Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem czy oddać dziecko do żłobka czy nie pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

mam dylemat, przydałaby się dodatkowa kasa a co za tym idzie we wrześniu starszy 3,5 do przedszkola a młodszy niecałe 2 do złobka... starszy chce chodzić do przedszkola, tu raczej problemu nie ma, ale młodszy jest bardzo zwiazany z bratem i jak traci rodzeństwo z oczu to że tak powiem traci grunt pod nogami, do mnie to też taka przylepa... żeby to wszystko miało ręce i nogi musiałabym iść na cały etat czyli musiałby siedzieć w tym żłobku cały dzień bo mąż wraca przed 17 a ja nie mam nikogo do pomocy na co dzień... wszyscy mi odradzają ten złobek, mówią żebym się jeszcze rok wstrzymała... a ten młodszy całkiem inny od starszego, przy obcych czuje się pewnie tylko u mnie na rękach albo jak ma braci obok siebie... a nie chcę go narażać na przykre przeżycia, bo jak coś będzie nie tak to przecież nie powie:( idealnym rozwiązaniem byłoby oddanie ich w dwójkę do prywatnej placówki ale na to mnie nie stać:(

Gość gość
Przecież za rok nie będzie inaczej. Też nie trafi do grupy z bratem.

Gość gość
za rok będzie miał prawie 3 lata i będę mogła starać się o przyjęcie do jednego przedszkola chociaż, poza tym będzie starszy, rok czasu to ogromna różnica w wieku dziecka i pewne rzeczy będę mogła mu już wytłumaczyć a teraz raczej marne szanse na to

Gość gość
Nie dramaatyzuj. Pirozmawiajz paniami de si bka, niech mlodszy zobaczy Jan ti wyglada. Pewnie mû site spodoba. Jan nie to zawsze mozesz zmienic zdanie.

Gość gość
dzieci świetnie sobie radzą w żłobkach, dlaczego twoje miałoby być inne?

Gość gość
staram się nie dramatyzować ale kiepsko mi to wychodzi:p zapiszę tak czy inaczej bo zrezygnować można zawsze... nie wiem czemu ale mam jakąś awersję do żłobków tak poza tym wszystkim... zrobiłabym to wbrew sobie:( cały czas biję się z myslami:(

Gość gość
kiedyś musisz odciąć pępowinę

Gość gość
nie ufam żłobkom i raczej nie dam rady zostawić tam płaczącego dziecka:(przedszkole już przerabiałam i zawsze z synem mogłam się dogadać, jakos to szło...

Gość gość
wiem że muszę kiedyś odciąć ale chyba niespełna 2 lata życia dziecka to nie jest górna granica wiekowa:/

Gość gość
nie przesadzaj, matki oddają dzieci do żłobków i krzywda im się nie dzieje.

Gość gość
Miłością dziecka nie nakarmisz

Gość gość
jezeli masz mozliwosc to odpuśc ten żłobek. Takie dziecko jeszcze potrzebuj***ardziej mamy niz rówiesników. Pomyśl ile uwagi twojej potrzebuje na codzien i podziel teraz uwage kilku opiekunek miedzy grupke potrzebujących dzieci. Da sobie rade - oczywiscie. Ale jesli nie trzeba to po co mu szkoła przetrwania w tym wieku? Po 3cim roku zycia dziecko juz powinno rozwijac sie wśród równieśników ale wczesniej nie musi.

Gość gość
czyli lepiej jeść suchy chleb niż puścić dziecko do żłobka?

Gość gość
nie napisałam ze lepiej głodować. Autorka tez nie napisała że bedzie jadla suchy chleb jak do żłobka nie odda. Napisałam - jesli nie musisz to nie oddawaj. Wiadomo ze czasem nie ma wyjścia a dziecko sobie proadzi. tylko jesli nie trzeba to lepiej tego nie robić.