Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fibiak

kapsułki do prania kontra płyn lub proszek do prania

Polecane posty

Gość fibiak

Witam wszystkie Panie. Otrzymałam niedawno do wypróbowania kapsułki do prania Vizir Orginal Fresh i chciałam się z Wami podzielić wrażeniami. Tak więc z wielką ciekawością puściłam pranie z 2 kapsułkami i nie ze "zwykłym" praniem a z rzeczami mojej dwu-letniej córeczki, która jest na etapie "wszystko sama" (mamy wiedzą o czym piszę :) i każda bluzeczka, bluza czy sukienka a nawet rajstopki i spodnie mają na sobie jadłospis danego dnia. Córcia je już wszystko co my więc plamy są konkretne jak np. plamy po: czerwonym barszczu, sosie pomidorowym, kakao, tłuste od mięsa, marchewki itd... Muszę Wam powiedzieć, że kapsułki Vizir się sprawdziły, plamy zniknęły a pranie miało świeży zapach - zbliżony do tego jaki zostawia płyn do płukania ale użyty w bardzo małych ilościach. Fakt jest taki, że stare plamy nie zostały sprane - ale to już jest robota dla odplamiacza. Za to rzeczy po wyschnięciu są mięciutkie i tak jakby "odzyskały" kolory. Muszę jeszcze zaznaczyć, że rzeczy córc****orę jak leci tzn. kolory z białymi - i nic się nie odbarwiło. Czy któraś z Was próbowała już kapsułki do prania? Co o nich myślicie?

Gość szeptu szeptu
...💤

Gość martus 2833
Ja od niedawna używam do prania kapsułek, obecnie mam możliwość testowania kapsułek z Vizira Original Fresh. Problem zabrudzonej szuflady pralki zniknął natychmiast :) Kapsułkę umieszcza się bezpośrednio w bębnie pralki, rozpuszcza się nawet w niskich temperaturach. Służą do prania zarówno ubrań białych jak i kolorowych, kapsułki dopierają nawet bardzo zabrudzone tkaniny. To wszystko sprawia, że użycie kapsułek jest wygodne i szybkie :) Polecam wszystkim!!!

Gość TRNDY
KAPSUŁKI PIORĄCE VIZIR SĄ DOBRYM ŚRODKIEM PIORĄCYM. KUPOWAŁA BYM JE NA CO DZIEŃ ALE NIECH BĘDĄ W DUŻYCH NAPRAWDĘ OPAKOWANIACH PO PRZYSTĘPNEJ CENIE! PROSZKI DO PRANIA SĄ SPRZEDAWANE W DUŻYCH KILKU KILOWYCH OPAKOWANIACH A CENA JEST PRZYSTĘPNA PRZY ZACHOWANIU DOBREJ JAKOŚCI PRANIA. Kapsułki piorące Vizir nie są lepsze od proszków Ariel lub Persil. Przy wysokiej cenie kapsułek jest to niewspółmierne z jakością. Podczas sobotniego prania zrobiłam trzy prania (segregacja kolorami) i nie byłam zadowolona z jak szybko z pudełka "znikają" kapsułki. Proszku za tą samą cenę jest znacznie więcej. Jedno z czego się cieszyłam, że nie muszę sypać proszku kubeczkiem ale wkładam do bębna kapsułkę i po sprawie.

Gość gość
właśnie czytam na stronie producenta http://www.inco.pl/ że firma Ludwik wyprodukowała niedawno kapsułki żelowe do prania Ludwik. Czy wypróbowałyście go? Wg mnie to musi być rewelacja. Od zawsze na tłuste plamy przed praniem stosowałam płyn Ludwik jako dobry i niezawodny odplamiacz. Teraz kapsułki są bardzo skondensowane i mocne w walce z brudem.

Gość gość
piorę w lidwiku , doskonały , dopiera i nie niszczy tkanin. sa do mkoloru ożywiają czerń i inne kolory i są do białego. wtdajne żele do prania dwie nakrętki na cały bęben. wybielacze flesz tez są tej firmy. doskonała polska firma i tanie mają te swoje produkty.

