Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lenapruszczgdanski

Mam 18 lat i właśnie zobaczyłam dwie kreski na tescie ciazowym

Polecane posty

Gość Lenapruszczgdanski
Jestem troszkę w szoku ciekawe kiedy mi przejdzie ten strach i szok ?????

Gość gość
Hej:) Mieszkasz niedaleko mnie. Jestem z Gdańska. Ale to tak na marginesie!:) Piszę, żeby C***ogratulowac. Na pewno dasz radę!:) Dobrze, że masz wsparcie od swojego chłopaka. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Moja ciocia też urodziła swoją córkę wczesnie, bo w wieku 19 lat i świetnie dała sobie radę. Skonczyła studia. Teraz jej córka też zrobiła magisterkę. Ciocia jest przedsiębiorcą, wraz z mężem ma firmę deweloperską. Powodzi im się świetnie. Więc dziecko to nie przeszkoda:) Trzymaj się ciepło. Jak z Twoimi planami? Zamierzasz studiowac?

Gość Lenapruszczgdanski
Nie chyba raczej nie chce iść za rok po urodzeniu dziecka do pracy

Gość gumki nie sa drogie
Nie pomyslalas o czyms takim jak zabezpieczenie? Jestes nieodpowiedzialna. Mam nadzieje, ze bedziesz kochac swoje dziecko...chociaz tyle..

Gość Lenapruszxzgsanski
Kiedy przejdą mi te obawy ten Okropny strach strasznie sie denerwuje az mnie ściska z nerwów

Gość gość
Myślę że tak do pierwszego usg potem myśli też mogą sie pojawić typu jak ja dam radę ale w połowie ciąży nie powinnaś już o tym myśleć wcale

Gość gość
porozmawiaj z rodzicami ;) wszystko będzie dobrze zobaczysz

Gość mamadziewczynki
Mam 21lat i 7miesięczna córkę. Dowiedziałam się o ciąży w 1tyg studiów. Reakcja moich rodziców a szczególnie ojca była straszna ale typowa dla niego. Teraz kocha ja nad życie z reszta jak każdy w mojej rodzinie. Wiadomo że dziecko to obowiązek, wcześniej się bawiłam itd, teraz sporadycznie też wychodzę dzięki chęc***omocy moich rodziców i mojego chłopaka, nadal studiuje, co prawda zaocznie ale zawsze te parę godzin w ciągu weekendu się oderwe od codzienności. Gratuluje i zobaczysz że uśmiech dziecka wynagrodzi ci wszystko:) pozdrawiam Cię i trzymam kciuki

Gość gość
ja jestem z pruszcza - jak będziesz potrzebowała z kimś pogadać daj znać ;p

Gość gość
ja jestem z pruszcza - mam 23 lata i kilka moich koleżanek wpadło koło 20 i cieżko bo ciezko ale dają radę -nie łam się - dobrze zebyś miałą jakąś pracę - będziesz dostawała po porodzie trochę kasy ale nie wiem czy teraz coś znajdziesz - zawsze możesz udawać że nie wiedziałaś o ciązy - ale dogadać się z właścicielami jakoś.

Gość gość
Naprawdę dziękuje za ciepłe słowa dziewczyny, Naprawdę jestem w szoku do teraz jest to nowa sytuacja dla mnie i wielkie przerażenie ze wszytko diametralnie sie zmieni a ja nie lubię zmian ... Eh Ciezko powiedzieć to rodzicom bo pochodzę z porządnej rodziny z tradycjami i kazy w rodzinie bedzie gadać i pytać sie co tak wcześnie ?,,!

Gość gość
Jeszcze było by mi łatwiej jak bym miała " kompanke " w sensie koleżankę ktora tez zaszła w ciaze teraz lub nie dawno urodziła ale niestety nie mam takiej osoby w dodatku mam bardzo małao znajomych , nie mam prawdziwej przyjaciółki :(

Gość gość
Tak jak mówię, ja jestem z pruszcza mimo że 5 lat starsza to zawsze chętnie pomogę - jak będziesz czegoś potrzebować daj znać - chętnie pogadam - zabiorę do koleżanek które też wpadły zaraz po średniej - generalnie się nie łam cokolwiek by się nie stało będzie ok - nie ma co płakać i się denerwować teraz! Jak coś pisz na blook.rysunkowy@gmail,com

Gość gość
gmail.com!

