Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adanti

Jezus dał mi nowe życie

Polecane posty

Gość gość
wiara CHRZESCIJANSKA odrzuca wszystkie inne przekazy :P, to samo tyczy sie zielonoswiatkowych

Gość gościówka 26
Dzięki, wiem o buraczkach, czasem sobie robię soczek:)

Gość martyna  33
Ktos tu napisal o Szymonie Matusiaku.Jest on prawdziwie nawroconym chrzescijaninem.Ja go znam i to co mowi na temat Swiadkow to prawda.Stara modelka....znowu piszesz o swojej wielkiej milosci do Jezusa.Wiec po co Tobie ten rozaniec?Czy Pan Jezus kazal go uzywac?

Gość martyna  33
Nie podszywajcie sie,bo czlowiek inteligentny odrazu sie domysli,ze to nie ja to wyzej napisalam.martyna 33

Gość stara modelka bez związku
W temacie roozańca w Biblii nic nie jest napisane. Wierze w objawienia Matki Bożej wg słów z podstawy wiary KK z "świętych obcowanie" z odmawianego Wierzę w Boga na każdej mszy sw. Ponad to przy każdym objawieniu NMP w jakim kolwiek miejscu na świecie jest prośba Matki Bożej do wszystkch o odmawianie roozanca nawet innych religii czy niewierzących. Sw. Faustyna, której ukazywał się Pan Jezus w swoch dzienniczach też poleca tą wyjątkową modlitwę oraz odmawianą na paciorkach roozanca...koronkę...do...Bożego...Miłosierdzia...w...godzinę...Miłosierdzia...Bożego. Poza tym bardzo mi odpowiadają obietnice dla tych, którzy odmawiają roozaniec i naprawdę widzę w moim życiu same pozytywne skutki tej modlitwy jeśli niestety mnie lenistwo nie łapie ;) Roozaniec daje ochronę na każdym poziomie przed działaniem złego jeśli jest codziennie odmawiany. pozdrawiam serdecznie :)

Jeśli chodzi o zielonośwątkowców, jehowych czy innych to nie są dla mnie autorytetem. Dla mnie to trochę śliska sprawa. Pan Jezus chodząc po ziemi założył swój kościół. Jego odłamy są tylko odłamami. Msza sw. z Komunią sw. to dla mnie droga do Boga a nie jakieś inne filozofie wymyślone by ulepszać wiarę. Aczkolwiek bardzo szanuję ludzi, którzy się w tych odnajdują i personalnie do takich ludzi nic nie mam. Tylko czasami zastanawiam się po co chodzić innymi ścieżkami, skoro droga została pokazana w Biblii. Zbądzonych i oszukanych jakimiś ludzkimi filozofiami jest mi naprawdę szkoda. Z drugiej strony opierać swoją wiarę na fałszywych zasadach jest dość niebezpieczne.

gościówka 26 "(...) w jaki sposób "zwykły człowiek" może pościć tak, żeby podobało się to Jezusowi i miało wartość duchową? Czy wystarczy zrezygnować z mięsa i ulubionych smakołyków, np. słodyczy? Dlaczego w ogóle post ma tak wielką moc, czy tu chodzi o wyrzeczenie, wysiłek, poświęcenie się i to jest ta siła?" xxx Każdy człowiek może pościć w dowolny sposób. Dla Pana Jezusa każdy post ma wartość duchową jeśli to będzie post "nie od oka innych ludzi" tzn. nie na pokaz i aby "nie trąbić przed sobą i za sobą", że się pości bo to jak pisze w Piśmie Św. nie jest miłe Panu Bogu. Pościć dobrze jest tak aby widział Twoje poświęcenie Ojciec Niebieski i Ty. Wartość duchową i moc ma dokładnie to co piszesz "wyrzeczenie, wysiłek, poświęcenie się i to jest ta siła" :) Ponad to ostatnio w moich poszukiwaniach znalazłam informację w jednym z Objawień Matki Bożej, która zachęca do postu w różnych intencjach i Mówi, że "post jest zdrowy". Oczywiście, ja człowiek małej wiary nie uwierzyłam tak od razu, że post może przynieść zdrowie. Ale przy okazji moich poszukiwań naturalnych metod powrotu do zdrowia wpadłam na polecane przez kogoś z forum wykłady na youtube dr n.med. Ewy Dąbrowskiej o biblijnym poście Daniela, który leczy nie tylko współczesne choroby cywilizacyjne (cukrzyca, miażdzyca, wysokie ciśnienie, zwyrodnienia,dna moczanowa, wrzody, itp) ale również odblokowuje uszkodzone geny (!!!) Najdłuższy czas do tych spektakuarnych efektów to 6 tygodni jedzenia wyłącznie warzyw i nie słodkich owoców. Zastanowiło mnie to bo najdłuższy czas opisany w Biblii to 40 dni postu Pana Jezusa po chrzcie w Jordanie :) W tym poście Daniela organizm przełącza się na wew. żywienie złogami organizmu i to uzdrawia. Wyczytałam, że taki dzień warzywno-owocowy może być jeden albo trzy dni, albo 10 dni max 6 tygodni przy zaawansowanych chorobach. Jak się podźwignę ze zdrowiem na tyle, że będę mogła jeść warzywa to chętnie przeprowadziłabym sobie taki post leczniczy :) Póki co moim postem może być nie jedzenie posiłków od godz.18 albo nie oglądanie durnej tv ;)

