Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o matkach nadających dzieciom starodawne imiona?

Polecane posty

Gość gość
hehe no właśnie a gdzie Wiesiek,tez staropolskie "piekne" imie

Gość gość
no dla mnie "oliwka" jest fatalne, bo kojarzy mi sie z bambino lub oliwa do smazenia, juz kazda kacha i zocha brzmi lepiej. poza tym mam kolezanke zofie i mowimy na nia zosia, nigdy zocha, wiec nie jest powiedziane, ze zofia bedzie zocha, za to oliwia oliwka tak.

Gość gość
Na szczęście nie interesuje mnie Twoje zdanie :).

Gość gość
"Franek to dziś imię dobre dla pana 60plus. A nie małego dziecka. A już Franek nastolatek lub Franciszek (o zgrozo) nastolatek to wstyd na całego." tak, lepsze jest alan, kewin, brajan i inne g******e proamerykanskie lasnowanie, to jest dopiero wstyd dla nastolatka jak się nazywa Brajan, a Franek przy nim to chłopak, który nosi piękne imię

Gość gość
tadek tez mi sie nie podoba, ale juz janek, antek czy adas tak.

Gość gość
Mi się podobają takie imiona dla chłopca: Franciszek Stanisław Eryk Mikołaj Tadeusz Jacek Juliusz.

Gość gość
moja corka ma na imie michalina i tez przed urodzeniem slyszalam, ze obciachowe, bo przeciez julki i maje sa takie modne. szczerze mowiac mam to gdzies, znajomi maja dzieci z podobnymi imionami - zosia, krysia itd., a z nikolami pewnie moje dziecko i tak sie zadawac nie bedzie, wiec jej to raczej nie bedzie przeszkadzac.

Gość gość
tak, lepsze jest alan, kewin, brajan i inne g******e proamerykanskie lasnowanie, to jest dopiero wstyd dla nastolatka jak się nazywa Brajan, a Franek przy nim to chłopak, który nosi piękne imię A gdzie ja tak napisałam. Napisałam, że to jednakowy obciach.

Gość gość
Bardzo ładne imię - Michalina :)

Gość gość
Michalina fajne, oryginalne, niepopularne i nie ośmiesza.

Gość gość
STACHUUUU kopsnij szluga ;)

Gość gość
Wiechu mosz pożyczyć pińć złoty?

Gość gość
jesteście żałosne- siedzą i klepią bzdury :O a jakie zajadłe w tym wszystkim

Gość gość
To nie jest tak, że stare imiona się ludziom podobają.. mam wrażenie, że jak nagle nastaje "moda" na jakieś imiona, to one po prostu są nadawane z rozpędu. Dlaczego tak myślę? Dlatego, że jakimś cudem od kilku lat są nadawane chłopcom takie stare imiona jak Stanisław, Franciszek, Antoni.. i sporo dzieci dostało te imiona. A jakoś nie nadawano takich jak np. Mieczysław, Zdzisław, Waldemar, Bolesław, Edmund, Marian. Więc tłumaczenie rodziców, że "stare imiona nam się podobają, więc jest Stasiu" mnie zupełnie nie przekonuje. Gdyby ludziom podobały się stare imiona, to wśród dzieci powiedzmy do ok 8-10 roku życia sporo byłoby i tych Antków, i Mietków czy Ryśków.. a po prostu ciągle się wszystko kręci wokół 3-4 starych męskich imion. (oczywiście są wyjątki, i na pewno ileś tam dzieci dostało imiona, które wymieniłam, ale nie ma porównania jeśli chodzi o ilość w stosunku do Staśka, Janka czy Franka.

Gość gość
ja mam konstantego. dziewuche jak sobie zrobie to dam cecylke lub rozalke

Gość gość
14.58. Wyżej napisałam to samo.

Gość gość
jak dostałam pismo z banku z podpisem dyrektora Natan Fiutowski to myślałam,że to żart.

Gość gość
Myślałam, że żartujesz, ale jak wpisałam w google to okazało się, że faktycznie jest dyrektor oddziału banku o takim zacnym imieniu oraz nazwisku :D.

Gość gość
15:00 nie czytałam wszystkiego, ale wychodzi na to, że podobnie uważamy..

Gość gość
Michal roza maurycy mira ola mateusz emilia pola beata patryk milosz i andrzej to imiona dzieci z grupy mojej corki. Najwiekszym osmieszenien dla dziecka jest przyglupia matka.....

Gość gość
a podobaja wam sie imiona: Krysia, Wanda i Jadwiga?

Gość ex_debill_konkubina
Wanda bardzo, Jadwiga mało, Krystyna nie

Gość gość
Kryśka, Wandzia, Jadźka..okropne!!!

Gość gość
nie, zadne z tych mi sie nie podoba. ale juz np. łucja tak.

Gość gość
pytacie,gdzie sa Józki?w żłobku u mojej córki jest 1,5 roczny Józio. u sąsiadki też jest ponad 2letni Józek,przyznaje,że dla mnie imię zupełnie kosmiczne.mnie się podoba Leon i Witold z tych starszych imion.po moich dziadkach też bym dzieciom nie dała ,bo Zygmunt,Walenty,Henryk i Edward jakoś do mnie mnie przemawiają.natomiast wykorzystałam imię po babci- Karolina i tak moja jedna córka ma na imię.

Gość gość
Lepsza Zośka i Franek niż Waneska i Brajanek. Slyszysz: Józio! - co najwyzej myslisz, ze kogos ponioslo, ale słysząc: Dżesika! nie musisz sie odwracać żeby wiedzieć, że woła mamusia z nieumytymi włosami ale za to ufarbowanymi, koniecznie z papierosem i niezbyt zadbanym uzębieniem.

Gość gość
Wojtek, Ryszard, Staszek są ok:)

Gość gość
To zakompleksikne baby ktore chca dorownac celebrytom przynajmniej w nazwaniu dziecka

Gość gość
Smiac mi sie chce, kiedy czytam pseudo intelektualne rozwazania na temat bezposredniego zwiazku pomiedzy imieniem a ilorazem inteligencji. Rownie dobrze moglabym napisac, ze mamusie, ktore nazwaly swoje dzieci Antkami, Zosiami, Haniami badz Frankami, maja tak malo wyobrazni, ze kieruja sie wylacznie owczym pedem. Tzw staromodne imiona sa znowu na topie, rodzicom sie chyba wydaje, ze dodaja prestizu. G.... prawda. Moja znajoma zaliczyla wpadke ciazowa 20 lat temu i corke nazwala Julia. Dla wszystkich to byl szok, bo wtedy krolowaly Kamile, Kingi i Patrycje, o Julkach nikt nie slyszal, skad jej przyszlo do glowy imie jak dla babci z Grojca? Z kolei w bloku mojej mamy mieszka cudowna dziewczyna z trojka dzieci, kazde z innego ojca, ona sama ledwie podstawowke skonczyla i co? Ma Jasia, Piotrusia i Tosie. A Natan Fiutowski taki smieszny? Tomasz Fiutowski brzmialby lepiej?

Gość gość
wiesz co, dziwnym sposobem nie znam nikogo normalnego i na jakimś poziomie, kto dal dziecku na imie kewin lub sandra, to sa przewaznie osoby slabo wyksztalcone albo ze wsi, a najczesciej i jedno i drugie. nie mowie, ze musi byc jas czy stas - ok, moze sie komus nie podobac. ale sa normalne imiona, nie "staromodne" np. mateusz, michal czy pawel, ktore nie kojarza sie z marginesem spolecznym.