Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwas hialuronowy

Polecane posty

Gość gość

witam, mam pytanie, czy ktos moze z Was uzywa wlasnie tego kwasu? slyszalam o jego dobrych wlasciwosciach, jednak nie mam pojecia jak go stosowac? Na twarz, na cialo ?Zakupiony mam roztwor taki 1%, do czego moge go dodawac i w jakich proporcjach? Może ktoś wie?

Gość gość
do olejku kilka kropel, mozna stosowac na twarz

Gość gość
Najlepiej sobie wstrzyknij, to teraz takie modne :)

Gość gość
ja go uzywam na koncowki wlosow, dodaje do odzywki

Gość gość
ja miałam zabieg w gabinecie ale cudów nie widać

Gość gość
No bo i nie ma byc widac zadnych cudów,to przeciez chwyt reklamowy

Gość Damięna
U mnie kwas hialuronowy to składnik kosmetyków do twarzy, nie używałam go oddzielnie. Pomaga w odbudowie zniszczonego naskórka.

Gość gość
Ale nie odbuduje zniszczonego naskórka bo on nie jest po to,to tylko wypełniach

Gość gość
hmm czyli to sciema, co pisza, ze dodawany po kilka kropel do kremow, olejkow itd dobrze wplywa na skore?

Jeśli dodasz ten roztwór do kremu możesz go stosować zewnętrznie na twarz i na ciało. kwas hialuronowy to jeden ze składników mojego kremu przeciwzmarszczkowego na dzień. ogólnie kwas nawilża skórę, wygładza zmarszczki i wygładza skórę. Cudów nie ma, ale moja twarz jest mocno nawilżona i mięciutka w dotyku;)

Gość gość
To nie dobry taki krem,ja tam wole swój z cudami .....

Gość gość
hmm sprobuje dodawac go wiec do kremu...mam nadzieje, ze nie bedzie podrazniac skory

Gość gość
Hej. Ale w jakiej postaci masz ten kwas? Bo w sklepie zrob-sobie-krem można kupić tylko w formie proszku. I chyba można spokojnie go dodawać do normalnego kremu. Mazidło nie powinno podrażniać cery;)

Gość Martkka
Ja też mam kwas hialurownowy w swoim kremie ale był tam, kiedy go kupiłam ;-) Jest on składnikiem naszej skóry, więc jeśli jest składnikiem kremu to na pewno nie zaszkodzi. Skóra z uszkodzeniami szybciej się regeneruje.

Gość lului
A kwas hialuronowy jest w postaci roztworu 1%? Przyznam, że nie miałam pojęcia, myślałam że w kremikach które używam.;) W moim jeszcze jest kwas glikolowy, który złuszcza, stymuluje odnowę komórkową, spłyca zmarszczki i rozjaśnia skórę

Gość Cezaria
Przyznam, że nie widziałam nigdy samego kwasu. Też mam go w swoich kremach. Pomaga mi na moje małe zmarszczki :-)

Gość Madeleine76
A jaki krem z tym kwasem polecacie drogie Panie , ja w tej chwili mam vichy idealia ale nie jestem zadowolona , jakos swiece sie po tym kremie jak psu jaja

Gość gość
kwas mam w postaci takiego zelu 1% w malej buteleczce. Trzyma sie go w lodowce. Po kropli mozna dodawac go wlasnie do kremow, balsamow i na wlosy jako dozywka. Jako gotowy produkt, to pierwszy raz go kupilam jako dodatek to toniku (soraya). Mam bardzo wrazliwa cere i niestety nie toleruje zadnego kremu, ktory wplywa na splycenie zmarszczek tzw "odpowiednego do wieku", dlatego tez uzywam do cery wrazliwej i wlasnie dodaje ten kwas do kremu.

Gość iskra5
Ja mam kwas hialuronowy w postaci globulek dopochwowych Hydrovag. Działanie również nawilżające :) tyle że nie na twarz. Stosuje sie przy suchości pochwy, bolesnych stosunkach czy po zabiegach ginekologicznych-przyspiesza gojenie ran. Taka inna odsłona kwasu.

Gość aliska78
Nie wiedziałam, że kwas hialuronowy ma zastosowanie w ginekologii. Skoro poprawia sprężystość, wygładza zmarszczki i linie mimiczne, wyraźnie ujędrnia skórę, wydawałoby się, że właśnie w kremach do twarzy. Mój krem ma go w swoim składzie, oprócz tego palmitynian retinolu (pochodna retinolu) + masło shea, oraz olejki ze słonecznika, awokado. Super nawilża a do tego delikatny dla wrażliwej cery :)

Gość nery
ja kupiłam juz dwa razy 1,5% bo piszą ze najlepszy, dodaje codziennie do porcji kremu i mam fajny lifting, opis uzywania masz tutaj http://www.zrodlaurody.pl/potrojny-kwas-hialuronowy-1-5-30ml.html jedyne co nie sprawdziło mi się z półproduktów to piasek wulkaniczny jako peeling, cała reszta jest super! warto inwestować w takie dodatki lub kupować linie kosmetyków polskich ale gabinetowych np. ziaja med lub bielenda professional

Gość WeronikaPik
Ja stosuję kosmetyki, które w składzie zawierają kwas hialuronowy. Jak do tej pory najlepiej działała http://dermvita.pl/ , doskonale nawilża, wygładza i napina skórę.

Gość gość
To juz lepszy jest Hialumax-Duo w kapsułkach,nawilża całe ciało...

Gość gość
mam pytanie, czy kwas hialuronowy można dostać od ręki w zwykłych aptekach? czy tylko wysyłkowo go sprzedają? proszę o info w tej sprawie

Gość gość
Ja mam kwas hialuronowy jako koncentrat w buetleczce 15 ml z zakraplaczem. Uzywam go pod krem na dzień. Kupiłam go za 49 zł w salonie kosmetycznym. Oprocz tego skorzystałam z zabiegu intensywnie nawilzającego z kwasem hialuronowym 3D. Polecam.

Gość natalka343
Dobre mam doświadczenia jak na razie z panią Aleksandrą z gabinetu Imeiaa. Lokal jest na Dubois w Opolu, łatwo trafić. Miła osoba, z dużą wiedzą i jeszcze większą cierpliwością. Przed swoim pierwszym zabiegiem z kwasem to miałam milion pytań do – i też sporo obaw. Wszystko mi wyjaśniono bardzo czytelnie, więc ten pierwszy stres zdecydowanie opadł. Sam efekt jest super, wyglądam młodziej ale co ważniejsze efekt jest naturalny. W zasadzie jakbym nie mówiła, że byłam w gabinecie to pewnie ludzie by nawet nie wiedzieli, że tam coś było wstrzykiwane.

Gość gość
Kwas hialuronowy w kosmetykach działa nieźle, ale bez przesady :- ) Ja cały czas zmieniałam kremy, wydawałam na fortunę. Owszem, poprawiają jakość skóry, dobrze nawilżają, ale jeśli chcemy usunąć zmarszczki, to poza kwasami i retinolem, zostają nam tylko wypełniacze (np. Juvederm), ew. inne zabiegi z zakresu medycyny estetycznej.

Gość gość
Popieram poprzedniczkę. Kremy i tabletki to nie to samo co profesjonalny zabieg. Ja z wypełniaczy polecam Sofiderm.

Gość gość
Ja robiłam sobie mezo z kwasem hialuronowym, polecam poczytać o takich zabiegach np. tu http://www.klinikasfera.pl/medycyna-estetyczna. Na pewno jest ogromna różnica pomiędzy zabiegiem u lekarza a jakimś kremem czy maską z niewielkim stężeniem...