Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwony kubek w groszki

Czy to grypa jelitowa? Bez wymiotów.

Polecane posty

Witam dziewczyny. Mam problem a mianowicie moja 4 letnia córka od wczorajszego dnia ma biegunkę,okropną biegunkę. Sama woda. Podaję Jej Smectę, pije prawie gorzką herbatę, raz na jakiś czas chrupie krakersa czy paluszka. Po południu zrobiłam Jej słaby rosołek i zjadła sporo marchewki z niego. Za radą koleżanki podałam Jej kleik ryżowo-marchwiowy z Hipp-a ale tak Jej nie smakował,że go zwymiotowała(nienawidzi ryżu). Tylko ten raz i tylko po tym. Ogólnie nic Młodej nie dolega, jest taka jak zawsze tylko ta biegunka... Miała już jelitówkę ale z wymiotami i tak się zastanawiam czy można mieć bez wymiotów? Wiem,że każdy przechodzi ja inaczej-ponoć. Nie wiem czy jechać do lekarza czy póki co sama to ogarnia? Martwię się.

?

Podnoszę...

Dziewczyny napiszcie coś...

Gość gość
tak to może być jelitówka

Gość gość
Ciężko powiedzieć, ale możliwe że to to. A uskarża się, że coś jej jakby bulgocze w brzuchu i tak jakby brzuch jej lekko drżał? Bo ja tam mam przy grypie żołądkowej właśnie. Kiedyś miałam z wymiotami i rozwolnieniem, ale teraz już od kilku lat przechodzę tylko z biegunką bez wymiotów.

Gość gość
Może być jelitówka. Dużo wody i nie panikuj, jeśli nie ma gorączki to pewnie nic jej nie będzie. Daj sobie spokój z kleikami i kup dzieciakowi gorzką czekoladę.

Dzięki:) Właśnie dotknęłam Jej głowy i troszkę ciepła ale pocieszające jest to,że o szynkę woła:) Dziwnie tą grypę przechodzi. Mąż właśnie z apteki jedzie i jakiś specjalny węgiel dla dzieci mu poleciła farmaceutka-ciekawe jak zadziała. Brzuch Ją wczoraj bolał a te "bulgoty" to na własne uszy i z daleka słyszałam. Dziś Ją nie boli ale "bulgoty" są...

Próbowałam wcisnąć Młodej choć kosteczkę czekolady gorzkiej ale Ona nawet mlecznej nie lubi... Jak Jej się jakiś zapach nie podoba to mówi,że "śmierdzi jak czekolada"

Dziewczyny jakby któraś kiedyś szukała... węgiel dla dzieci o smaku coli " CARBOsal" na biegunkę.

W końcu coś na biegunkę dla dzieci od 2 roku życia.

Gość gość
Sprobowac mozesz z tym weglwm ale jak to rotawirus to niestety nie pomoze. Trzeba to przezyc po prostu, nawadniaj ja, dawaj pic po malu, niech pije jednego lyka na piec minut.i koniecznie orsalit:-)