Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzydza mnie ludzie posiadajacy PSY

Polecane posty

Gość gość
ale bez zwierząt mozna sie doskonale obejśc

Gość poli30
moje pieski mimo,że spią na łozku nigdy nie zsikały się na nie,tak samo nie leją po kątach...ale najlepiej uogólnic

Gość poli30
ja dzieci nie chcę a moje pieski bardzo kocham

Gość gość
kazde zwierze przez cale swoje zycie generuje koszty nieraz calkiem duze-raz pisalo w gazecie ze jakas baba wydałą na operacje i leczenie psa 7 tysiow a tu byl topik - ze kobieta nie ma skad wziąc 800 zl na operacje psa-lepiej wydac kase na siebie meza zone dzieci a nie na zwierze

Gość poli30
ty się nie martw,nam tez nic nie brakuje,wydajemy pieniądze i na psy i na siebie,niczego sobie nie odmawiamy

Gość gość
DO POLLY.kochana gdybys miała w bloku psa jakies 30 lat temu tez jestem w 100% pewna ze mialby pchly,choc raz w zyciu:)Pisz sobie co chcesz,ale tak jak większość Polakow i ty jesteś zaklamana i się do tego nie przyznasz.Ze pies ci się w domu nie zsikał tez kłamiesz bo to po prostu niemożliwe:)Nie było cie w domu,cos się przedluzylo,zwierze jak zwierze, nie zawsze da rade utrzymać mocz czy kupę. Co do zapachu czosnku z domu sąsiadow,oczywiste ze nie miałam na myśli ze od psa ten zapach się unosi:)Pisalam ze ci ludzie ogolnie czystoscia nie grzeszą i przyzwyczaili się już do ogolnego p*****lnika. w domu rodzinnym nie miałam zadnego nadzwyczajnego syfu. Mysle ze tak jak w większości domow na miare możliwości finansowych i tamtych czasów umyta lazienka, pomyte gary,nie było cifow,domestosow, pachnących proszkow czy zwyczaju zmieniania pościeli raz na tydzień czy 2 tygodnie,tak jak ja to robie w soim domu, który zalozylam. Masz prawo do własnego zdania,ja także. Smieszy mnie twierdzenie,ze pies w domu nie smierdzi,smierdzi mu z ptaszka,bo sika,smierdzi mu z dupki bo robi kupe.potem lezy na pościeli,lozku,.Czasem się porzyga. Pchly w tych czasach u psa chodzącego na smyczy-nie wiem może faktycznie twój nie ma.moj pies niegdyś mimo codziennego wyprowadzania go na spacer na smyczy, szczepienia obowiązkowego, obciania, kapania od czasu do czasu, noszenia smyczy przeciwpchelnej i tak zlapal pchly.Nawet wąchając się noskiem z innym psem. A u tych którzy psa puszczają samopas to musi być już lekka masakra. Pozdrawiam

Gość gość
kazde zwierze capi ohydnie

Ale chyba nie zamierzasz rozliczać kogoś z tego, na co wydaje kasę? Na moje koty wydaję dużo- i co komu do tego? Wydaję też dużo na ciuchy i buty, bo taki mam kaprys.

Gość gość
kazdy moze wydawac kase na co chce ale lepiej wydac kase na siebie -np na poprawe urody, n a męza zone dzieci -niz na zwierze ktore w kazdej chwili moze ugryzc i zarazic choroba

"smierdzi mu z ptaszka,bo sika,smierdzi mu z dupki bo robi kupe.potem lezy na pościeli,lozku,.Czasem się porzyga." Popatrz, zupełnie jak człowiek. A śmierdzisz? Pewnie nie. Da się? Przy odrobienie higieny? Ale nie będę tłumaczyć tego osobie, która uznaje, że skoro kiedyś nie było domestosów to zapchlony pies w mieszkaniu to norma.

