Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka na skraju zalamania

Moja 19 letnia corka jest w ciazy. Jestem zalamana

Polecane posty

Gość gość
Czy tu siedzą same panienki roszczeniowe, z bogatych domow, nie majace pojecia o zyciu?? Bo az nie wierze w to co czytam, mam 22 lata, a jestem po stronie matki Ona starala sie cale zycie dla tej corki, a ona co? zrobila dzieciaka z nieodpowiedzialnym gnojem i znow liczy na matke, nie! Jest dorosla, to ona powinna pomoc teraz matce, a nie wkopac ich w jeszcze wieksze bagno, to ona powinna zastanowic sie co teraz.. Jesli chce isc na studia- prosze bardzo, sama załatwia opieke swojemu dziecko, nie matka! Matka swoje odchowala, zapewnila opieke, mieszkanie, wszystko i ma czyste sumienie. To, że widzi REALNIE sytuacje, a nie na zasadzie jakoś to bedzie, daje tej dziewczynie szanse na normalne życie. Ona jako matko uprzedzala ja, żeby nie zadawala sie z tym szczylem i co? Gowniara nie posluchala to niech ponosi odpowiedzialnosc za swoje czyny. Autorka tematu za swoje poniosla i haruje jak wol zeby zapewnic godne zycie dziecku. Teraz corka musi sama zatroszczyc sie o swoje dziecko. Matka pomaga bardzo duzo, bo da dach nad glowa, wyzywienie, co jeszcze ma zrobic? Tyrac 300 h w miesiacu zeby coreczka, ktora ma pstro w glowie mogla sie puszczac na medycynie dalej? No ludzie zastanowcie sie... Moje rady to: - corka poki co rezygnuje ze studiow, zawsze moze pojsc na zaoczne jak zarobi troche gorsza - jesli masz mozliwosc zalatwienia jej pracy to to zrob, jesli nie, niech szuka sama i nie mowcie mi, ze umowy o prace nie dostanie, bo to bzdura, ja zaraz po maturze dostalam prace z umowa o prace! i moja 2ga praca tez zawiera taka umowe- o prosze bardzo w zwyklym sklepie odziezowym, moge wam podac marki, w ktorych zatrudniaja na umowe od pierwszego dnia! - po urodzeniu dziecka niech pracuje i oplaca SAMA zlobek - dziecko podrosnie, moze kogos pozna, pojdzie jeszcze na studia i usamodzielni sie poki co GRATULUJE i trzymajcie sie cieplo, niestety to corka zrezygnowala ze studiow, nie Ty jej kazalas, Ty zrobilas wszystko, co w Twojej mocy, zeby mogla studiowac... Niech nauczy sie zycia i odpowiedzialnosci za swoje czyny..

Gość gość
ciąża to nie jest tragedia !! jeśli Twoja córka ma do czegoś w życiu dojść to dziecko jej w tym nie przeszkodzi a jedynie brak wsparcia i logicznego myślenia !! żyjemy a takim wieku że wiele młodych par ma problemy z poczęciem dziecka a jak już się uda to po kilka razy się roni !! nawet nie zdajesz sobie sprawy jakie szczęście spotkało Twoją córkę !! ubranka dla dziecka w pl nie są takie drogie, wystarczy pochodzić po tańszych sklepach i po promocjach, jak już zaczniecie oszczędzać to dacie radę, na weekendy córa może iść do jakiejś pracy, typu sprzątanie czy kelnerka. Państwo też pomoże jej finansowo. u mnie w rodzinie dziewczyna w wieku 18 lat urodziła dziecko, jest samotną matką i fundusz państwa jej wypłaca 650 zł na dziecko do tego rodzinne dostaje. wiem że nie są to duże pieniądze ale zawsze coś. z opieką nad dzieckiem też nie będzie problemu bo oddając bąbelka do żłobka na pewno państwo coś dopłaci. wystarczy ochłonąć, usiąść i na spokojnie przedyskutować całą sytuację. Jeśli Ciebie Autorko nie stać na utrzymanie 2 dorosłych plus dziecka to już teraz weź w pracy urlop bezpłatny i wyjedź gdzieś za granicę choćby do niemiec do opieki, żeby zarobić inną kasę o odłożyć na przyszłość. Macie tyle możliwości wystarczy tylko chcieć a nie od razu wszystko na straty spisywać/.

Gość gość
aleś Ty głupia! Ja tez byłam 19- letnią mamą i nie sadze zmarnowałam życie a mama która mówi o córce w ciąży jak o porażce , sama jest jedna wielka porażką.

