Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysylacie pieniadze zza granicy swoim rodzicom w Polsce?

Polecane posty

Gość gość
a moi mieszkaja tez za granica i pomagamy sobie nawzajem wiadomo czesciej rodzice nam ale nie mowie tu ze tylko finasowo :) za to tesciowa wymusza non stop kase jak maz jeszcze nie byl mezem to wysylal non stop i myslala mamusia ze tak bedzie dalej , ona o niczym innym nie mowi tylko kiedy wyslemy chociaz pracuje , zawsze sponsorujemy bilet , jesli my do pl lecimy to zawsze cos dla niej zawieziemy , ... w miedzy czasie tez upowmina sie o paczki :D uwazam ze mam swoja rodzine i to ona jest najwazniejsza

Gość gość
nie wysylam, moim rodzicom starcza na wszystko, maja emerytury( ale nie takie po 800-900zl) wiec im starcza na wszystko.

Gość gość
nie wysylam ale jak jestem raz na dwa miesiace to daje kase naturalne mi sie to wydaje

Gość gość
Tez nie wysylam, ale zawsze zostawiam w tajnym miejscu podczas pobytu i mowie, ze jak bedzie im potrzebna kasa, to im powiem, gdzie schowalam :) A tak to zawsze oplace rachunki, zrobie zapasy do lodowki, spizarki, kupie jak cos potrzeba, nieplanowany wydatek.

Gość gość
Lepiej spojrzcie jak Azjaci traktują swoich rodziców >>> co za kretyn to pisal, czyzbys nie wiedzial, ze np rzad Chin musial wprowadzic specjalne prawo przymuszajace dzieci do pomocy finansowej I emocjonalnej, bo to zaczelo byc wielkim problemem w Chinach... Tak to jest srac we wlasne gniazdo nie widzac gowien u innych... Co do opieki I pomocy np nad moimi rodzicami, moj ojciec byl zboczencem I alkoholikiem, ktory dobieral sie do mnie od 11 roku zycia, a matka udawala, ze tego nie widzi, malo tego wciskala mi jak mogla, leniwa krowa swoje dzieci do opieki, bo jej sie nie chcialo zajmowac moii bracmi, za to albo sie wstydzila, albo byla zbyt leniwa, zeby sie zabezpieczeczac, cale szczescie po 4 lekarz ja podwiazal, bo pewnei bym miala jeszcze 6 rodzenstwa... Do tego wazne bylo dokarmianie I skakanie kolo kolezanek I ich dzieciakow, zeby miec dobry image, tak moja matka byla wspaniala "ciocia" dla innych, niestety wlasciwej opieki macierzynskiej zabraklo juz dla nas... Mam nadzieje ze zgnija pod plotem jak psy, komuna ich rozpuscila, dostawali wszystko za darmo od panstwa, za to, ze maja dzieci, niestety dzieci musialy czesto byc na ulicy... Za co mam im pomagac? Dom dziecka dalby mi wiecej opieki I troski niz oni...

Gość gość
o bosze temat wykorzystania seksualnego to inny temat zatem o takich skrajnosciach tu nikt nie pisze wiec po co umieszczasz tu swoj komentarz aby sie wyzalic? czy jak ? myslisz ze jestes jedyna pokrzywdzona czy jak ? pisz tam gdzie nalezy bo wkurw bierze na takich jak ty mimo twoich przezyc ktore serio daze szacunkiem i wspoczuciem

Gość gość
Jak była nagła sytuacja, to wysłałem ze dwa razy ale teraz moim rodzicom żyje się zdecydowanie lepiej, więc nie ma takiej potrzeby. Zresztą oni żyją u siebie, w Polsce a ja jestem sam w obcym kraju, więc mnie jest trudniej, bo w razie czego nikt mi tutaj nie pomoże. Niby są dobrzy znajomi (nie przyjaciele) itd. ale jak przychodzi co do czego, to każdy się wykręca, dlatego muszę sam zadbać o siebie.

Gość gość
do gość z 03:56 to beznadziejnych masz znajomych, współczuję. ja i mój maż nie mamy zbyt wielu znajomych ale mamy 3 bliskich przyjaciół na których wiemy, że możemy zawsze liczyć (a oni na nich). To Polka, Litwin i Szkot.

