Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lila111

Przyszłe mamy z Podlasia :) 2014

Polecane posty

Gość Mon27
a tego lekarza to chyba możecie sobie zmienić? czy on tylko dziś akurat był??

Gość lila111
U nas w przychodni nie ma wyboru on jest od dzieci czyli pediatra i jest jeszcze jedna lekarz ale do niej to takie kolejki ze trzeba z 3h siedziec bo ona przyjmuje zazwyczaj starszych ludzi i jak taki czlowiek wejdzie to siedzi u niej i godzine czasu ale dam mu jeszcze szanse przy nastepnej wizycie jak cos to sie gdzies indziej przeniose z dziecmi i mezem:)

Gość lila111
A moj maly to juz od tygodnia tylko mama i mama ! MAsakra jak maz przychodzi to chcem zeby ponosil z poł godziny a on juz rece wystawia do mnie i piszczy !! A Mama nie powie tylko jak juz sie denerwuje to wtedy zacznie mamammmm tak jakby przeciaga M a jak mowie powiedz mama to nic!! A ostatnio nauczylam go robic nunu paluszkiem :) bo do kwiatkow mi idzie i wsadza łapki wiec za kazdym razem palcem na niego a on dzis w osrodku do dziewczynki zacza machac palcem i sie cieszył :) słodki widok :)

Gość Ciezarowka_86
nasz waży 11 kg. lila i też mam wrażenie że już tak nie przybiera na wadze.Ostatnio u znajmoych zważyłam bo w domu oczywiście wagi brak. Miałam kupić nawet taką zwykłą co się samemu staje ale ciagle zapominam. Chociaż u Nas przez zeby bedzie spadek bo apetyt słaby. Mleka trochę wypije a łyżką to nic za bardzo... matko, boska, przenajświetsza.... do odkurzacza? Mon co to za ustrojstwo? jak to wygląda? jak malutki na to reaguje? :) lila, może lekarz przy bliższym poznaniu zyska.. :)

Gość Mon27
Ciezarowka mozesz na youtubie filmik obejzec, maly reaguje tak jak na ten aspirator do ust czyli krzykiem :) ale tym jest szybciej i jak wczesniej pisalam nie trzeba odtykac noska co 10 min. ;)) Ustrojstwo super ale 50 zl kosztuje, to nie mało, ale uważam to za jeden z pozyteczniejszych zakupów. Nazywa się "katarek". Ja nie wiem ile nasz waży, zadzwonie może dziś się podpytam na kiedy można się umówić na "bilans", bo cos tam przy ostatnim szczepieniu mowili zeby sie pokazac po 9 miesiacu.

Gość lila111
Tak tak jest bilans w 9 mies. bo pielegniarka tez tak mowila az sie zdziwilam zawsze bilans byl co roku czyli 1,2,3,4 latek :)

Gość lila111
Wiem, ze teraz mamy sie zglosic na roczek i bedzie szczepienie odra rozyczka i cos tam jeszcze :)

Gość Ciezarowka_86
o matko! :) obejrzałam filmik instrutarzowy. Mały brzdąc sam zasuwa z końcówką i sobie do nosa wtyka... 50 zł kosztuje? to chyba dwie fridy... ale widzę że opisów pozytywnych masa... jejku... taki mały lata z końcówką do nosa :D dziewczyny jaki dzien wam pasuje w przysz tyg na spotkanie?

Gość Mon27
W przyszłym tyg odpada u mnie sroda. w poniedzialek ewentualnie musialabym wrocic tak do 20.30 bo potem maz ma wychodne. Reszta dni pasuje :)

Gość lila111
Dla mnie jak narazie wszystkie dni :) A moze umowimy sie w fikolandzie ?? Aleczy same czy z mezami ?? co ??

Gość Mon27
jesli do fikolandu to moze z mezami :) a jak same to na jakiegos grzanca :))

Gość lila111
To jakie propzycje ??? Z mezami czy bez heheh:)

Gość Ciezarowka_86
w tyg to ja bez męża.. On wraca jak ja na wylocie a zanim sam się ogarnie a i tak ciagle wisi na tel to by nas 20 zastała... u nas fikoland to raczej w weekendy... :(

Gość Mon27
no to możemy same :) ja już jakos dawno sama nigdzie nie byłam, zawsze gdzieś z maluszkiem.

