Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do katoliczek

Polecane posty

Gość Lilliana
dodam że nie kazdy chce rezygnowac z seksu przez kilka tygodni tlyko po to by osobisty prywatny twoj Bóg byl zadowlony

Gość gość
Akurat pojawiające się tu głosy poparcia dla mojego sposobu rozumowania dowodzą moich racji. x aa kolejna perełka :D no nie mogę z Ciebie,Ty jesteś naprawdę the best. To w myśl Twego rozumowanka gdybym napisała że np Doda to ikona gustu i wysublimowanego stylu,lub Kubuś Wojewdódzki to starszy nobliwy pan,lub disco polo to świetna wartościowa muza i pojawiloby sie 6 osob ktore by na to przytaknęly-oznaczaloby to iz mam racje ? Dobra jesteś..oł szit :D Twa inteligencja naprawdę powala i oszałamia :D

Gość gość
byl raz artykul,, wies nie mowi o seksie , wies rodzi, i pisalo tam z e jakies malzenstwo z 14 dzieci ma w sumie zasilki na 2 tysie -no dolcze vita

Gość gość
Gdyby Bóg nie chciał naszej przyjemności to nie mielibyśmy orgazmów. Tylko facet miałby kija a kobieta rurę tępoto.

Gość gość
to dlaczego wiekszosc rodzin wielodzietnych zyje w nedzy , ma nawet kilkanascie darow ,czasem 20 i zadna pomoc nie splywa-tak na codzien bo moze raz czy 2 w roku bedzie jakas paczuszka ale na codzien to nic?

A skad Ty mozesz wiedzec , ze te wielorodki i zabojczynie noworodkow stosowaly wlasnie NPR a nie np gumki czy piguly itd?

Gość gość
Bóg stworzył nas na swoje podobieństwo. Skoro tak, to sam ma orgazmy. Jeśli nie wiesz do czego służy łecztaczka to współczuję. Ja tam wolę używać daru Boga.

Gość Lilliana
publikacji nie trzeba. to widać po ludziach. maja dużo dzieci - są biedni, a mają dużo dzieci bo olewają zabezoieczene sie. ja uwazam że metoda naturalna nie jest zła ale tez nie jest w niczym lepsza od pigułek. Natomiast tak - niechciałoby mi sie tego wszystkiego robic, obserwoac mierzyc temperatury. wybacz ale mam ciekawsze zajecia. np. ja pracuje. zwiazek mi tez cementuja inne, ciekawsze rzeczy, i nie tylko sex. pigulki nie dosc ze sa o chyba caly procent skuteczniejsze to jeszcze pozwalaja mi wyregulowac cykl, mam przez nie krotszy i malo bolesny okres, wyleczyły mi anemie. sa wygodne -co zlego w tym ze ludzie chca zyc wygodniej :-) ? to tez boga obraża? no bez jaj

Gość Karnitta
do gość z 15:38] daj sobie siana i nie dyskutuj z takim tłukiem.Sciągnie Cię do swego poziomu u pokona doświadczeniem.pozdrawiam ps mądrze piszesz ale na tym portalu to nie dotrze do nikogo

Gość Lilliana
wiecej powiem lekarka zalecila mi pigulki wlasnie na moje problemy zdrowotne i krwawienia (pewnie zaraz sie dowiem ze to byla kara za moje grzechy). czy jesli je biore to mam przy okazji stosowac kalendarzyk, zeby nie bylo grzechu?najlepsze ze zadalam kiedys to pytanie ksiedzu - znajomemu kolegi i uznal je za niezly zart. Nawet księzy bawią takie pomysły jak tej tutaj.

Gość gość
antykoncepcja sprawia ze nie rodzi sie jak krolica -a wielorodki stosuja metody naturalne , rodza niechciane dzieci i je morduja potworne

Gość gość
jak sie stosuje antykoncepcje to sie nie ma stada dzieci jedno po drugim a biedne wielorodki stosuja metody naturalne i tak maja - i dzieci morduja -nie wiadomo ile takich spraw nigdy nie wychodzi na jaw

Gość gość
To skoro metoda LPR czy NPR jest taka skuteczna to mam lepszy pomysł. Stosujemy ją razem z pigulkami lub gumkami. Wówczas szansa na poczęcie będzie jeszcze mniejsza, a przecież to jest tu chyba najważniejsze a nie dywagacje na temat bożego gustu w tej kwestii.

Gość gość
Już dewotki się dobrały, od tłuków wyzywają a same tak zamnknięte jak kupa w klozecie.