Gość Lenapruszczgdanski
Dóbrze dziękuje , za wielkie wsparcie i chęć pomocy .i fajnie ze mnie tak nie skrytykowalyscie

Gość gość
ja mam 26 lat i ci wspolczuje aczkolwiek zycze szczescia, szczerze

Gość Lenapruszczgdanski
Wiem ze duzo daje przyjaciel ktory jest zawsze z toba , póki co mam chłopaka ktory jest zarazem przyjacielem ale wiadomo przyjaciółka by sie przydała z ktora chociażby mogła bym pochodzić na spacerki , po galeri itp

Gość Lenapruszczgdanski
Najgorszy j jest ten wiek matkoooo 18 lat :((( Ehh trochę przesadziłam.....

Gość gość
urodzisz pewnie w wieku 19 xD a przydałaby Ci się panna w podobnym wieku i też w ciąży - poszukaj na forach internetowych z twojej okolicy

Gość gość
a z jakiej dzielnicy pruszcza jesteś? wschód czy zachód?

Gość Lenapruszczgdanski
Na obecna chwile zachód ale zapewne bd przeprowadzać sie do Gdańska do chłopaka rodziców.eh? Czy to nie obciach mieszkać z jego rodzicami w Gdańsku.? Trochę przesada

Gość gość
nie, dlaczego? Generalnie możesz się przeprowadzić dopiero po porodzie - a swoją drogą sobie myślę że jakbym nie miałą własnego M to chyba wolałabym mieć własną mamę którą pomorze ipowie co i jak niż teściową. Chyba że nie maszwarunków żeby to on u Ciebie zamieszkał. Chłopak pracuje idzie do pracy czy rodzice was będą wspierać a ty z bejbi a on na studia?

Gość gość
masakra napisałąm pomoże przez rz wybacz mi błędy

Gość Lenapruszczgdanski
On ma stała państwowa prace i stały dochód , i mam mieszkać z jego rodzicami U mnie nie ma Na to warunków u niego jest 1 Pokoj dla nas ale stosunkowo mały :/ sama nie wiem lepiej juz na wynajem iść ale to wiąże sie z pieniazkami

Gość gość
myślę że dobrze będzie mieć jakaś mamę chociaż przez pierwsze 2-4mc potem możecie kombinować - jakbys teraz poszukała pracy i dostała umowę to będziesz na macierzyńskim później i będziesz dostawała 80% pensji co miesiąc wiec nawet jakbyś miała pracować do 5-6mc potem zwolnienie lek za 1200zł załóżmy czy tam za 1000zł to zawsze te 800zł co miesiąc jest a przy dziecku dodatkowe 800zł się przyda

Gość gość
Masz w rodzinie kogoś z małym dzieckiem - od któego mogłabyś dostać jakieś ciuszki wanienke może łóżeczko? Jak rodzice i teściowie stoją finansowo?

Gość Lenapruszcgdanski
Pracuje jako niania od roku i mówiłam tym ludzka ze jeszcze rok popracuje zarabiam tysiąc miesięcznie wiec nie mam jaki iść na prace na umowę dodatkowo posiadam rentę W wysokości 500zl do 25 rz

Gość Lenapruszcgdanski
Wydaje mi sie ze popracuje do końca lipca apotem bede juz w domu siedzieć

Gość Lenapruszcgdanski
Rodzice tak srednio finansowo stoją :/

Gość gość
hym kiedyś czytałam o jakiś udogodnieniach dla nian - mogę zapytać ciocię ona pracowała jako niania i miała chyba właśnie płacony zus nawet z urzędu chyba 50% - może dogadałbyś się z nimi tak, żebyście podpisali umowę - ty sama będziesz z tych 1000zł opłacałą sobie tą załóżmy połowe zusu - tak więc pracodawca twój nic niedopłaci do tego interesu - a ty po porodzie dostaniesz kase. Zorientuj się jak to działa - bo kasa się później przyda bardzo.