Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla niedoswiadczona mama

jestem w ciazy kiedy moge pojsc do lekarza

Polecane posty

Ilu mnie seks i draznienie sutkow :D wiecie co? Moj Szymek nos ma po mojej mamie, kolor wlosow po mnie a reszte lacznie z grupa krwi po moim mezu. Jak na zlosc... :D czysty tatus :D a tatus wczoraj wrocil ze szpitala, w domu ludzi pozapraszal i bylo weeelkie pepkowe :D jest dumny jak paw z syna. Tutaj w sspitalu tak go chwala ze taki duzy i grzeczny ( oby go nie przechwalili) :) a ja juz chodze normalnie :) dzisiaj dostane suchary do zjedzenia :D a wcale glodna nie jestem :) i brzucha prawie juz nie mam. Powiem Wam ze poczulam sie w pelni kobieta spelniona :D

Czesc dziewczyny,ja sampoczucie?.ja wlasnie czekam na polozna a pozniej jade do ginekologa na przeglad

Gość gość
Mi kazal dzisiaj zeby sprawdzic blizne n i mnie zbadac,i tak juz od tygodnia nie krwawie wiec rownie dobrze moge isc dzisiaj

Gość Huanamaria
Hej dziewczyny ;) Ja dziś miałam znowu masaż szyjki, potem usg, mała waży 3460g, tak to wszystko ok tylko ilość wód płodowych mi się znacznie zmniejszyła. Miałam ktg skurcze do 80 %... Przez ta zmniejszona ilość wód założyli mi o 10 balonik na szyjkę, mam z nim chodzić dobę chyba ze się coś zacznie i sam wypadnie.. O 12 mam iść na ktg wiec zobaczymy czy coś idzie ku lepszemu :) Teraz widzę ze mi chyba ten czop odchodzi bo mi tyle galaretki z krwią leci.. Jak coś będę więcej wiedziała to dam wam znać :)

Gość PrzyszlaMama11
Czekamy z niecierpliwoscia :)

Gość maszka18
huanamaria trzymiemy kciuki! Mam nadzieje ze juz wkrotce bedziemy Ci gratulowac. A u mnie byla dzisiaj połozna. Mała w ciagu ostatnich 6 dni przybrała 120 g czyli łacznie od 24.10 320 g. Mam zalecenia odnosnie karmienia tj. Wpierw z jednej piersi do konca i potem z drugiej. Bo mała co 2 h sie budzi na karmienie wiec za mało sie najada. Pepek musimy potraktowac mocniejszym spirytusem bo salicylowy ktory kupiłam jest za słaby. Dzisiaj z mała wyszłam na 5 min. Takie wiatrzysko było ze szybko do domu wrocilam.

Miałam na południe ktg, skurcze do 90% ale to jeszcze nie to. Póki co do jutra jestem z tym balonikiem i po wizycie rano okaże się czy mi zdejmia czy jeszcze zostawią.. Także może jutro urodze,...

Barszczzuszkami a ty milczysz a ja zaraz z nerwow padne !! Ja wczoraj mialam cc a dzisiaj latam jakbym nic nie miala. Kazdy sie patrzy na mojego klocka. Bardzo mu sie ulewalo przez ta dobe i waga mu spadla o 150 gram. Ale teraz jest na cycu wiec :D

przyszłamamo moja corcia w sumie w ciagu 2 dni w szpitalu spadła 230 g. Przy wadze Twojego dziecka to niewielespadł. Ale karm mamusiu:) jak Twoje sutki? Bola? Ja myslałam ze umre z bolu w pierwszych dniach. Dobrze ze sie czujesz ok po cc!

Powiem Ci ze bola i to bardzo :D teraz moj synus spi a ja wypoczywam :) i bardzo sie kurczy macica gdy karmie. Czuje sie to bardzo... oj... marudzi troszke. Chyba mi sie cos sni. Uwielbiam jak sie Usmiecha przez sen. Tu spi i nagle bananik na ustach. Powiem wam kochane ze moj maz to dostal bzika na punkcie synka. Nie poznaje go.

Dzisiaj taka dziwna noc... dzieciakom doslownie odwala... placza bez powodu. Moj klocus kochany wlasnie zjadl i teraz w koncu spi! Cala noc dawal...

Hej:) Wyjeli mi ten cewnik mam 4-5cm rozwarcia.. Wzięli mnie na porodówke i zaraz dostane kroploweczke.. Aż sie zaczęłam bać!