Gość gość
mądry czlowiek sie myje z zwierze nie -wiec capi

Gość gość
I polly nie porównuj psa do męza czy dziecka:)Smieszne. Ujmuje mnie twoje podejście do obrony zwierzątka w domu,bo sama taka bylam w wieku 16 czy 20 lat.Rozumiem cie, z 1 strony. Jednak dziecko samo w sobie pachnie,jego kupa jak to kupa,podobnie jak i twoja,smierdzi,ale dziecku się zmienia pieluszke,myje dupke,sypie pudrem.Mąz jak to gatunek rodzaju ludzkiego może smierdziec,kazdy z nas może smierdziec, ty takze:)Jednak psa przyznaj codziennie nie wykąpiesz,nie umyjesz mu tylka po zrobieniu kupy i siku,nie zmienisz zapachu z pyska. Aura w domu z psem jest inna i chocbys tu wyszla z siebie i stanela obok jest to niezmienne. pozdrawiam

Gość gość
kazde zwierze zasmradza dom

Gość poli30
ale głupoty gadanie gadacie...włoski na pitusiu są przycięte tak samo włoski koło dupki to co tam ma smierdziec...moim psom nic nie smierdzi,szczerze

Nie ma w sumie o czym ani z kim dyskutować. A argumenty z cyklu "bo śmierdzi i koniec" są delikatnie lakoniczne. Dziwię się tylko niektórym kobietom, którym w głowie nie mieści się, że można utrzymać odpowiednią higienę dbając o zwierzaka. Ale cóż- jak już pisałam niektórzy ludzie nie powinni mieć zwierząt, bo doprowadzają dom do takiego stanu o jakim piszecie.

Gość gość
w domu ze zwierzeciem czystosc i ladny zapach sa niemozliwe

Gość poli30
to prędzej w domu z dzieckiem porządek i czystość są niemożliwe,

Gość gość
Siedzisz w smrodzie i nie czujesz. Każdy kto na codzień nie wącha tego smrodu, czuje i tyle. Kiedyś byłam u fryzjera i kot właścicielki przyszedł się połasić do mnie. K***a jak podniósł ogon, wystrzeliłam z tej kanapy jak rakieta na dwór. Ja p*****le co za fetor. Czyste koty? Śmiech na sali. Ich odchody capią jak s*******n. Jak można tego nie czuć.

Gość gość
ale dziecko jest kąpane przebierane jego ubranka prane -a zwierze capi z e hohohh

Gość gość
na kocie fekalia w kuwecie żadne zapachowe żwirki nie pomoga-w domu wali z e szok -natomiast jesli kot załatwia sie na dworze to zapach w domu jest znosny

Gość poli30
ale dziecko robi syf i bajzel,pies nie..moje nawet nie linieją

Gość gość
znalam wiele osob hodujacych zwierzeta w domu i zdrowe bardzo to oni nie byly

Ale nie przetłumaczysz szanownym paniom, pozostaje jedynie współczuć warunków w jakich nabyły swoje wzorce.

Gość gość
zwierzęta tak jak ludzie miewaja biegunki i nie pójda do klozetu tylko robia wokól siebie -fuuuj

Noo przez 5 lat mam kota i jeszcze się nie zdarzyło. Ale wy macie jakieś choćby oględne pojęcie jak wygląda czyste zwierze, czy opieracie się na wizjach z zasyfionego domu rodzinnego lub domków patologicznych sąsiadów i znajomych? Bo niektórzy bredzą, że aż się słabo robi. Zero wiedzy, same ogólniki.

Gość poli30
miewają biegunki jak coś im dolega a wtedy idzie się do weterynarza...jak zrobią w domu mówi się trudno,trzxeba posprzątać,mieszkanie wywietrzyc i jest spoko...dzieci tez miewają biegunki które trzeba posprzątać ale jakoś o dziecku nikt nie mówi ze jest obrzydliwe,a tak samo trzeba przy nim robic

Gość gość
dom ze zwierzeciem capi -tak zawsze

Gość gość
dzialacze oświatowi kulturalni ktorzy po 1 a nawet po 2 wojnie swiatowej -jezdzili na wies -namawiali mieszkanców zeby przestali mieszkac w jednej izbie z e zwierzetami - ci ludzie byli brudni, chorowali na choroby pasozytnicze mieli wszy pchly świerzb - i co / chyba mieszkanie razem z e zwierzetami nie jest zdrowe/

Gość poli30
taaa bo mieszkali ze swiniami i krowami...nie widzisz róznicy miedzy swinią która wszystko zeźre a czystym psem mieszkającym w mieszkaniu