Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do katoliczek

Polecane posty

Gość gość
wiekszosc rodzin wielodzietnych wegetuje w nedzy i powiedz- czy ktos im zsyła jakies dary?

Gość gość
a jak darow jest kilkanascie -to bieda nie piszczy tylko wyje - i co ,żadnej pomocy znikąd nie ma, wystarczy isc do dzielnic nędzy

Gość gość
wielodzietnosc w 99 % przypadkow oznacza biede zamozne osoby wielodzietne to wyjatki a reszta wegetuje w biedzie i jakos nikt im nie zsyla kasy na dzieci , nie powieksza metrazu domu

Gość Lilliana
what ? chyba jestescie jedyna taką rodzina ktora sobie wszystko wymadla, bo ja tez znam tylko przypadki tych wielodzietnych zyjcych w biedzie lub nędzy, może pomódl sie za nich - masz w koncu tak dobry kontakt z bogiem, to az grzech tego nie rozszerzyc na reszte swiata !!!!!

Gość gość
Czytam i czytam te nędzne, ograniczone katolickie wypociny i wierzyć mi się nie chce,że można być tak ciemnym w XXI wieku. Współczuję serdecznie mentalnośc***antofelka. Obrażasz moją inteligencję kobieto, żyj sobie w swoim akwarium razem z innymi tobie podobnymi rozwielitkami. Nie warto nawet dyskutować z tobą. Ciemnia, średniowieczna piwnica normalnie. Nawet nie wiesz jak można być szczęśliwym będąc WOLNYM człowiekiem. TO jest darem Boga, a jego przesłaniem jest dobroć, miłość, wiara w siebie, w innych ludzi,chęć pomocy itd. Ogólnie mówiąc dobro.Twoja interpretacja Boga obraża go. Gdybyś naprawdę rozumiała Pismo Święte , a nie tylko wierzyła, że rozumiesz, to byś wiedziała dlaczego.

Gość gość
metody naturalne to gwarancja wielodzietnosci i biedy ruiny zdrowia

Gość gość
w tym momencie obrażasz mojego Boga. x nie interesuje mnie to czy ''obrażam''twory Twojej wyobrazni.To Twój problem 2 faceci tego nie cierpią, nawet jeśli mówią co innego x fajnie że Ty to wiesz :) 3 Nauka to jest coś na czym opieram swoje wypowiedzi,na niej też bazuje Npr. Co do reszty-to tak niskie że przemilczę. 4 No widzisz fajnie że zauważyłaś że czad-o to chodzi,''nasz''Bog jest czaderski :) 5 Bo z założenia kościół katolicki jest nieomylny! x No jest. :D Okropne nie? Haha, nic na to nie poradzę . 6 Według mnie Bóg chce czegoś innego. Na pewno nie tego by ludzie byli nieszczęśliwi. x Na pewno.Z tym sie zgadzam.To jedyne z czym sie zgadzam z Tobą.Oczywiście że Bog chce naszego szczęścia.Dlatego własnie mamy Npr,dlatego wlasnie mamy nie stosować antykoncepcji,dlatego mamy się nie rozwodzić,być wiernymi,dlatego mamy w ogole dekalog i wiele innych rzeczy. Nie wiem czemu Tobie Npr kojarzy sie z byciem nieszczesliwym?

Gość Lilliana
inna sprawa ze mozna nie chciec wiecej niz 1 czy 2 dzieci ze wzgledow innych niz finansowe... np. zeby miec czas dla tych 2.. albo dla siebie... albo zdrowotnych, gdy ciaza jest dla kobiety wyrokiem smierci, sa takie choroby.