Gość gość
a co k***a za zwyczaj wysylania pieniedzy???skoro ktos musial jechac za granice za chlebem to znaczy,ze rodzice nie zafundowali mu nic oprocz biedy,bo taka prawda.heh cwaniactwo,na zasadzie-zrobie sobie dzieciaka,gowno mu dam,ale on jak dorosnie to wyjedzie za granice to mi jeszcze kase przysle:D

Gość gość
11:44 Jeśli chodzi o normalną pomoc to jest ok ale jak by trzeba było pożyczyć kasę, to każdy nagle robi się biedny. Nie mów mi, że tego nie znasz. Dlatego napisałem znajomi, bo tylko na przyjaciół (jeśli się takowych ma) można tak naprawdę liczyć

Gość gość
Jesli chodzi o pozyczanie pieniedzy to ja sie staram tego nie robic, ale jak mielismy pare razy w zyciu taka potrzebe, to raz pozyczylam od siostry, 2 razy od rodzicow (jeszcze w czasach studiow), raz pozyczylismy od mamy chlopaka i raz od jego kolegi. Za to teraz my pozyczylismy pieniadze temu koledze.

Gość gość
Ja tylko dwa razy pożyczyłem tutaj komuś kasę ale normalnie tego nie robię, bo nie ufam ludziom. Jeden zwrócił a drugi do tej pory tego nie zrobił, niby pięć dych ale to wkurza. Od tej pory nikomu nie pożyczam i sam od nikogo też nie pożyczam a jak już mi się zdarzyło ten jeden raz kilka lat temu, to oddałem w terminie. Wolę za coś zapłacić kartą kredytową niż pożyczyć od innego, mam swój honor.

Gość gość
"pisz tam gdzie nalezy bo wk**w bierze na takich jak ty mimo twoich przezyc ktore serio daze szacunkiem i wspoczuciem" X A mi nie jest szkoda niunci molestowanej. Te z patologii zazwyczaj wyrastaja na największych chamow. Skoro ojciec sie do niej dobieral a matka na to nic, to czysta patologia. Tacy ludzie nie powinni miec prawa rodzenia dzieci, bo później takie dzieci z patologicznych domow dorastaja i ze swoja wypaczona psychika wyjezdzaja do Anglii. Wszystkie patologie powinny byc sterylizowane przymusowo. A tkliwe historyjki o ojcu alkoholiku mam w doopie :D

Gość gość
ale jestes idiota! dobrze, ze ty nie miales takich przezyc w dziecinstwie!

Gość gość
Mam w doopie to jakie mialas przezycia w dziecinstwie. Skoro twoj stary to pedofil to twoja stara mogla przed nim nog nie rozkladac i nie rodzic dzieci. Zboki i patologia tylko sie plenic potrafia! 🖐️

Gość gość
to ze jej ojciec jest pedofilem to ja mam nie pomagac rodzicom. wez sie laska ogarnij, nie kazdy z patolgii wyszedl, sa tez normane rodziny, wspierajace sie w potrzebie.

Gość gość
A mi nie jest szkoda niunci molestowanej. Te z patologii zazwyczaj wyrastaja na największych chamow. Skoro ojciec sie do niej dobieral a matka na to nic, to czysta patologia. Tacy ludzie nie powinni miec prawa rodzenia dzieci, bo później takie dzieci z patologicznych domow dorastaja i ze swoja wypaczona psychika wyjezdzaja do Anglii. Wszystkie patologie powinny byc sterylizowane przymusowo. A tkliwe historyjki o ojcu alkoholiku mam w doopie smiech.gif>>> widac tu mamy nastepnego BISKUPA, typu, dzieci same pchaja sie doroslym do lozek, one szukaja I zwodza biednych dosroslych na manowce... normalnie patologia I przywolenie na gwalcenie I molestowanie dzieci w PL jest widac powszechne, nei dziwota, ze ksiezule mieli uzywanie I jeden nawet uciekl z Ameryki Poludniowej schronic sie do PL przed linczem... starch do PL z dziecmi jechac, bo jak jakies zboczek sie zacznie dobierac do mojego dziecka, to wszyscy udwroca wzrok I beda udac, ze nic sie nie stalo, malo tego zaczna obwiniac to dziecko, ze samo chcialo... co za debilizm I kto tu jest patologia?...