Gość Ciezarowka_86
halo lila, halo,, co Ty na to? dziewczyny, chciałabym żeby wszystkie tyg mijały mi jak ten :)

Gość lila111
ok

Gość Mon27
a coz to nikt się nie odzywa :) na spotkanie proponuje wtorek :))

Gość lila111
Oj dziewczyny nie wiem jak ze spotkaniem:( moj maly w nocy i dzis i teraz goraczkuje i sie strasznie slini wiec chyba cos chce sie przebic !!

Gość lila111
Do 1 w nocy bylo zle :( ale jakos zasna i tempertura spadła :) a teraz odsypia :) jej... mam nadzieje ze juz bedzie ok :)

Gość Mon27
może do jutra się polepszy dla maluszka. Moze i ząbek :))

Gość lila111
JAk by sie dalo laski to wole sie spotkac w czwartek badz piatek Dzis maly spal do 11 a o 13 poszedl znowu spac ! MAtko jak nie moj dzieciak ! Ale jeszcze ma do 37stopni wiec jest marudny A ZEBA NIE WIDAC!!!

Gość lila111
LAski jak jutro to mnie napewno nie bedzie :( maly zacza znowu goraczkowac do 38.5 do 39 :((

Gość Ciezarowka_86
lila a moze to reakcja poszczepienna? może jest jakiś czas na to zanim dziecko zareaguje? ja oczywiscie zasmarkana w weekend! to moze poczekamy i moze czwartek?Mon Tobie jakby co czwartek pasuje? u mnie piatek na pewno nie bo maz zawsze dluzej w pracy

Gość Mon27
Tak, czwartek mi pasuje :) to jestesmy umówione ;)) Lila trzymaj się. U nas te jedynki na gorze to niby cos sie przebilo ale slabo rosnie, a dwojka juz taka duza. Smiesznie wyglada z takim jednym zebem na gorze i to w dodatku z boku ;p My na piatek mamy bilans to zobaczymy jak tam maluszek urosl.

Gość Ciezarowka_86
lila a może to reakcja poszczepienna? skoro zęba nie widać,,, Ja oczywiście weekend przechorowałam. u nas chyba tez zab w drodze bo slini sie malutki na potęgę i wszystko do buzi... Mon maluszek dalej zaprzyjaźniony z nocnikiem? ja kupiłam w końcu naszemu synkowi ale żeby na nim usiedział choć chwilkę to nie ma takiej opcji. Póki co miś siedzi na nocniku :P to może spotkanie w czwartek? mon pasuje Ci? lila, mi to piatek odpada bo maąz zawsze dłużej w pracy....

Gość lila111
Laski dzis maly nie mial goraczki ale za to o 15 dostal wysypki wiec do doktora naszego nowego i co ... sama musialam powiedziec od czego to moze miec ze moze trzydniowka ? badz zabki ? badz alergia na ta camille na zabkowanie ? bo dalam wczoraj a on ze to wszystko moze byc przyczyna tej wysypki!! szok a maly taki marudny plakal bez powodu ale ta wysypka zbladla wlasnie z godz, temu i juz lepiej :) A co do spotkania to gdzie??? Jak wiecie wole gdzies blizej mnie hehe :)

Gość Ciezarowka_86
lila, ja to tylko tam gdzie zawsze... :P niestety gdzies na zielone to musialabym 2 autobusami jechac a nie dosc ze chora to pewnie mój maz jak zawsze dotrze 5 min przed spotkaniem :P na 3 dniowke to chyba nie ma rady, przychodzi niespodziewanie?

Gość lila111
Szkoda bo dla mnie daleko:(

Gość gość
www.MartynaG.pl O ciąży, o wyprawce, o porodzie, o zakupach, o urządzaniu domu i wychowaniu małego człowieczka - zapraszam