Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile osób kąpiecie w jednej wodzie?

Polecane posty

Gość gość

U mnie tylko dzieci wchodzą jeden po drugim do wanny, potem leję nową wodę i kąpię się ja, a potem mąż w tej samej. Pytam, bo teściowa mi dzisiaj nagadała, że nie oszczędzamy na wodzie, bo dzieci się nie brudzą i spokojnie możemy całą rodziną po kolei w jednej wodzie, bo ona tak robiła, a ma czwórkę dzieci. No nie wiem, u nas najstarsza córka ma już 14 lat, najmłodszy 5 lat, średni 12 i widzę, że woda jest po nich zwyczajnie brudna. A ja i mąż też się musimy umyć. Wy kąpiecie całą rodzinę w jednej czy też na dwie wanny dzielicie? Pytanie oczywiście do osób oszczędnych, bo wiadomo, że jak ktoś dużo zarabia to może sobie lać wodę nową za każdym razem lub brać prysznic. Choć dla mnie to strata pieniążków.

Gość gość
prysznic i tyle.

Gość gość
O masakra..u nas w jednej wodzie kąpie się jedna osoba ! Nigdy bym się nie kąpała po kimś brrr czasami bierzemy prysznic lub kąpiemy się razem, ale to tak bardziej dla przyjemności i bliskości żeby się potulić, podotykać itp

Gość gość
ja pierdzielę, w życiu nie przyszłoby mi do głowy kąpać się w wodzie po kimś, nawet dzieciaki myć tak to przesada :(

Gość gość
to musi być prowokacja... jak można kąpać się w brudach brata albo siostry... ludzie trochę higieny...

Gość gość
Oczywiście mówiąc kąpiemy się razem dla bliskości mówię o mnie i o moim mężu

Gość gość
Trojke dzieci w jednej wodzie? I to dwojka nastolatkow! Nie musicie codziennie brac kapieli tylko myc sie pod biezaca woda. Co ci to da jak po jednym dziecku woda pewnie nieco brudna kapie sie drugie a trzeciemu w ogole zostaje sam syf czyli wychodzi z kapieli brudny. Fuuuuujjjjj

Gość gość
kąpać to ja się mogę z mężem :D

Gość gość
ale trole, co to za kąpiel, skoro jedno myje się w brudnej wodzie po drugim????? takie rzeczy tylko na kafe

Gość gość
u nas jest tak, ze moj syn w wieku przedszkolnym jak sie kapie to pozwalam mu nalac pelna wanne wody, zeby mógl asie pobawic, poplywac. woec tej wody pozniej zaluje moj mąż i czasami sie kapie w niej, nie pozwala wylac bez sensu I tylko tyle Ja sie nie kapie po nikim, biore zazwyczaj prysznic

Gość gość
my się kąpiemy w 4 w 1 wodzie ale dzieci mam maluchy 3 i 6 lat, jak są brudni z błota itp to leje dla nas osobną wodę, mimo to rachunek za wodę jest masakryczny

Gość gość
FUUUUJ! ale wyczuwam prowo ;P

Gość gość
Ja myję się w wodzie po 10ms synku, ale to dlatego, że ono ma emolienty:) Po prostu wlewam zawartość wanienki do wanny. Kąpię się 2 razy dziennie OD LAT i jakoś dajemy finansowo radę. Kąpiel w wannie to dla mnie mega przyjemność i tylko po wannie czuję się czysta. Jak mozna pod prysznicem ogrzac się, wymyć każda fałdę i wymoczyć nogi? Autorko, u nas dom czysciochow i ok, na wodę idzie sporo, ale na tym nie oszczedzamy.

Gość gość
A nie lepiej nalać każdemu trochę wody niż myć się całą rodziną w brudnej? :D

Gość gość
Obrzydlistwo, nie wierzę, że jeszcze coś takiego ma miejsce w XXI wieku! kąpać się w zupie ble!

Gość gość
a po ile macie wodę? bo mnie przyszło do zapłaty 182zł za 12m3, oczywiście piszę o zimnej bo koszty pogrzania to inna bajka, w bloku jak miałam wodę po 42zł za m3 wolałam grzac czajnikiem niż z kranu używać

Powiedź że żartujesz :D Dla mnie to obrzydliwe jak dwie osoby kąpią się w tej samej wodzie,a już nie wspomnę o większej ilości :o

Gość gość
ciekawa jestem ile zużywają na osobę wody te osoby co się tak myją same i po nikim, bo ja sobie nie wyobrażam rachunku wówczas skoro teraz nam idzie ok 3m3 na osobę

Gość gość
Kurcze duzo placicie za wode.

Gość gość
Fuj.....

Gość gość
Może zmieńcie piec. Macie na gaz czy prąd? Ja płacę ok tyle co ty i biorę codzienny prysznic, mój mąż i córka. Każde osobno rzecz jasna. Raz na tydzień robię córce kąpiel do zabawy, popływania (kąpie się tam sama, potem wypuszczam).

Gość gość
Jakoś jeszcze nigdy dopłaty do wody nie miałam a nie kąpiemy sie wszyscy w tej samej wodzie...

Gość gość
hehe oczywiscie dzieci kąpią się w kolejności od najmłodszego do najstarszego :D już widzę tę dorastającą 14-latkę kąpiącą się w wodzie po dwóch braciach w tym po dojrzewającym 12-latku:D tak głupiej prowokacji jeszcze nie czytałam i że tyle głupich mamusiek nabrało się?:D wszystko łykacie idiotki:D

Gość gość
ja płacę według licznika i za wodę płacę ok 180zł na mc na 4 osoby, oszczędzam na kąpieli, zmywam w zmywarce, piorę na krótkim programie, używam wody z pralki do spuszczania wody itd.. a mimo to leci mi 12m3 min to 10m3, za pogrzanie nie jestem w stanie ocenić ile płacę bo mam bojler i prądu na mc płacę ok 250zł za zużycie na całe mieszkanie

Gość gość
a ja myślę, ze to nie prowo, to POLSKA :(

Gość gość
ja bym chętnie się kąpała sama i pewno codziennie ale nie stać mnie :/ przy takich cenach oszczędzam na wszystkim

Gość gość
To nie lepiej zeby nastolatki braly prysznic?

Gość gość
nastolatka nie moze sie kąpac po braciach. Olac juz facetów - u nich trudniej o jakies choróbska. Ale młoda kobieta - wyobrażam sobie jaki to dla niej musiałby byc sres jakby złapała cos. A przeciez każdy ma inna florę bakteryjna i to co nie szkodzi synom - u córki moze wywołac infekcje intymną.

Gość gość
Ja za wodę co mc płacę 200 zł na 5 osób i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby kąpać się jedno po drugim :O

Gość gość
mam 8-letnie blizniaki chlopcy i gdy skonczyli rok to zawsze sie kapia razem w wannie bo lubia, po umyciu ciala i glowy kazdego spłukuje prysznicem