Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zachorowania w Polsce mimo rekordowej na świecie wyszczepialności dzieci

Polecane posty

Gość gość
Więc jaki masz problem z wejściem na strone i przeczytanie o przypadkach NOP odnotowanych w Polsce? Twoim zdaniem pierdu pierdu jednak odnośnik do literatury podpartej badaniami jest. Myślisz że w USA te odszkodowania rozdają bo mają zbytek $ ?

Gość gość
jasno napisano, ze po wprowazdeniue szcepien na polio liczba zachorowan z 5000 rodznie spadla do 50, a powiklan po hib ze 120 do mniej niz 10... slowo przeciw slowu, dane przeciwko... no wlasnie, czemu? dokumentowi w pdfie z wyrywkowymi cytatami tlumaczonymi przez anonima.

Gość gość
Dla mnie wystarczy to że polio nie wystepuje " w naturze" a po szczepionkach zdarzają się zachorowani poszczepienne, więc jaki ma sens ryzyko? Zaryzykujesz zdrowiem dziecka dla dobra ogółu?

Gość gość
Więc to chyba już nie pierdu pierdy no name prawda.

Gość gość
ale profesor majewska nie jest lekarzem z tego, co wiem. poczekaj, jak bedzie wiecej nieszczepiacych, to polio bedzie sie pojawiac nie tylko wczepienne. dla mnie to jest bezsensowne gadanie, to tak jakbym nigdy nie pozowlila dziecku zrobic prawa jazdy, bo a noz sie zabije w wypadku. jak mowie, nieszcepiacy sa madrzy, poki takich jak oni jest malo, a wiekszosc sie szczepi, jak bedzie ich wiecej, to przestana byc tacy cwani.

Gość gość
Ona jest neurobiologiem biorącym udział w badaniach wpływu szczepień na organizm. Jak widać masz swoje zdanie nie podparte zadnymi racjonalnymi dowodami. Uważasz się za osobe mądrzejszą od neurobiologia i sztabu innych ludzi- ok. Równie dobrze ja jako mama dziecka z NOP mogę powiedzieć że jesteś cwana bo twoje dziecko nie doznało odczynu.

Gość gość
no przeciez c***odalam linka do informacji z instytutu roberta kocha, to sa niczym niepoparte informacje? profesor majewska jest praktycznie jedyna osoba z naukowego swiata w polsce, ktora w tak krytyczny sposob wyraza sie o szczepiniach. poza tym specjalnie podalam dane z niemiec, zeby nikt nie zarzucil, ze w polsce przypadki nop sie zataja. masz czarno na bialym przyklad niemiecki. tak samo ja moge zarzucic tobie, ze nie szczepiac dziecka narazasz jego zycie i zdrowie bez argumentow jak i ty mnie - sa argumenty za iprzeciw szczepieniom, ty wierzysz tym przeciw, a ja tym za.

Gość gość
Jedynym? A doktor Jerzy Jankowski a inni?

Gość gość
fakty historyczne odnosnie epidemi wszystkich chorob mozna znalezc w ksiazkach o tym itd. stron ci nie bede podsylac bo powiesz ze to bzdury poszukaj sama

Gość gość
Gdybyś zadała sobie trud i wysłuchała wywiadu z linkiem który podałam po czym odniosła się do podanych tam raportów na temat powikłań poszczepiennych wiedziałabyś to nie jest gadanie dla gadania. Każde dziecko które poniosło uszczerbek na zdrowiu czy kazda śmierć takiego dziecka to ogromna tragedia. Więc wybacz ale nigdy nie przekona mnie argument że ja nie szczepiąc dziecka narażam innych, bo to nie prawda

Gość gość
A mauśka z 12:42 na co została zaszczepiona?

Gość wwrrr
Zwolenniczki szczepien, dlaczego ciagle unikacie na odpowiedz na pytanie, czy szczepicie siebie tez? Nikt chyba sie do tego nie odniosl...

