Dobra już nie opisuj bo nam też się zrobi przykro :(

Gość gość
Jejciu, ale delikatna jesteś. Ludzie są ochydni i wstrętni. Nie ma co głowy w piasek chować bo później ludzie nie wierzą w historię, wojny i ogólnie jak wstrętny potrafi być człowiek. Od wiedzy głowa nie boli.

Gość gość
i bardzo dobrze, takie filmy powinny być obowiązkowe, moze co po niektorym by sie poglady nieco wyostrzyły na pewne tematy :p

Gość gość
Masakra. Nie powinien wam puszczac takich filmow

Gość gość
Oczywiscie, ze powinien. Niech wiedza, ze rzeczywistosc i wojna jest okrutna, a nie tak jak przedstawiaja nam w mediach :o

Gość Chupakabra
W angielskich szkołach pełnych rasistowskiego bydła powinni to puszczać.

Gość jaautorkapostu
Wiem ze wojna jest zla. Ale co zmienilo obejrzenie tego filmu. Tylko wciaz mysle o tych scenach. Mam 18 lat ale dopiero pierwszy raz widzialam cos tak okropnego. Katyn czy W Ciemnosci to przy tym pikus:(

Gość gość
chociaz w sumie zastanawiam się dlaczego tak mnie to poruszyło? Przeciez to byli żydzi nie polacy :)

Gość gość
Byli Polscy żydzi i nie tylko żydzi. Co to ma do rzeczy.

Gość gość
Polacy tez tam byli, nie wrze czy Zyd czy Polak wazne ze to ludzie