Gość gość
bóg się z was śmieje a najbardziej z laski która wszystko zostawia w rękach boga poza płodnością, choć nie umie wskazać fragmentu biblii który jej mówi że nie wolno używać prezerwatywy za to kalendarzyk jest ok, ale obstawia że ona to wie na pewno.

Gość gość
metody naturalne to prosta droga do wielodzietnosci biedy ruiny zdrowia , smierci przy porodzie przy entym dziecku i do dzieciobójstwa

Gość gość
metoda npr jest do d**y bo nie pozwala często się kochać. mój mąz potrzebuje 1-2 razy dziennie ja podobnie więc dziękuję za rady katechetki.

Kazdy kto jest w miare samodzielnie myslacy wie , ze pigulki maja dzialnie m.in karcerogenne ( powoduja raka, stad wysyp raka piersi w latach 60-tych trwa on niestety do dzis) oraz wczesnoporonne - o czym wiekszosc lekarzy nie mowi swoim pacjentkom. Nie chce mi sie o tym tutaj pisac ale jest mnostwo artykulow w necie gdzie mozna o tym poczytac.

Gość gość
ale antykoncepcja i sterylizacja pozwlaja uniknac zycia biednej wielorodki i miec seks dla przyjemnosci kiedy tylko sie chce

Gość gość
a metody naturalne to oznaczaja celibat przez wiekszosc miesiaca i wiekszosc roku

Gość gość
to samo zlo

Gość gość
"Kazdy kto jest w miare samodzielnie myslacy wie , ze pigulki maja dzialnie m.in karcerogenne ( powoduja raka, stad wysyp raka piersi w latach 60-tych trwa on niestety do dzis)" badania nie są tu jednoznaczne oraz wczesnoporonne - o czym wiekszosc lekarzy nie mowi swoim pacjentkom." szczerze - wisi mi to.

Gość gość
tylko antykoncepcja i sterylizacja pozwalaja uniknac wielodzietnosci i zwiazanej z nia biedy

04.03.14 , wisi ci to , ze w wymiku brania tabletek masz duuuze szanse , ze zachorujesz na raka? wisi ci to ,ze byc moze co miesiac pigulka powoduje u Cibie aborcje?

Gość gość
ciemnogród nadal trwa :D

Gość gość
organizm kobiet moze sie rozregulowac prze rozne czynniki -podroz chorobe stres leki odchudzanie prace na zmiany wstawanie w nocy , malo kobiet ma regularne cykle - wiec zeby nie zajsc wciaze to w ogole nie powinny uprawiac seksu jesli nie stosuja antykoncepcji, wyliczenie dni plodnych i nieplodnych jest niemozliwe- wiec nawet jesli uprawiaja seks tylko 1, 2 dni w miesiacu to i tak moga zaciązyc-takie sa wlasnie metody naturalne -g***o warte

Gość gość
wielorodztwo bardzo wyniszcza zdrowie i wyglad-wiec mądra kobieta sie przed tym chroni antykoncepcja lub sterylizacja

04.03.14 jesli rzeczywiscie tak myslisz to chyba na glowe upadlas. Nie masz pojecia o NPR wiec najpierw sie doksztalc w tej dziedzinie a dopiero potem mozemy rozmawiac.

Gość gość
tak oznaczają celibat przez około połowę miesiąca. to dużo. szczerze? jak miałabym do wyboru np. leczyć grypę jedną jedyną tabletką, albo złożonymi rytuałami: mierzeniem codziennie temperatury, oglądaniem ciała śluzu - to wybrałbym tabletkę, nawet jeśli coś kosztuję i nawet jeśli ma jakieś skutki uboczne. mi by się nie chciało. po to mam zdobycze medycyny by korzystać. Tak samo myję wlosy szamponem a nie zbieram ziół po łąkach. poza tym co z npr w przypadku osób zapracowanych, które bywają w delegacji, nie mają kiedy sobie nawet tego tyłka pooglądać. albo jak się mieszka ze współlokatorami i ma mało intymności. zresztą jak już musiałabym z jakichs powodów stosować "zamiast" a nie pigułkę to kupilabym tester płodności na slinę by nie babrać się w tym całym śluzie. myślę że niektóre baby to kręci, te mierzenia, obserwacje, ale dla innych to jest zwyczajnie obleśne. to jak kobieta która mówi że trzeba rodzić tylko naturalnie i bez znieczulenia bo inaczej nie jest godnie. coż zapewne wyciąganie z pochwy śluzu i wspólne oglądanie tez jst dla nich bardziej godne niż zażycie tabletki czy założenie kondoma.