Gość gość
autorka zawiola corke na aborcje? Gdzie o tym pisze? bo nie wiem czy czegos nie przeoczylam

Gość gość
Moja córka też zaszła w ciążę mając 19-cie lat. Teraz mam już cudownego trzymiesięcznego wnuka. Jest to niesamowite szczęscie :). I też jestem młodą babcią - takie jest życie. A teraz wspieraj córkę bo bardzo Cię potrzebuje.

Gość gość
ja rozumiem plany i tego typu sprawy, dziecko nie jest łatwe w wychowaniu. Ale zastanawiam się ile faktycznych chęci ma twoja córka żeby być na medycynie. Bo jeśli, hipotetycznie, cały czas był nacisk na naukę bo nie dostanie się na medycynę ( medycyna była szeptem ale takim żeby podświadomość załapała), to troszkę współczuję twojemu dziecku. Jeszcze gdyby dziewczyna miała 14- 15 lat. to wtedy prawda, no stało się, matka w tak młodym wieku. Dziewczyna ma już 19 lat. Jakby skończyła studia i zaczęła pracować, i nie daj boże była w ciąży z już "mężem" ona by lamentowała że tutaj "kariera" i nici bo dziecko. :Lekarz żeby zarabiać dobrze w Polsce musi ciągnąć kilka etatów. :Pensji 4500 nie ma ot tak, żeby siedziała w jednej klinice. Musiała by latać to tu to tam, zostawać na 3 dyżurach nocnych w tygodniu. Medycyna jest dla ludzi którzy nie myślą o rodzinie i jej zakładaniu, bo wtedy musiała by brać zwolnienia. Zmarnowałaś tą medycyną życie dziewczynie. Mogła by studiować pedagogikę i zrobić specjalizację: laryngologię czy inne podyplomowe. za wizytę u takiego specjalisty, to dopiero ludzie słono płacą.

Gość gość
laryngologiem można być wyłącznie po medycynie

Gość gość
Co ty masz do pedagogiki? Jestem doktorantka tego kierunku i bardzo dobrze mi sie wiedzie, nauczam na uniwersytecie, pisze ksiazki i sie spelniam w każdym aspekcie zycia.

Gość gość
1:02 chyba chodzilo ci o specjalizacje logopedia...

Gość gość
No nie padam ze smiechu, laryngologia to podyplomowka ktora mozna zrobic po pedagogice buahahahaha :):):) a ja zawsze myslalam ze laryngolog to lekarz a tutaj taki zonk:), wezcie sie juz ludzie nie kompromitujcie!!! Autorko sama widzisz jaka tu smietanka intelektualna siedzi buahahahaha :)

Gość gość
faktycznie gość z 1:02 napisał taką głupotę że większej nie słyszałam jak można napisać że po pedagogice podyplomówką jest laryngologia, porażka

Gość gość
po pedagogice nie można zrobić specjalizacji z pedagogiki z tego prostego powodu że pedagogika nic nie ma wspólnego z leczeniem!!!!!

Gość gość
miało być oczywiście: nie można zrobić specjalizacji z laryngologii

Gość byla nastoletnia mama
Gratulacje! Jestem przykladem takiej nastoletniej mamy.Zaszlam w ciaze w ostatniej klasie liceum.Matura zbiegla sie z terminem porodu...ale moja corcia poczekala spokojnie w srodku do ostatniego egzaminu.Poszlam na studia kiedy skonczyla 2 lata.Jej ojciec a moj maz wiecej przeszkadzal niz pomagal.Rozstawalism sie kilkakrotnie ,2 lata po slubie definitwnie sie rozstalismy.Alimenty byly jedynym zrodlem utzrmania.Studiowalam dziennie...wiem AWF ,to dla niektorych smieszna szkola ,sa w bledzie.Bardzo duzo czasu spedza sie na uczelni.To nie tylko siedzenie w ksiazkach to rowniez szereg zajec praktycznch ,fizcznych,sportowych.Z czasem przenioslam sie na zaoczne,zaczelam prace w szkole...moja corka ma 30 lat.Jest moja najlepsza przjaciolka.Jestem z niej prze-dumna.Skonczla podplomowa dietetke...i nadal uzupelnia wiedze.Nie ma sie czego obawiac! Moi kochani rodzice pozwolili mi poniesc konsekwencje mojej deczji i to bylo najmadrzejsze co mozna zrobic.Pozwol jej dorosnac, wziac na siebie odpowiedzialnosc za swoje zycie...obserwuj i pomagaj kiedy juz naoprawde trzeba.