Gość gość
zdarza sie ze matki kilkanasciorga dzieci umieraja przy porodzie albo wielorodka zostaje wdowa czy rozwodka -ale jakos zaden oredownik i nakazywacz wielodzietnosci nie proponuje- ja wam bede dawal co miesiac kase na dzieci jedzenie przybory szkolne buty ubrania

Gość gość
Przyznajesz sama że we wszystkim kierujesz sama swoim życiem ale nie płodnością bo Boga obraża to że stosujesz antykoncepcję. x Napisałam bardzo wyraznie (przykro jak ktoś nie umie czytać) że WE WSZYSTKIM staram się żyć tak by Bogu mogło się to podobać,we wszystkim przedkładam wolę Boga nad własną,każdą sprawę z Nim konsultuję, i Jego słowo jest ważne,liczy się dla mnie.Co nie zmienia faktu że robię wszystko co w mojej mocy,o ile się to nie sprzeciwia woli Bożej.To co ponad me sily to zostawiam Jemu.

Gość gość
dlatego mamy się nie rozwodzić . . o właśnie, kościół zakłada, że ludzie mają być wierni, nie uprawiać seksu pozamałżeńskiego itd., ale np. jedna strona w małżeństwie przestrzega tych zasad, ale druga nie. Mąż np. zdradza. Albo żona. I co druga strona ma cierpieć w takim związku, bo kościół zakazuje rozwodu?

Gość gość
Gosc: "Bog chce naszego szczęścia.Dlatego własnie mamy Npr,dlatego wlasnie mamy nie stosować antykoncepcji,dlatego mamy się nie rozwodzić (...)"

Gość gość
i zyc w nedzy ze stadem dzieci

Gość gość
powiedz to męzo,wi któremu ż,ona nie daje. przecież buk ich ko,cha i chce ich szczęścia. bo z tymi roz,wodami to już pojecha,łaś

Gość gość
Nie wiem czemu Tobie Npr kojarzy sie z byciem nieszczesliwym? . . Mnie się kojarzy. Pisałam wcześniej, że nie odczuwam satysfakcji seksualnej kochając się w dni niepłodne. Poza tym byłabym ciągle w stresie, że może przytrafić się wpadka.

Gość gość
jestes tak nieprawdopodobnie glupia ze az slabo sie ludziom tu robi. inni ci wytkneli szereg bledow juz w rozumowaniu, czytalam wszystko, a ty swoje, bog to bog tamto. przeoczylas chyba fragment o tym ze biblia nigdzie nie zakazuje antykoncepcji takze "sztucznej". moze bog osobiscie ci zakazuje ok ale to zakazuje tylko Tobie wtedy. nam nie. Wymyslilas sobie to po prostu i dorabiasz do tego ideologie

Gość gość
zycie w biedzie ze stadem dzieci -toz to ideal do ktorego powina dazyc kazda kobieta

Gość gość
Wniosek jest tylko jeden... Krowy czytać nie nauczysz. I tego się trzymajmy ;D

Gość gość
chodze do kościoła- biore tabletki anty- nie spowiadam się z tego - bo biore dla zdrowia a ze przy okazji sypiam z mężem to tyle mojego