Gość gość
Ludzie jak możecie tutaj tak bluznić .Obrażać Boga i ,ludzi i wiare !! Ogarnijcie się poki jeszcze nie jest za pożno . To kiedyś do was wróci (teraz tacy bohaterzy ) . Ale to Świadczy o waszej kulturze. (do poniektórych tutaj ludzi obrażających )

Pan Jezus chodząc po ziemi założył swój kościół. Jego odłamy są tylko odłamami. x x i twoim zdaniem założył KK ?:)

Gość martyna  33
Stara modelka..... Bardzo mi przykro,ale jestes pod wplywem blednej nauki.Po pierwsze Pan Jezus sam powiedzial,ze jest jest jedyna droga do Ojca.A kk inaczej naucza.A po drugie Maria sama mowila o sobie,ze jest sluzebnica Panska,byla bogobojna kobieta i myslisz,ze chcialaby zeby do niej sie modlic? Proponuje na stronie www.za Jezusem.pl obejrzec film dokumentalny Objawienia Maryjne.Serdecznie pozdrawiam

Gość gość
głupoty piszesz martyna 33 Macierzyńska zaś rola Maryi w stosunku do ludzi żadną miarą nie przyćmiewa i nie umniejsza tego jedynego pośrednictwa Chrystusowego, lecz ukazuje jego moc. Cały bowiem wpływ zbawienny Błogosławionej Dziewicy na ludzi wywodzi się nie z jakiejś konieczności rzeczowej, lecz z upodobania Bożego i wypływa z nadmiaru zasług Chrystusowych, na Jego pośrednictwie się opiera, od tego pośrednictwa całkowicie jest zależny i z niego czerpie całą moc swoją, nie przeszkadza zaś w żaden sposób bezpośredniej łączności wiernych z Chrystusem, przeciwnie, umacnia ją. 62. To zaś macierzyństwo Maryi w ekonomii łaski trwa nieustannie — poczynając od aktu zgody, którą przy zwiastowaniu wiernie wyraziła i którą zachowała bez wahania pod krzyżem — aż do wiekuistego dopełnienia się zbawienia wszystkich wybranych. Albowiem wzięta do nieba, nie zaprzestała tego zbawczego zadania, lecz poprzez wielorakie swoje wstawiennictwo ustawicznie zjednuje nam dary zbawienia wiecznego. Dzięki swej macierzyńskiej miłości opiekuje się braćmi Syna swego, pielgrzymującymi jeszcze i narażonymi na trudy i niebezpieczeństwa, póki nie zostaną doprowadzeni do szczęśliwej ojczyzny. Dlatego też do Błogosławionej Dziewicy stosuje się w Kościele tytuły: Orędowniczki, Wspomożycielki, Pomocnicy, Pośredniczki. Rozumie się jednak te tytuły w taki sposób, że niczego nie ujmują one ani nie przydają godności i skuteczności działania Chrystusa, jedynego Pośrednika.Żadne bowiem stworzenie nie może być nigdy stawiane na równi ze Słowem wcielonym i Odkupicielem, ale jak kapłaństwo Chrystusa w rozmaity sposób staje się udziałem zarówno świętych szafarzy, jak i wiernego ludu, i jak jedna dobroć Boża w rozmaity sposób rozlewa się realnie w stworzeniach, tak też jedyne pośrednictwo Odkupiciela nie wyklucza, lecz wzbudza u stworzeń rozmaite współdziałanie, pochodzące z uczestnictwa w jednym źródle. Otóż Kościół nie waha się jawnie wyznawać taką podporządkowaną rolę Maryi, ciągle jej doświadcza i zaleca ją sercu wiernych, aby oni wsparci tą macierzyńską opieką, jeszcze silniej przylgnęli do Pośrednika i Zbawiciela. 65. (fragment) Albowiem Maryja, która wkroczywszy głęboko w dzieje zbawienia łączy w sobie w pewien sposób i odzwierciedla najważniejsze treści wiary, gdy jest sławiona i czczona, przywołuje wiernych do Syna swego i do Jego ofiary oraz do miłości Ojca.

Gość gość
W Bibli bowiem zostały zapisane słowa: Bądź pozdrowiona, pełna łaski, Pan z Tobą, błogosławiona jesteś między niewiastami. (Łk 1:28); Błogosławiona jesteś między niewiastami i błogosławiony jest owoc Twojego łona. (Łk 1:42) „Zdrowaś Maryjo” zawiera także imiona Maryi i Jezusa, co jak sądzę, nie powinno być problemem. A jeśli jest to problem, to chętnie się dowiem, na czym on polega. Druga część „Zdrowaś Maryjo” zawiera prośbę: Módl się za nami grzesznymi teraz i w godzinę naszej śmierci. Co jest niewłaściwego w prośbie skierowanej do Matki Pana o modlitwę za nas?