Gość gość
czytałam ostatnio list guru Majewskiej,że w Polsce na autyzm cierpi 1/150 dziec***onoć po podaniu szczepionek umiera 7/1000 niemowląt,że szczepi się na szkarlatynę,że szczepionka BCG nie chroni przed przed rozwojem gruźlicy płuc,zapomniała jednak dodać,ze chroni przed uogólnioną postacią gruźlicy- prosówką, zapaleniem opon mózgowo-rdzeniowych.Przez szczepienia dzieci są znacząco cofnięte niż 30 lat temu itp.

Gość gość
sorry, ale na stronce instytutu roberta kocha jasno jest napisane, ze nie ma dowodow na wplyw szczepien na autyzm, jest za to wiele badan, ktore temu pzrecza, podobnie z nagla smiercia lozeczkowa - pojawily sie takie informacje, ale najnowsze badania mowia, ze te dzieci wlasnie przewaznie nie sa szczepione albo maja opoznione szczepienia. who i emea jasno twierdza, ze nie ma zwiazku miedzy autyzmem a szcepionkami. no ale tutaj who nie jest dla was autorytetem, za to przy karmieniu piersia jak najbardziej ;). zaznaczam tez, ze pod koniec wywodu na stronie rki macie cala obszerna bibliografie.

Gość gość
ze u nas wszyscy klamia i zatajaja - ok, ale w niemczech, ktore o obywateli dbaja i sa jednym z najbogatszych panstw swiata?

Gość wwrrr
''Mimo tego, co przeszła nasza córka, sanepid nas ścigał i zmuszał do szczepienia. Jako wyjście z sytuacji zaproponowano nam szczepienie w warunkach szpitalnych, aby od razu ratować życie dziecka. Aby uratować dzieci… wyemigrowaliśmy.'' Cytat z linka podanego wyzej. Az sie wlos jezy na glowie...

Gość gość
04.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość Co ty bredzisz. Sa ogólnodostępne dane nt zapadalności na autyzm dzieci szczepionych i tych nie szczepionych wcale, i jest róznica o 1/3 zachorowalności.

Gość gość
http://www.ankietka.pl/ankieta/135611/nadcisnienie-tetnicze-a-ciaza.html Hej dziewczyny, przeprowadzam badanie na temat nadciśnienia w ciąży - powyżej link do ankiety która pomoże mi w opracowaniu wyników. Wypełnienie ankiety zajmie około 15 minut - mogą ją wypełnić wszystkie panie będące w ciąży oraz w okresie połogu. Z góry serdecznie dziękuję

Gość gość
sama bredzisz. poczytaj strone instytutu roberta kocha, stamtad to wzielam.

Gość gość
up

Gość gość
tym szczepiącym jak by lekarze kazali wsadzić chore dziecko do pieca to na pewno bez zastanowienia by wsadziły bo Pan doktor powiedział i przecież tak robili :P

Gość gość
up

Gość gość
A na gruźlicę też nie zaszczepicie ? Przecież to ekologiczne 150 lat temu takich szczepień nie było...

Gość gość
pewnie, że na gruźlicę nie szczepimy.. a apropos dr Majewskiej, własnie tym bardziej że nie jest lekarzem jej badania i wypowiedzi są wiarygodne bo lekarze nie mogą od tak sobie publicznie krytykować szczepień bo albo premia poleci albo wogóle caly etat, niestety lekarze mają dużo korzyści nie tylko ze szczepień ale i calej masy innych leków. nie zastanawiało was że połowa lekarzy pierwszego kontaktu na byle co daje antybiotyk, albo dlaczego przedstawiciele handlowi tak dlugo przesiadują w gabinetach??? bo maja za to z tego darmowe wczasy i inne dodatki. teraz lekarz rodzinny powinien nazywać sie WYSOKO WYKWALIFIKOWANY PRZEDSTAWICIEL FIRMY FARMACEUTYCZNEJ. w innych krajach nie wolno lekarzowi przepisywać leku po konkretnej nazwie czy firmie. np powie proszę iść sobie do apteki i kupic jakiś syrop na kaszel. gdy się zapyta jaki to on odpowie że to Pani/Pana decyzja