Cos czuje ze od dzisiaj wszystkie bedziemy mamusiami :) Natalcia jako pierwsza. Potem Maszka, ja, wczoraj Barszczzuszkami a dzisiaj Hunamaria

kazda sie w koncu doczekała:) byłam dzisiaj z mała u lekarza. Dalek ma lekka zołtczke? Wczoraj zauwazyłam zaczerwienienie na brzuchu wokoł pepka. Taka duza plame. Nie wiem czy to było wczesniej. Lekarz tez nie wie co to. Od razu dał skierowanie na badania krwi. Tak strasznie mała płakała az mi tez łzy poleciały ze tak cierpiała! Dzisiaj beda sciagac wyniki. Jutro na rano do lekarza. Jak beda złe to do szpitala:( jestem przerazona. Mam nadzieje ze to zadne zakazenie. Beda badac dzisiaj morfologie i crp. Nie wiem czy ta plama była wczesniej. Pepek jest w porzadku.

Czesc dziewczyny.jak ten czas szybko leci,zdawaloby sie ze niedawno pisalysmy o pierwszej wizycie u ginekologa a tu juz praktycznie wszystkie jestesmy mamami.moja corcia dzisiaj ma juz rowno 3 tygodnie,tesciowa smieje sie za mala ma dzisiaj urodziny i trzzeba jej prezent kupic.odkrylam nowy sposob na moja corke,jak placze z niewiadomo jakiego powodu to wlaczam jej na youtube dzwiek suszarki do wslosow,normalnie minuta i juz spi

Moj synus to glodomorek maly. Zje cyca a potem butle bo sie nie najada. Zmienili mu mleko bo po tamtym strasznie ulewal i spadal na wadze. Po tym jak na razie jest wszystko ok :) w piatek do domu idziemy bo maly konczy antybiotyk

Gość gość
Urodziłam i piczka mnie boli uuuuuuuuuuuuuu mała wazy 5600 i 62 dł

Hej:) Dziś o godz 14:45 urodziłam ;) dałam rade urodzić sn choć miałam krytyczne momenty, zasypialam miedzy skurczami.. Waży 3050g i 51cm ;) W sumie rodziłam 4 godziny. Położne w szoku były jak mocno parlam i w momencie główka wyszła :) jest bardzo spokojna, je i śpi ;)

Ale jak sobie przypomnę ten poród to tak Płacze :( dobrze ze mąż przy mnie był bo bez niego bym nie dała rady, bardzo dużo mi pomogła położna, gdyby nie jej zaangażowanie to nie urodziła bym tak szybko. Musiała mnie naciac bo bym bardzo pękła ale nawet nie wiem ile mam szwów.. Bardzo mi pomagała wanna z hydromasażem..

Gość gość
Ale jest mało tak cywilizowanych kobiet co rodzą z meżem czy go mają podczas badań u ginekologa gdzie często dochodzi do zakażeń i dlatego mąż powinien reagować gdy coś dotyka ginekolog w gabinecie potem kładzei palce do pochwy zakażajac ją!Wsparcie meża to podstawa przy badaniu u ginekologa i porodzie!!!!

Gość maszka18
Huanamaria gratuluje. Wierzę, że bolało, byłaś dzielna!!! Już masz dzidziusia przy sobie!!!! :) Teraz odpoczywaj!

Oj Maszka powiem ci ze takiego bólu się nie spodziewałam :( juz na partych to tak się wydarlam, ale przyszedł lekarz złapał mnie mocno za rękę i powiedział zebym nie krzyczała bo mi to nic nie da tylko siły tracę i rzeczywiście miał rację.. Karmie mała właśnie. Tak mi się macica kurczy jej..

Dziękuję Dziewczyny ;) Malutka pojadla i śpi sobie a ja nie dam rady zasnąć bo tak mnie szwy ciągną.. Maszka ty tez tam byłaś tak bardzo spuchnieta?? Chodzę jak kaczucha bo tak mam zapuchniete :( Jak na patologii i na trakcie porodowym położne super to tu na noworodkach, no nie ma co narzekać bo mile ale w ogóle w czterech literach wszystko mają! Doprosic się nie mogłam żeby przyszły mała umyć, chciałam żeby mi pierwszy raz pokazała któraś jak Przewijać i w ogóle to już dłużej czekać nie mogłam wiec sama mała przewinęłam.. Dobrze ze chociaż jutro mam Ciocie na zmianie rano to mi troszkę pomoże..

huanamaria oj bolało mnie po porodzie. Ja byłam nacieta i pekłam, miałam sporo szwow zakładanych. Siedziec nie mogłam, czułam jak mnie rozrywa - takie miałam wrazenie. Połozne patrzyły non stop. Niby ładnie sie goiło a ja z bolu nie mogłam. Na trzeci dzien troche ustapiło. Swoje trzeba przezyc. Z czasem bedzie coraz lepiej! Zobaczysz