Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powazne pytanie dotyczace na ukrainie

Polecane posty

Gość gość
tak,jesli mamy zagrozenie wojny to trzeba uciekac,babcia mi powiedziala,jak ruscy weszli to stracila cala rodzine,tylko ona zostala,pozniej zamkna granice to co zrobimy,jak sie ruscy rozpanosza to przeciez nic do jedzenia nawet nie zostanie,widzialyscie jakie to wielkie pasntwo? a przeciez,jak juz wyjade to bede uchodzca czy jakos tak i juz mnie z tego kraju nie wypedza,no nie?

Gość wariatka ale troche
racji ma,dzis Krym a jutro im sie przypomni ze u nas sa ich mniejszosci narodowe, niech jedzie do tej Szwecji jak ma mozliwosc,my moze potem bedziemy zalowac

Gość gość
a czy w 39 ludzie spodziewali sie wojny,obozow koncentracyjnych, przesiedlen ?????wszyscy mowili,ze niemcy cywilizowani,kulturalni ludzie i ze ruscy napewno nas nie zaatakuje...a czy zachod nam wtedy pomogl...tak samo teraz sie wypnie tak Wy tu teraz spokojnie siedzcie a ze mnie sie smiejcie

Gość gość
teraz są troche inne realia

Gość gość
Wlasnie nie mamy roku 39

Gość gość
Maz jak cie zobaczy to puknie sie w glowie

Gość gość
inne czasy znaczy jakie?widzicie co sie na swiecie dzieje

Gość gość
Jakie mniejszosci,Krym przejmuja bo kiedys byl ich i chca odzyskac.a pozatym ruscy w umowie maja ze moga na krymie stacionowac ich wojska

Gość gość
Jezeli mialoby sie cos dziac to nasze wojska mialyby juz jakies cwiczenia

Gość gość
a wiecie że polska w styczniu podpisała zgodę na wejście obcych armii do kraju w razie jakis zamieszek u nas???

Gość gość
Ale chodzi o wojska z państw UE, a nie Rosji do licha.

Gość gość
a widzicie jakich mamy politykow i generałow? to nawet w tej szwecji sie juz zbroja,znaczy wzmacniaja patrole lotnicze...

Gość gość
Nawet jezeli to prawda to nie znaczy ze wojna ma byc.a nawet jesli starczy ze putin babke na nas wystrzeli i po wojnie

Gość gość
Wojsko narazie o wojnie nic nie wie,jezeli by cos bylo to by jezdzili na cwiczenia

Gość gość
no i co że nie wojska rosji???? a niemcy to tacy super i nie ma się czego obawiać??? poza tym jakie inne czasy??? róznica taka że teraz mają atomówki... rosja jedna potega, niemcy są na 3 miejscu jesli chodzi o armię i sprzęt a po środku my:/ no i jeśli jest tak super to czemu stany nas dozbrajają???

Gość gość
Jak ci sie nie podoba to droga wolna,

Gość gość
a co??? nie jeżdżą na poligony teraz??? jeżdżą jak co roku więc nie muszą wszystkich informować co będą tam ćwiczyć:/ uważasz że takie info podadzą w tv??? przestań.... w tv nic nie podadzą, jeśli coś ma być to społeczeństwo dowie się ostatnie...

Gość gość
Taaa wojna bedzie szykujcie sie juz.ludzie mamy dwudziesty pierwszy wiek myslicie ze putin obozy koncetracyjne szykuje dla polaczkow

Gość gość
nie podoba ale nie mam dokad wyjechać, zwłaszcza że mąż musi zostać:/

Gość gość
Na poligony jezdza dwa razy w roku i cwicza to co zawsze.boja bratowa pracuje w wojsku i stad wiem ze nic sie nie dzieje

Gość gość
A wy naczytacie sie tych szmatlawcow i naogladacie telewizji i łykacie jak pelikany

Gość gość
XXI wiek???? no to pojechałaś, hahahahaha..... uważasz że co???? w najlepszym razie spuszcza atomówkę i będzie po sprawie..... był tu temat wojna na ukrainie i filmik z wojny w 99 czeczeńsko rosyjskiej... prawie XXI wiek... no nie powiem, humanitaryzm pełna gębą.... rżną się na całym swiecie że krew tryska na wszystkie strony a ty mówisz że mamy XXI wiek??? może być nawet i XXV, nigdzie nie ma napisane że w XXI wieku wojna nie wybuchnie bo jest XXI wiek:/ co za logika:/

Gość gość
mój mąż tez pracuje w wojsku i mówi ze nic nie mówią, uważasz że nic??? ja myślę że mówią ale na samiuśkiej górze, poza jednostkami...

Gość gość
jakbym łykała jak pelikan to bym się nie bała bo w tv mówią że jestesmy bezpieczni:/

Gość gość
To media wszystko nakrecaja.maja teraz o czym gadac jak zawsze.nie zauwazyliscie ze teraz gadaja o ukrainie i wojnie a dali sobie spokoj ze skandalami w naszym panstwie.

Gość gość
Japierdziele niby ludzie teraz ludzie wyksztalceni,inteligentni a wierza w brednie polskiej telewizji

Gość gość
bo jeżeli dojdzie do interwencji zbrojnej na ukrainie, to polska ruszy na pomoc, podnieślismy larmo na cały świat więc wyjścia już nie mamy, jesli ruszymy na pomoc ukrainie to będziemy przeciw rosji i uważacie że nie dostanie nam się od putina??? a nasi rzadzący są na tyle żałosni że wierzą że inni nam pomogą, że nato nam pomoże... mogę dać sobie głowę obciąć że woleliby o tym nie wiedzieć i żeby ukraina załatwiała sobie sama, ale jak zrobilismy larum na cały świat to trzeba było zareagować:/ oni wszyscy prowadzą zbyt duże interesy z rosją żeby poświęcić swoja gospodarkę dla jakiejs tam ukrainy:/

Gość gość
Ukraincy nie beda wojowac z rosja bo wiedza ze nie maja szans.predzej czy pozniej oddadza krym i po sprawie.a wy juz do wojny sie szykujecie

Gość gość
a ja uważam że putin doprowadzi do tego że w końcu tam zrobi się takie bagno że bedzie mógł wkroczyć z czystym sumieniem w obronie swoich rodaków... to wystarczy... reszta poleci sama.... podgrzał atmosferę i teraz tylko czekać na odpowiedni moment... pójdzie jak po maśle albo jak po grudach... ale krym dostanie tak czy inaczej:/