Gość gość
srutu tutu ja do stałam do przetestowania kaspułki i jedyny efekt to to że pranie musiałam wstawić ponownie bo żelowa otoczka się nie rozpuściła i został mi taki żelowy wstrętny glut na praniu kto wymyślił ten badziew ? po za tym nie trudno się domyślić że przechowując proszek czy płyn nic się z nimi nie stanie, a przechowując jakiś czas te żelowe kapsułki ryzykujemy że mogą się rozpuścić w opakowaniu i zrobić z nich breja mieszkam na poddaszu i latem mam czasem nawet 30 stopni, nie chciałabym widzieć jak się zachowują te kapsułki po 2 miesiącach w takich warunkach przechowywania

Gość gość
żelowy badziew dla ignoranta który jest zbyt leniwy by z pomocą miarki odmierzyć proszek lub płyn do prania.... żyjemy w czasach idiotów

Gość gość
ludwik nie oferuje kapsulek tylko zele do prania. kapsulki ma najlepsze na rynku do zmywarek -kostki. ma tez pasty i kremy do obuwia.

Gość gość
przeciez to TEN SAM środek piorący tylko w innej postaci, ludzie nie ośmieszajcie się :/ to samo żelowe kapsułki z syropem do ssania

Gość gość
Hehe, dokladnie :D Ja rozumiem ze mozna byc zbyt leniwym (a moze zbyt glupim ? ;) ) zeby miarka zel do prania odmierzyc, ale zeby do tego od razu ideologie dorabiac ... :D :D :D :D :D :D

Gość gość
i jeszcze jedno raz skusiłam się na żelowe "tabletki" do zmywarki FAIRY mdliło mnie za każdym razem gdy musiałam je włożyć do zmywarki i za każdym razem gdy opróżniałam zmywarkę tak silnego i chemicznego smrodu dawno nie czułam SMRÓD wręcz paraliżował, prawie jakbym inhalowała Domestos

Gość gość
Ja próbowałam Vizir i trzeba było prać jeszcze raz. Ale Ariel i Persil są świetne. Pranie dodatkowo świetnie pachnie i nie dodaję już dodatkowo płynów do płukania.

Gość gość
GRUPA INCO jak najbardziej oferuje KAPSUŁKI DO PRANIA !!! zarówno do koloru jak i do białego. Skład technologiczny jest najlepszy na rynku, lepszy niż Ariel i Persil.Cena również jest konkurencyjna. Najtańszy i najlepszy !!!

Gość justyna16j
Używam pereł piorących Perlux- do koloru i do białego. Oba warianty są godne polecenia. Łączą w sobie żel i proszek, a także odplamiacz i odkamieniacz. Jedna mała kapsułka sprawia, że wszystkie plamy znikają. Ładnie pachną, mają wygodne opakowanie, są wydajne.

Gość Lilinekgość
Perlux kapsułki u mnie sie nie sprawdziły. Żeby standardowe pranie średnio zabrudzone było wyprane musze dawać 2kapsułki bo po jednej jest niedoprane. Musze także dawać płyn do płukania wiec koszty rosną...wychodzi to bardzo nieekonomicznie w porównaniu z proszkiem nawet lepszej firmy. Pojemnik i tak mam upultany od płynu do płukania i musze go myć...wiec wole proszki. A żele w butelkach nie dopierają tak jak kapsułki.

Gość gość fa
Ja wybiera perły Perlux wygodne w użyciu fajny świeży zapach dodatkowo chroni pralkę przed kamieniem. Polecam

Gość Jo_Gwo
Witam, Jestem jedną ze szczęściar, która aktualnie biorą udział w kampanii Streetcom dot. pereł piorących Perlux. Przetestowałam je na swojej rodzinie - bardzo polecam :) Opakowanie pereł idealne, nawet do najmniejszej łazienki. Perła do prania białego - testy robiłam na lekko zabrudzonych koszulach męża. Uprane idealnie. Zapach prania delikatny, subtelny, idealny dla osób, które nie znoszą intensywnego zapachu prania. Perła do prania kolorowego - profilaktycznie użyłam 2 pereł do mocno zabrudzonych rzeczy. Z pralki wszystko wyszło czyste. Zapach prania jw. Gorąco polecam. ps. Jeśli nie jesteś przekonana zrób test. Ceny pereł podobne do innych środków do prania dostępnych na półkach sklepowych, więc nie będziesz stratna ;)