Gość gość
Dewotka mnie przeraża.... Ała... :/

Gość gość
gość Nie muszę się zapluwać. x nie musisz ale to robisz 2 W tym momencie właśnie jako oponent stajesz się agresywna i chamska. x Nie jestem ani chamska ani agresywna.Ty dla odmiany bylas taka od początku. 3 w Twoim przypadku jest większa szansa na pokrycie się płynami ustrojowymi, jako że sama przyznałaś, że celem m.in. "zacieśnienia więzi w związku" bawisz się z mężem śluzem. x że co proszę???aż się zakrztusiłam kawą ze śmiechu.co Ty dziecinko wyplatasz za androny?Chyba Ci poziom cukru opadł-albo masz niedotleniony musk-:) szkoda te pierdy nawet komentowac. 4 Uważam, że jesteś głupia, x Jak fajnie móc podyskutować na poziomie gdy adwersarz posiada jakieś logiczne argumenty i nie ucieka sie do prymitywizmów typu''jesteś głupia'''.. Popraw białe kozaczki;) 5 nie jesteś dobrą osobą - nie pomogłabyś nieznajomemu w potrzebie, x no oczywiście,przecież Ty mnie tak dobrze znasz :D :D 6 nie odpowiedziała miło na zaczepkę, nie nadstawiła drugiego policzka. Twoja wiara jest ściśle ludowa, na pokaz, a także dogmatyczna. Wierzysz w to co wymyślił Kościół - pewnie z wygody, i nawet nie starasz się myśleć samodzielnie. x oczywiście oczywiście.Mam nadzieję że Ty nadstawiasz oba policzki a może i nie tylko policzki ;) i na zaczepki odpowiadasz samą miloscia co wlasnie tutaj widać i czemu dajesz wyraz co parę minut :D 7 Mimo to sprawię Ci przyjemność i dotrzymam słowa. Naprawdę teraz kończę dyskusję. x Ha,a mnie to tam ryba czy dyskutujesz czy nie,tylko śmiać mi sie chce z Ciebie że najpierw sie zarzekasz że konczysz rozmowę po czym napierniczasz ostro dalej :)

Gość gość
może też byc tak że nie lubisz seksu i dzieki swojej nieomylnej metodzie mozesz go unikac bo ilez jest tych dni prawdziwie nieplodnych w miesiacu. a malzonek to moze tez sie z tego cieszy bo mu malo staje wiec sie nie przepracuje. albo sie nie cieszy i chadza do burdla tylko ty o tym nie wiesz bo przeciez 'ufasz bogu'. twoje czcze gadanie jest po prostu sprzeczne z obserwacjami. jesli 90% tu sie wypowiadajacych zna jedynie biedne rodziny wielodzietne, a ty jedna twierdzisz ze bog ci zawsze daje to co ci potrzebne w zyciu, to albo jestes wyjatkowym przypadkiem albo klamiesz. w oby przyadkach lepiej by inni sie zabezpieczali, bo powszechnie wiadomo ze nie kazdy jest tak swięty jak ty i obdarzony taka laską. ogromna wiekszosc stosujacych metode naturalna zalicza wpadke i ma problemy z wyzywieniem rodziny. sa na ten temat publikacje naukowe wiec nie mow nam 'ja wiem lepiej" bo nauka tak nie dziala.

Gość gość
dlaczego ogromna wiekszosc rodzin wielodzietnych wegetuje w nedzy i zadna pomoc znikad nie splywa ?

Gość gość
15:40 bo za mało wierzyła, jej wina, niech zdychają z głodu. Trzeba było mocniej wierzyć to by tego nie było. To właśnie tok rozumowania rozwielitki.

Gość gość
biedne wielorodki i dzieciobojczynie - to skutek stosowania metod naturalnych

Gość Lilliana
skompromitowalas sie juz wystarczajaco. przestan pieprzyc! przestać obrażac innych! juz chyba ze 4 osoby c***isaly ześ glupia, ja się dolączę. Twoja metoda zapobiagania jest do bani i kazdy lekarz ci to powie poza tym nie kazda kobieta ma regularne cykle wiec skoncz z tym swoim śluzem bo to jest już żenada

04.03.14 , to przedstaw te "publikacje naukowe" w ktorych pisza o osobach stosujacych NPR ktore zaliczyly wpadke i maja problemy z wyzywieniem rodziny :D

Gość Lilliana
aha i jesteś agresywna: imputujesz innym coś co wg ciebie dotyczy tylko ciebie czyli pomoc z nieba na kazde zawolanie

Gość gość
wystarczy znac zycie , ogladac tivi i czytac reportaze -w ktorych biedne wielorodki blagaja o pomoc- i dzieciobojczynie to tez najczesciej biedne wielorodki

Gość gość
Pluje jadem cały czas, obraża, hipokrytka i dewotka. Żal takich ludzi, naprawdę....