Gość gość
tak pomagajcie swoim rodzicom, jakby za komuny malo dostali... prawde ktos napisal, narobili sobie dzieci, zeby potem one ich utrzymywali... dzieciaki na tulaczce d**y starym Szwabom albo Brytolom myja, albo sracze po nich czyszcza, a ich rodzice za komuny dostali za darmo, albo pol darmo mieszkania od panstwa, mieli darmowe kolonie, sanatoria, dowozy do I z pracy, mili prace I zarobek, czy sie stoi czy sie lezy 1000 zl sie nalezy, jak im bylo zle w jednej pracy, mogli isc do drugiej, mimo, ze ocet byl w sklepach, jakos nikt nie byl zmuszony chodzic po smietnikach grzebac, z kazdej strony za darmo albo pol darmo za komuny panstwo dawalo wstep na lodowiska, do kina itd.... a teraz nic nie ma, albo trzeba wszystko placic ogromne pieniadze, nic nie ma za darmo, o mieszkaniach od panstwa zapmnij, stabilosc w pracy? co to takiego, place dajace godziwe zycie w PL to cos co nie istenieje, chyba ze nauczysz sie gleboko w rowie szefa lizac...a potem potrafisz sobie spojrzec w twarz za to... Pokolenie naszych rodzicow, kazdy z nich ma wlasne mieszkanie, dom, a ich dzieciaki katem u nich mieszkaja I ciagle wysluc***a, jak ci sie nie potoba to w*********j. No I w*********ja dzieciaki za granice, za chlebem, za godnym zyciem, bo w PL ich ordzice pozwolili wszystko wyprzedac I zniszczyc za grosze...I jeszcze im pomagac... ciekawe za co... Dziec***odobno robi sie dla swiata, a nie dla nas. W Tajlandii wiele mamusiek robi sobie dziec**** to, zeby potem takie kilku latki wywalic na ulice, zeby dawaly d**y bogatym zagraniczniakom, zeby ja utrzymywali, widac rodzice w PL nie lepsi... jak juz kurcza sie miejsca pracy w Europie w innych krajach kwestia czasu, jak dziecieki z PL tez beda dawac d**y byle komu, zeby przetrwac... Tak powinny byc wdzieczne za takie zycie swoim rodzicom...

Gość gość
starch do PL z dziecmi jechac, bo jak jakies zboczek sie zacznie dobierac do mojego dziecka, to wszyscy udwroca wzrok I beda udac, ze nic sie nie stalo, malo tego zaczna obwiniac to dziecko, ze samo chcialo... co za debilizm I kto tu jest patologia?...>>> przeciez to sie dzieje na porzadku dziennym, patrz wesela, urodziny, chrzeciny, jak to stary wujaszek pijaczek niby zartem podskubuje mloda dziewczyne po piersiach i wszyscy sie smieja i gdy dziewczyna sie obrusza, mowia, czemu sie obraza... W Polsce na imprezach rodzinnych nagminnie dziewczyny sa podszczypywane, obmacywane, dotykane po piersiach, obrzucane oblesnym zartem... to jest normalne w Polsce...

Gość gość
ja nie wysylam,bo wyjechalam z domu z jedna torba,czyli kilka par ubran i szczoteczka do zebow.oni nie mysleli o zabezpieczeniu mojej przyszlosci,czy zeby cos dac na start,a mieli tylko mnie.wstystkie pieniadze przej*****.jak pojechalam za granice to zylam jak pies,tyralam za centy,to teraz mam im jeszcze posylac?

Rodzice soe swietnie sami radza ale gdyby potrzebowali to ani chwili bym sie nie zastanowila. Nikt mnie za granice nie wyganial i cale zycie moglam na nich liczyc wiec nigdy bym sie od nich nie odwrocila.

Gość gość
a moi do mnie dzwonili po kase a ja im powiedzialam,ze jak im dam to mi nie starczy na czynsz,ale oni dalej nalegali a ja glupia dalam i wkopalam sie dlugi:Oale bylam mloda i glupia,teraz bym nie dala.dziady cholerne poprostu,argument,ze na czynsz mi zabraknie to dla nich zaden argument:O

Gość gość
ludzie gdzie w wy sie wychowywaliscie; .... "przeciez to sie dzieje na porzadku dziennym, patrz wesela, urodziny, chrzeciny, jak to stary wujaszek pijaczek niby zartem podskubuje mloda dziewczyne po piersiach i wszyscy sie smieja i gdy dziewczyna sie obrusza, mowia, czemu sie obraza... W Polsce na imprezach rodzinnych nagminnie dziewczyny sa podszczypywane, obmacywane, dotykane po piersiach, obrzucane oblesnym zartem... to jest normalne w Polsce..." ...... u mnie nie ma, nie bylo czegos takiego, jakies macanki, Zrozumcie sa tez normalne rodziny bez pedofilii, macania, alkoholizmu