Gość gość
Mam okazje uczestniczyć w nowej kampanii kapsułek vizir na Everyday.com. Otrzymałam do przetestowania kapsułki Vizir. Po wypróbowaniu bardzo chciałam Wam je polecić. Są bardzo łatwe w użyciu, wystarczy wrzucić do bębna pralki. Kolejną ich zaletą jest to że zajmują niewiele miejsca w łazience co przy malutkich łazienkach jest bardzo istotne. I najważniejsza ich cecha to skuteczność ich działania w porównaniu z proszkami, których dotychczas używałam. Bardzo szybko radzi sobie z plamami na ubraniach mojego dziecka. Czasami po przedszkolu ubrania mojego dziecka są pobrudzone farbami, czy zupą. Te kapsułki poradziły sobie w mig.

Gość gość
Ja mam okazję dzięki trnd testować kapsułki Ariel Mountain Spring i jestem bardzo zadowolona.Są wygodne w użyciu, nie trzeba dozować,odmierzać detergentu,wrzucasz kapsułkę do bębna i gotowe.Ariel ładnie dopiera nawet dziecięce ubranka do tego ma przyjemny zapach.

Gość iza4419
Jestem za kapsułkami. Kiedyś używałam tylko i wyłącznie proszku. Jednak dostałam do testów kapsułki Ariel&Lenor. I zmieniłam zdanie. Wiele razy słyszałam, że kapsułka nie do końca się rozpuszcza. Przetestowałam i stwierdzam, że kapsułki to najlepsza rzecz na świecie. Koniec z rozsypującym się proszkiem dookoła. Wystarczy wrzucić kapsułkę do bębna i czekać na efekty. Pranie jest delikatne i świeże. A jak tylko poczułam piękny zapach prania w łazience byłam bardzo mile zaskoczona. Pranie jest delikatne, miekkie i wyprane już w 30 stopniach z większych plam. Naprawdę polecam.

Gość gość
ja od kiedy kapsułki do prania pojawiły się na rynku to tylko z nich w sumie korzystam i bardzo sobie chwalę, sto razy to jest wygodniejsze od proszków i płynów a działa super, tylko pilnuję żeby były z Niemiec bo dużo lepiej działają ale to sobie zawsze zamawiam na zapas w http://sklepzproszkami.pl/ i nie ma problemu

Ja kupuje tylko i wyłącznie taki duży proszek 7 kg Persil proffesional i mam spokój na pół roku

Gość gość
Przestałam używać proszku, przerzuciłam się na żel i jestem zadowolona. Najlepsza opcja, żadnych kapsułek - żel jest wydajniejszy i tańszy.

Gość Daniel80
Żel do prania Persil 60 prań 6-7 funtów - z voucherem ok. 5, dopiera, świeży zapach, podobnie kapsułki 64 szt. za 7 funtów i w dodatku nie trzeba lenora. Z tych dwóch opcji jestem zadowolony.

Gość gość
Ja także używam żelu Persil w dużych butelkach, oryginalnego, niemieckiego. Znajomy mi przywozi.

Gość arekproll
Ja jestem facetem, nie lubię prać, ale muszę. U mnie dobrze sprawdzają się perły piorące Perlux. Kupuje je w sklepie osiedlowym. często również korzystam z opcji zakupy w sieci i kupuje chemie w sklepie e-chemia.eu

Gość elly7
ja jestem wierna Ludwikowi - trafilam na ich kapsulki do prania (tak maja, ktos pisal wczesniej w watku, ze nie), a ze mam sentyment do ich plynow do naczyń (cudowne zapachy!) to sprobowalam i kapsulek, i uzywam do dzis. dla tych co nie znaja: http://idealnieczystepranie.pl/ polecam, sa dobrej jakosci i cena tez spoko, teraz nawet maja konkurs i mozna wygrac nie tylko te kapsulki, ale nawet i pralke

Nie wiem, czy coś jest nie tak z moja pralką, ale kapsułki u mnie się nie sprawdzają. Nie rozpuszczają się do końca, osiadają na bębnie pralki. Wolę płyny oraz tradycyjne proszki. Polecam preparat Perlux - perły do prania. Kupiłam je nie tak dawno w sklepie internetowym chyba e-chemia? Ostatnio widziałam je u mnie w sklepiku osiedlowym. W sieci jest jednak taniej.