Gość gość
Co za problem? Zamówić tabletki wczesnoporonne i po problemie. Albo domowa mieszankę zastosować. W necie pełno porad jak pozbyć się bękarta.

Gość nurja
I dobrze że nie skończy medycyny. Nie potrzeba nam głupich lekarzy. Najmądrzejsza to ta córcia nie jest - skoro puściła się z marginesem, chłopakiem z patologicznej rodziny.Piszesz że masz samochód -sprzedaj samochód i wynajmij niańkę dla wnuczka -proste jak drut

Gość gość
Może to i dobrze, że nie będzie lekarzem bo to zawód w którym trzeba myśleć.

Gość gość
Nic nie poradzisz masz Puszczalska córkę :)

Gość nurja
"Najlepiej" to dawać d..y na prawo i lewo, wszelkim leniom i nierobom, a pózniej lamentować i wystawać w MOPSie po zasiłki, żeby społeczeństwo robiło zrzutkę na bękarta.

Gość gość
Autorko nie zazdroszcze sytuacj. Chce sie powiedziec te wspoczesne malolaty to takie nieodpowiedzialne. Mimo ze czlowiek cale serce i zdrowie wlozy w ich wychowanie. Oni wiedza najlepiej a pozniej jak cos sie nie uda to biegiem do rodzicow. A jeszcze przed chwila ich nie potrzebowali.

Gość gość
nie znam zadnej matki ,ktora nie potrafilaby wykarmic swojego malenstwa bo nawet jak rodzina nie pomoze to obcy ,nie takie zniwo zbierala wojna i dzieci wyrosly,przeciez czlowiek zyje dla czlowieka na tej ziemi a nie dla siebie! xxxxxxxxxxxxxxx widac malo znasz zycie skoro nie znasz takich matek. ja takie znam.

Gość 2313456789
A nie ma czegos takiego jak dziekanka? kiedys bylo. Moja kolezanka ze studiow na pierwszym roku zaszla w ciaze, urodzila dziecko, jej partner popelnil samobojstwo gdy mala miala 1,3 miesiace. Studiowalysmy dziennie pielegniarstwo. To nie medycyna, ale zajecia czesto 6 dni w tygodniu, wlasnie na pierwszym roku, plus praktyki, ktore zajmowaly cale ferie i wakacje, zajecia w pracowniach do poznego wieczora. Czasami kolezanka brala mala w wozku na zajecia, zajcia grupowe byly latwiejsze bo kolezanki z drugiej grupy pilnowaly malej, gdy Ania odrabiala praktyki. Bylo jej bardzo ciezko ale skonczyla studia, pracujemy teraz razem jako pielegniarki anestezjologiczne, mieszkamy obok siebie w malych, nowych domkach pod lasem za miastem. Mala ma 8 lat a kolezanka ma drugie dziecko ze swoim mezem. Wszystko sie naprawde niezle ulozylo chociaz bylo bardzo ciezko. Ja core urodzilam zaraz po obronie mgr, z synem chodzilam w ciazy robiac specjalizacje i tak naprawde te dwa lata specjalizacji byly najtrudniejsze bo ciezko sie uczyc bedac w ciazy, majac male dziecko ktore sie karmi piersia, tym bardziej ze na zajecia dojezdzalam ze slupska do olsztyna. Ale dalo sie. Mysle ze wszystko sie da, tylko potrzebne sa checi , sily, jakies mozliwosci sie znajda.

Gość INNY LEKARZ
to jest powód do radości!!! szkoła studia nie zając nie uciekną.to dobrze,że w tak młodym wieku zaszła w ciąże,plus dla dziecka,będzie miało długo młodą mamę,a ojca dziecku też się znajdzie z czasem.sam się zgłosi.

Gość gość
prowokacja.kolejna historia o corce albo o matce. juz 6historia od wrzesnia

Gość gość
To niech pomoże w opiece matka ojca dziecka skoro nie pracuje

Gość gość
Wtedy spokojnie może córka iść na studia w końcu tamta kobieta to też babcia.

Gość gość
matka ojca dziecka jest alkoholiczką, tak napisała na początku załamana matka

Gość gość
marna pociecha z babci alkoholiczki

Gość gość
Może niech córunia poszuka sobie jakiegoś dzianego sponsora.? Jest młoda. Być może ładna. Skoro puszczała się z. obibokiem za friko, to może puszczać się z 40 latkiem za przyzwoitą kasę. Jeszcze córuś mamuśkę finansowo wspomoże.