Gość gość
a post to w srody i piatki o wodzie i chlebie czyli tak poscili pierwsi chzescijanie ale najlepiej poscic o własnym zrobionym chlebie bo ten kupny nie nadaje sie cały czas jest sie głodnym tutaj znalazłem teksthttp://gloria.tv/?media=351670

Gość gościówka 26
Stara modelka bez związku, dziękuję za odp

Gość martyna  33
Sam Pan Jezus mowil o Sobie: 1."........Ja jestem droga i prawda i zywot,nikt nie przychodzi do Ojca jak TYLKO przeze mnie"( jan.14.6 ) 2."Albowiem tak Bog umilowal swiat,ze Syna swego jednorodzonego dal,aby kazdy kto wen wierzy,nie zginal,ale mial zywot wieczny.Bo nie poslal Bog Syna na swiat,aby sadzil swiat,lecz aby swiat byl przez Niego zbawiony"( jab.3.16-17 ) Wiec kazdy czlowiek MUSI powierzyc swoje zycie Panu.Jezus ma byc Panem naszego zycia,a nie Maria.Pozdrawiam.

Gość martyna  33
studiję Pismo choć nie mam górnej jedynki :classic_cool:

Gość martyna  33
ja naprawdę szczerze wierze, że to te wyrywki które przytaczam na chybił trafił z Biblii to solidne argumenty przeciwko nauce Kościoła również opartej na tej samej Biblii i mającej za sobą 2000 lat homiletyki, komentarzy i świadectw :classic_cool: 🖐️

Gość Adanti
W Kosciele Katolickim nie znalem Boga, nie znalem Pisma. Nic nie wiedzialem o wierze. Dopiero w Kosciele Zielonoswiatkowym zrozumialem wszystkie te sprawy, zrozumialem kim jest Bog i Jezus i zaczalem czytac Pismo i zrozumialem ze kazdy moze je czytac i rozumiec :) Nie tylko duchowni.

Gość Adanti
i jeszcze mam z tego paczki od braci z UK i USA :classic_cool: JEzus to Pan!!

Gość Adanti
A ty jak zwykle o tych paczkach :) Tez bys chcial czy co? :) Ale tak to tylko u Swiadkow :) jakies paczki.

Gość ksiondz probożdż
dobra, poważnie: ile włożyłeś wysiłku w poznanie swojej pierwszej religii czyli katolickiej?

Gość Adanti
Tyle ile przecietny katolik :) Ktory nie ma pojecia o wierze. A pozatym poznawac powinnismy Jezusa, i Pismo a nie dogmaty i tradycje liturgiczne :)

Gość martyna  33
Adanti Zgadzam sie z Toba.Ja rowniez w Kosciele protestanckim poznalam Zywego Jezusa.Bo zaczelam czytac Slowo Boze i Duch Sw.mnie prowadzi.A ja staram sie byc posluszna i Go sluchac. Prosze nie pisac w moim imieniu takich bzdur

Gość Adanti
Martyna, w kosciele katolickim zawsze sadzilem ze Biblii nawet dotykac nie powinienem bo jej nie zrozumiem, ze Papiez powinien ja mi tlumaczyc :) i ksiadz proboszcz. x Swoja droga - Wybacz mi, ale przypadkiem zglosilem twoj post do usuniecia :(

Gość ksiondz probożdż
Kościól nie opiera się na Biblii? no nie rób sobie jaj, dobra? tam wszystko z biblii wyrasta wprost czy pośrednio. poczytaj ksiązki.

Gość Adanti
Ale nie Kosciol Katolicki :) Ilu Katolikow czyta Biblie? 10% ? Dogmat o Nieomylnosc***apieza, nauka u Czyśćcu, o zbawieniu dzieki uczynkom, modlitwy maryjne i do swietych - To nei ma nic wspolnego z Biblia. Wedlug kosciola katolickiego Biblia jest nieomylna tylko w polaczeniu z koscielna tradycja - A kosciol katolicki przypomne powstal dopiero w roku 1057 :)

Gość ksiondz probożdż
wygłaszacie tu tezy jak z ambony a pojęcia nie macie o czym mówicie. Co przeczytałeś Kolego o Kościele?

Ale kościół katolicki może sobie istnieć i rozwijać się w każdym kierunku , p przecież nikt mu nie broni . Na jego nieszczęście to nie są już czasy kiedy był jedynym źródłem wiedzy o Bogu ,wiedzy mocno skrzywionej żeby nie powiedzieć fałszywej . Nie bez powodu dla wielu chrześcijan kościół katolicki jest obrazem " wielkiej nierządnicy przybranej w purpurę "