Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapend

Putin chce Europę szantażować dostępem do gasu i ropy naftowej

Polecane posty

Gość zapend

i ceny za gas podbijają albo obniżają dyktując ceny według własnego cennika, podobnie z cenami ropy , Rosjanie i oligarchowie, miliarderzy ze wschodu nauczyli się że są 'bogami' i wszystko od Nich zależy , czy cena będzie wysoka albo średnia za dostarczone surowce z Rosji i teraz patrząc realnie na surowce z Rosji dostarczane do Unii Europejskiej to złota rosyjskiego NIKT nie potrzebuje, diamenty i rubiny kupują tylko kolekcjonerzy , import ropy z Rosji przestaje być opłacalny , miedzi i srebra jest pod dostatkiem i teraz z zimnej wojny będzie za moment wojna ekonomiczna , czyli hasło niczego nie potrzebujemy z Rosji i trzeba odciąć się od Rosji aby Rosja padła gospodarczo , NIKT nie chce wojny i nie potrzebuje strzelaniny i zabijania ludzi wojna gospodarcza pobudza do myślenia , tak myślę, że Europa i USA zrobią wszystko co tylko możliwe aby udusić gospodarczo Putina , aby nie szantażował gospodarczo Europy cenami surowców i Europa oraz USA odsuną Putina od rozmów na szczycie G7 lub G8 albo na spotkaniach Unii oraz NATO , to być może za jakiś czas Putin zrozumie, że na Zachodzie jest uważany jako biedny Pinokio , Unia sobie poradzi z chorym na schizofremię

Gość gość
Putin ratuje reszte Europa przed faszyzmem ! i ma racje ! bo Unia Europejska rzadza Niemcy a tam gdzie Niemcy tam SS

Gość zapend
jasne, czyli jakie kraje Twoim zdaniem Putin teraz będzie bronił przed faszyzmem , czy Polskę również ?

Gość gość
zapend znowu zaczynasz ? nie pojmujesz niczego choc wydajesz sie inteligentny ! nie obstaje za Putinem ale rowniez nie uwazam za dobro jak stanowi dla nas Unia tworzona przez kraje zachodnie ! Zaped ! wez sie k*****a w garsc ! i wykorzystaj swoja inteligencje na logiczne rozumowanie ! Jestem tego pewna ze potrafisz :)

Gość gość
Przecież Putin jest faszystą, więc jak może bronić przed faszyzmem?

Gość Mietka aaaa
Putin jest komunista idioci :) z dwojga zlego wole aby jeden kradl ...jak rzesza :D

Gość zapend
zakochany jestem w najpiekniejszej Niemce Makreli Merkel

Gość maupkaa
zapend musisz pisać tak późno w nocy kiedy ja już śpię?